Vispak

Investitor
Posts: 912
Joined: 19 Apr 2012, 10:37

Re: Vispak

Post by Investitor »

Vispak na tržište lansirao dva nova Laganini ukusa
Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. na tržište plasirala dva nova ukusa branda praškastih proizvoda Laganini Panna Cotta i Tiramisu.

Novi Vispakov brand praškastih proizovoda pod jedinstvenim imenom Laganini uveden je na tržište 2013. godine. Najpoznatiji na tržištu su Laganini puding i šlag pjena. Za prvih pet mjeseci prodaje pudinga ove godine, zabilježena je prodaja ovog proizvoda koliko za cijelu 2012. godinu.

Zanimljivo je da su osim pudinga i šlag pjene, povećanju realizacije bez izuzetka doprinijeli svi Laganini proizvodi kao što su šlag kreme, sladoledi i prašak za pecivo.

“Uspjeli smo se nametnuti sa novim brandom i izraženim kvalitetom. Cjenovno smo ostali povoljni, tako da smo privukli značajan broj novih potrošača. U direktnoj komunikaciji sa kupcima koju ostvarujemo osim na prodajnom mjestu, i na Facebook fan page ‘Laganini čuda čini’ primjećujemo pozitivne reakcije na Laganini proizvode, a što i mi nastojimo dodatno honorirati poklonima”, riječi su rukovodioca marketinga i prodaje Vispaka Armina Hodžića.

Simpatičan naziv, dobro poznat svima nama na ovim prostorima, simbolizira jednostavno, brzo i lagano spremanje omiljenih poslastica sa manje kalorija, a više užitka.

Danas je počela distribucija novih ukusa na domaćem tržištu, a zanimljivo je da su Vispakovi noviteti već isporučeni na tržište Makedonije, koje je poslije BiH, najbolje tržište branda Laganini. Osim u ovu zemlju, Laganini se izvozi još u Sloveniju, Hrvatsku, SAD, Australiju, Francusku, Mađarsku i Švicarsku.
montypython
Posts: 4067
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Vispak

Post by montypython »

Evo po sjećanju, iz današnjeg Oslobodjenja izjava Rusmira Hrvića, dio:
...Vispak u prvom polugodištu povećao obim proizvodnje za 30 %...
Investitor
Posts: 912
Joined: 19 Apr 2012, 10:37

Re: Vispak

Post by Investitor »

Evo precizan citat!
"Obim proizvodnje prehrambene industrije Vispak iz Visokog rastao je u prvih pola godine preko 30%, i to nakon rasta od 100% proteklih godina."
http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/poce ... industrije
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Vispak

Post by panzer »

Ovu kampanju sam vidio jutros i ovo je dobra stvar


Image

Vispak vec godinama ima ove aparate ali nikad nisu aktivirali u većoj mjeri. Mislim da nemaju za privatni aranžman, bar ljudi koji održavaju ove aparate nikad nisu nudili za domaćinstva.
Ali sigurno bi bilo prostora za rast u tom segmentu ako bi imali jaču kampanju.
Investitor
Posts: 912
Joined: 19 Apr 2012, 10:37

Re: Vispak

Post by Investitor »

Značajan rast!
Vispak bilježi rekordnu prodaju "Zlatne džezve"
"Vispak" i "Zlatna džezva" bilježe odlične rezultate na tržištu. Iako je prošla godina protekla u znaku stopostotnog povećanja realizacije, porast proizvodnje i prodaje se nastavio i u prvoj polovici ove godine. Ukupna realizacija kafe u "Vispaku" u prvih pola godine 2015. veća je u odnosu na isti period lani za 16,33%.

Isto tako, u prvih šest mjeseci ove godine zabilježen je rekordan plasman kafe od kako postoji "Vispak". Realizacija "Zlatne džezve" u prvih šest mjeseci 2015. u odnosu na isti period 2010. godine, godine u kojoj je u decembru "AS Group" akvizirala "Vispak", povećana je za preko 300 posto ( 309%)
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... %BEezve%22
Investitor
Posts: 912
Joined: 19 Apr 2012, 10:37

Re: Vispak

Post by Investitor »

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko i njen najpoznatiji brand Zlatna džezva povodom 43. godišnjice postojanja najavila je početkom aprila nove investicije u proširenje proizvodnih kapaciteta u Visokom, piše bh. novinska agencija Patria.

Vrijednost investicije je 5 miliona KM, a ona se već ovih dana privodi kraju te će na ovaj način Vispak uduplati trenutne kapacitete za proizvodnju i pakovanje Zlatne džezve.

Jutros (11.8.2015) je u kompaniju Vispak u Visokom uspješno instalirana nova oprema sa pržionikom.
Imaju i slike, ogroman neki pržionik!
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=14922
montypython
Posts: 4067
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Vispak

Post by montypython »

Pročitah na vijestima iz privrede gore neke polugodišnje rezultate. Vispak prihod veći 30 ak posto, za preko 5 miliona, dobit se smanjila sa 2 miliona na 1,2. Nema mi baš logike jer uz takvo drastično povećanje prihoda (očekivano nakon najava o povećanju prodaje Zlatne Džezve) logično bi bilo još veće povećanje dobiti. O čemu se radi, zna li ko detaljnije, nemam pred sobom kompletan FI? Prvo što mi pada na pamet su povećani troškovi u vezi ulaganja u ovaj novi pržionik ili ima još nešto.
proleter
Posts: 1631
Joined: 14 Sep 2012, 13:45

Re: Vispak

Post by proleter »

montypython wrote:Pročitah na vijestima iz privrede gore neke polugodišnje rezultate. Vispak prihod veći 30 ak posto, za preko 5 miliona, dobit se smanjila sa 2 miliona na 1,2. Nema mi baš logike jer uz takvo drastično povećanje prihoda (očekivano nakon najava o povećanju prodaje Zlatne Džezve) logično bi bilo još veće povećanje dobiti. O čemu se radi, zna li ko detaljnije, nemam pred sobom kompletan FI? Prvo što mi pada na pamet su povećani troškovi u vezi ulaganja u ovaj novi pržionik ili ima još nešto.
Mislim da u onoj panzerovoj tabeli ima dosta nelogičnih stvari, kao napr. za TZ Pivaru.
A panzer izgleda koristi zadnje tople dane negdje :lol:
panzer
Posts: 12406
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Vispak

Post by panzer »

Od 5. minute CEO AS grupe:

https://youtu.be/uKAM0aEelZc
Post Reply