Bosnalijek

HANS
Posts: 183
Joined: 06 Dec 2012, 22:59

Re: Bosnalijek

Post by HANS »

proleter wrote:
HANS wrote:A sta očekivati ako se bude stvarno radilo o prodaji to je samo kratkog daha jer kako da HADEN uzme jeftino dionice :lol: ,treba pričekati i vidjeti kako se planira i na koji način privatizacija ali ne treba davati sada dionice džaba jer ako smo prezivjeli svi ovi godina i svašta sada to treba znati i naplatiti i zato PORUČUJEM nedajte dionice lopovima nakon svega jer ako bude privatizacije moguće su sve manipulacije pa i vještačko obaranje i drzanje cijene...
Savjet ti je drama. Ne dajte (piše se odvojeno, btw) vaše dionice jer su moguće sve manipulacije pa i vještačko obaranje i držanje cijene? To ti je argumentacija?
a koji si ti savjetnik za jezik ili ekonomiju :lol: :lol: ti si kao leonardo davinci sve znas pa kako zavrsi na ovom forumu a ne predajes jezik u travniku ili kresevu pa evo ispravi ove gramatickegreske a mora da ti na sabahu prisjrdnu ovakvi tkstovi naslova narode nedajte dionice u džabe lopovima
slavuj
Posts: 1976
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

- Kako uopće mislite prodati Vladine dionice Bosnalijeka po iole pristojnoj cijeni kada ste omogućili vlasniku sa manje od 30 posto dionica da upravlja i udjelom Vlade - kaže se u pismu koje potpisuje Halil Čengić uime UG "Dividenda".
Ovo je pasus iz Otvorenog pisma tadašnjem premijeru FBiH Nikšiću koje je u objavljeno u skoro svim pisanim medijima prije više od dvije godine!
A kao da je juče pisano!
Sve je isto....
panzer
Posts: 12371
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

Često se zaboravlja da u BIH vlada procenat 30%.

Danas gledam izlaznost na izbore u Turskoj je bio cijelih 85%. Kod nas to jedva prelazi 50% i od tog procenta pobjednik je onaj ko skupi 30tak %. I on kao upravlja državnom.
Zifovima upravljaju ljudi koji jedva imaju 30% vlasništva a u pitanju su stotine miliona KM koje su ustvari vlasništvo građana BIH.

Drug Nijaz Hastor je to odavno shvatio pa i on sa 30 % preuzima firme i njima upravlja ili će tek upravljati a u Bosnalijeku se odmah u startu išlo na to.
Uopšte nije bitno da se ima apsolutna većina jer je čitav sistem postavljen da "funkcioniše" sa 30% i to se primjenjuje u praksi.
slavuj
Posts: 1976
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Dobro si povezao ovih famoznih 30 posto,kao model ovladavanja imovinom!
A ja sam htio da podsjetim da je konačno došlo ono o čemu su mali dioničari pisali premijeru!
Ovi ni danas nisu svjesni onoga što je Skupština FBiH učinila onim Autentičnim amnestiranjem kriminala Hasana Čelama i njegovog kriminalnog trija!
Jer sve one novce koje penzioneri neće dobiti zbog loše prodaje ovih okupiranih i opeljušanih firmi u kojima Vlada ima značajno učešće,davno su pročerdali kriminalci pod visokim pokroviteljstvom stranačkih čelnika i autentičnog vječnog regulatora,na čelu sa Hasanom A.P.Ćelamom.Penzioneri će po svoj prilici morati potražiti njegovog sina u Bosnalijeku i nevjestu u FDS!
HANS
Posts: 183
Joined: 06 Dec 2012, 22:59

Re: Bosnalijek

Post by HANS »

zdanje za Bosnu i Hercegovinu | Energetika | Projekti | Banke |
Po Interpolovoj potjernici BiH
U Italiji uhapšen Bojan Kebe, prvi saradnik Edina Arslanagića
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
T. C. 19:21 / 04.11.2015.
image Bojan Kebe

Bojan Kebe, bivši izvršni direktor za marketing i prodaju "Bosnalijeka“, uhapšen je uhapšen u jednom hotelu na Siciliji u Italiji po Interpolovoj potjernici BiH raspisanoj na osnovu rješenja o određivanju pritvora Kantonalnog suda u Sarajevu.

Kebea su uhapsili italijanski karabinjeri, a trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Palermu i čeka se njegovo izručenje BiH.

Ovu informaciju za "Avaz" je potvrdio i Sead Kreštalica, jedan od postupajućih tužilaca u ovom predmetu.

Podsjećamo, Federalna uprava policije po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu raspisala je međunarodnu potjernicu za Bojanom Kebeom (58), jednim od osumnjičenih u u akciji "Buyer".

U toj akciji su bili uhapšeni i Šefik Handžić, Hasan Šepo, Amar Arslanagić, Samir Telibečirević, Aida Selvić, Izet Arslanagić, Jasmin Šepo i Edin Arslanagić, a Kebe je bio nedostupan pravosudnim organima BiH i navodno se nalazio u Sloveniji.

Ova organizirana grupa, kako je tada saopćeno iz Tužilaštva KS, formirana je radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi 2002. godine, a krivična djela su činili do 2012. godine.

Grupom je rukovodio Edin Arslanagić, a počinili su krivična djela organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, porezna utaja, krivotvorenje službene isprave, sklapanje štetnog ugovora, a kao uposlenici firme "Bosnalijek" dd Sarajevo, "Brštanica" doo Sarajevo i "Carpe Diem“ Sarajevo.

Oni se sumnjiče da su oštetili "Bosnalijek", budžet Federacije BiH i budžet Kantona Sarajevo za milionske iznose .
Da ih hoće osuditi za taj kriminal,tuzio bih onda i ja kao dioničar pa makar mi morali vratiti samo marku i trebalo bi ispred mali dioničara podici tuzbu zbog isti jer ako može ih drzava tuziti mozemo i mi ali treba sačekati ishod jer ovo je zemlja nevjerovatni mogućnosti bolji smo od amerike..
panzer
Posts: 12371
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

Bez puno galame,objavljen treći kvartal:
http://www.bosnalijek.ba/loc/default.wbsp?p=436
HANS
Posts: 183
Joined: 06 Dec 2012, 22:59

Re: Bosnalijek

Post by HANS »

Kompanije i tržišta
b]Bosnalijek: Profit veći za trećinu uprkos padu prihoda :D :D
6.11.2015 06:59 | Indikator.ba
Sarajevska farmaceutska kompanija Bosnalijek je u prvih devet mjeseci 2015. godine ostvarila neto dobit od 4,28 mil. KM, izvještava Indikator.ba na osnovu finansijskog izvještaja kompanijen objavljenog na Sarajevskoj berzi.

To je za trećinu bolji rezultat nego u istom periodu 2014. godine, kada je neto dobit iznosila 3,20 miliona KM.

Veća profitabilnost ostvarena je uprkos padu poslovnih prihoda od oko 8,4 posto - sa 83,78 mil. KM na 76,75 mil. KM.
Pad prihoda rezultat je slabije prodaje i na domaćem i na stranom tržištu.
Kompanija je istovremeno smanjila poslovne rashode za oko 8,9 posto, na 70,30 mil. KM u odnosu na 77,16 mil. KM u prvih devet mjeseci 2014.godine.
I dok su troškovi plaća i ostalih primanja povećani, poslovni rashodi su smanjeni zahvaljujući izostanku troškova rezervisanja, koji su u uporednom periodu prošle godine iznosili 10 mil. KM.

Bosnalijek je imao dobit od poslovnih aktivnosti od 6,44 mil. KM, što je blago smanjenje u odnosu na isti period prošle godine kada je ova dobit iznosila 6,62 mil. KM.
Kratkoročne obaveze kompanije narasle su na 41,2 mil KM (38,0 KM u prvih devet mjeseci 2014.), dok su dogoročne obaveze smanjene sa 14,9 mil. KM na 13,3 mil. KM.

Bosnalijek je na kraju perioda zapošljavao 667 radnika, što je nepromijenjen broj u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
montypython
Posts: 4049
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

U Avazu danas na pola strane, ne prvi put, reklama za Bosnalijekov Royall Jelly superior. Nisam vidio goru i besmisleniju reklamu odavno. Vrlo loše boje, kontrast i uopšte vidljivost. A tek poruka: "Kada se osjećate slabo otvorite bolovanje". Moram priznati okreni obrni kako god ovo pročitam jedva kontam šta je pisac htio da kaže a ne kontam ni ko je u firmi platio za ovaj biser. Jer ako sama firma koja ga proizvodi ne preporučuje da kad se osjećate bolesno uzmete njihov preparat za imunitet nego narodu kaže otvori bolovanje šta da iz toga zaključe potencijalni kupci. Za ne povjerovati. Osim ako se ne cilja na to da će uzimanjem njihovog proizvoda bolesni namah ozdraviti i moći iskoristiti bolovanje kao godišnji varajući svog poslodavca i zdravstveno što ionako neće razumjeti ni 10 % potencijalnih kupaca. U svakom slučaju novac dat za ovo mogli ste baciti i u Miljacku gospodo iz Bosnalijeka, efekat bi bio isti.
proleter
Posts: 1631
Joined: 14 Sep 2012, 13:45

Re: Bosnalijek

Post by proleter »

" A tek poruka: "Kada se osjećate slabo otvorite bolovanje".

Hahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply