Otisao sam odatle prije 7 godina.
najbolji potez u mojoj karijeri, iako sam nemjerljivo mnogo naucio tamo, ali isto tako i nemjerljivo mnogo bio eksploatisan.
Tada, vecina radnika je bila protiv uprave, ali u strahu. Pazi, znaci govorim o radnicima SSS. Oni su roblje u BSNL.
VSS ima manje nezadovoljnih, ali ipak dovoljno onoh koji vide sta se dogadja, ali: ili gledaju da razgule odatle ali ne mogu zbog ugovora koji ih veze odstetom, ili su u nekoj povezanoj relaciji tipa da su dobili koeficijent ili radno mjesto ispred nekog ko ga vise zasluzuje, ili su necija familija, ili su direktno u lancu talova.
Ispumpavanje para nece prekinuti smjena uprave. Ispumpavanje ce sprijeciti samo zatvori jer i vecinski vlasnik kad ga bude, koji ce staviti sve pod svoju kontrolu, tad ce traziti nacin da ispumpava profit na ustrb manjinskih dionicara, jer vidi kakva nam je tradicija korporativnog upravljanja.
Medjutim, kako ja vidim: vlada treba novce u roku 6-7 mjeseci da zatvori budzet za ovu godinu. Mislim da ce Bosnalijek ici na tender, mozda zajedno sa IFC dijelom, mozda cak i Libijskim. Vjerujem da ce se i potruditi preko svojih ljudi digne dionicu na bar 20KM prije tendera. Mislim da ce novi generalni direktor (mislim i da znam ko ce biti) znati zacepiti najvece rupe gdje pare cure vani, a i vlada ce htjeti da se busa sa polugodisnjim profitom koji ce mozda biti veci nego raniji godisnji, i sl.
Nagadjam. Nisam vise tamo, i nemam kontakte.
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Šta je ovo danas? Veliki oprez na kupovini. Nema ponuda.
U periodima nepoznanica malo zamijene uloge. Povuku se sa kupovine i pređu na stranu prodaje. Po 50 po 100 komada se uvijek nađe za prodati.
Arslanagić već drugi put objavljuje poziv sa skupštinu a ni na sase.ba ni na capitalmarket nema te objave. Izgleda da su im svi okrenuli leđa i sve je više izgledno da je ekipi kraj za par sedmica.
Arslanagić već drugi put objavljuje poziv sa skupštinu a ni na sase.ba ni na capitalmarket nema te objave. Izgleda da su im svi okrenuli leđa i sve je više izgledno da je ekipi kraj za par sedmica.
Svakako se nadamo tome, kao i oduzimanju nelegalno stecene imovine, te njenom vracanju u posjed preduzeca.
Nadam se i da mi je logika u vezi sa privatizacijom dobra i da ce se sa ovom dionicom preokrenuti trendovi na SASE.
U svakom slucaju, napustao sam ostale pozicije i prelazio pomalo na ovu. Pa ili bos ili hadzija.
Nadam se i da mi je logika u vezi sa privatizacijom dobra i da ce se sa ovom dionicom preokrenuti trendovi na SASE.
U svakom slucaju, napustao sam ostale pozicije i prelazio pomalo na ovu. Pa ili bos ili hadzija.
Ovo nije rizik odnosno nije nešto što je "ili ili" samo je pitanje koliko će se čekati da pozitivni trend krene punom brzinom.Sabur2 wrote:
-
Nije mi najjasnije šta pokušava sadašnja uprava sa osnivanjem d o o, a što je na dnevnom redu "njihove" skupštine. Je li to neka rezrvna pozicija za njih ako ih skinu iz pravog Bosnalijeka? Koju bi imovinu/kapital imalo to novo društvo. Šta oni dobijaju s tim itd itd ?
To bi bilo kao predstavnistvo za Rusku federaciju sa sjedistem u Moskvi u 100% vlasnistvu Bosnalijeka d.d.
Jesam li u krivu, ako mislim da je to dobar potez?
Jedan milion KM osnivačkog kapitala. Imaju oni velike planove samo je pitanje hoće li biti skinuti prije 26.maja kao i hoće li oni imati kvorum za održavanje te njihove skupštine.
montypython wrote:Nije mi najjasnije šta pokušava sadašnja uprava sa osnivanjem d o o, a što je na dnevnom redu "njihove" skupštine. Je li to neka rezrvna pozicija za njih ako ih skinu iz pravog Bosnalijeka? Koju bi imovinu/kapital imalo to novo društvo. Šta oni dobijaju s tim itd itd ?
Sabur2 wrote:To bi bilo kao predstavnistvo za Rusku federaciju sa sjedistem u Moskvi u 100% vlasnistvu Bosnalijeka d.d.
Jesam li u krivu, ako mislim da je to dobar potez?
Ili su veliki planovi dio plana da se izmjeste tokovi novca izvan BIH sto znaci daleko od ociju daleko od javnosti jer ih je javnost i odkrila? Dobro smisljen plan za izvlacenje novca iz bosnalijeka ( u startu 500.000 eur ) pa kasnije slanje operativnog i marketing budzeta pa kasnije pokrivanje gubitaka i tako u krug. Problem i jeste sto sada fin policija ima uvid u tokove novca i sto su pronasli i vise nego sto su sanjali da ce dok u rusiji i drugim zemljama gdje hoce da imaju doo nasi organi nece moci da imaju uvid i kontrolu a lokalne vlasti u rusiji, ukrajini, srbiji, itd imaju svojih arslanagica i salaka za izvoz.panzer wrote:Jedan milion KM osnivačkog kapitala. Imaju oni velike planove samo je pitanje hoće li biti skinuti prije 26.maja kao i hoće li oni imati kvorum za održavanje te njihove skupštine.
Last edited by Custos on 29 Apr 2013, 23:33, edited 3 times in total.