BH Telecom

montypython

Re: BH Telecom

Post by montypython »

1,5 milion Eura dobiti, dug 344 miliona Eura. Huh. Pa i nije bas krava muzara. Nije cudo da nije neka navala na kupnju odnosno da je cijena niska. Pored njih i BH Telecom izgleda kao dobro vodjena kompanija.
panzer

Post by panzer »

Prije par dana sam prvi put čuo da BH telecom radnicima ne uplaćuje doprinose za penzioni osiguranje. Navodno su tek prije mjesec-dva uplatili obaveze do 2011. godine. Ako je ovo istina onda u ovoj državi treba debela revizija svega.
proleter

Post by proleter »

Evo šta znači kada se na vrijeme ne proda, vjerovatno će i Telekom Slovenije na kraju otići za 5 puta manji iznos nego da su to uradili na vrijeme.
A ovo što piše panzer pokazuje da je i BH Telecom u problemima (uz već katastrofalan pad dobiti) tako da argumenti mothipytona ne stoje.
http://ba.seebiz.eu/cinven-jedini-ponud ... ar-109609/
slavuj

Post by slavuj »

E vala prečeraste.Ma kakva dugovanja BH Telekoma,pa to je van pameti.Veliki su to iznosi,morali bi biti iskazani u bilansu,kao obaveze!
Ipak treba razmisliti o svemu što se čuje!
panzer

Post by panzer »

Ja kažem navodno jer stvarno ne znam konkretne informacije. Ovo sam čuo od čovjeka koji je prije dvije godine iz BH telecoma otišao u penziju i prema njegovoj priči tek su skoro uplatili do 2011. godine. Onako malo kad se razmisli, zdravstveno osiguranje ne mogu da ne uplaćuju jer radnici ne bi imali ovjerene knjižice ali penziono niko od radnika ne provjerava tako da mogu ne uplaćivati dok radnike ne krene u penziju. Onako kako sve ostale državne firme rade bar one koje su konstantno u gubicima.

Ipak, i ja bih volio da neko relevantan ko ima prave informacije ovo ospori ili potvrdi.
proleter

Post by proleter »

Evo izbijen je još jedan argument za loše poslovanje - javne nabavke.
Sad će Bakirova ekipa još žešće da dere :x
http://www.ekapija.ba/bs/Vijest/vijesti ... -bih/51259
panzer

Post by panzer »

I dobra i loša stvar a pošto živimo u BIH onda će sigurno biti lošiji scenario. Mada ko zna... možda i iskoriste prednost bez tereta obaveze javnih nabavki.
proleter

Post by proleter »

Mogao sam ovo staviti i na druge teme, ali mi se ovaj topic učinio najprikladnijinm i aktuelnijim.
Iste diskusije sa pametnjakovićima imam na subotnjim i nedeljnim kafama po kafićima. Za početak bih samo izdvojio ovo, a vi čitajte dalje :

Kad god se povede rasprava o tome da se neka neprocjenjiva tekovina koncesijski iznajmi, odmah se postavi pitanje "A zašto MI ne bismo sami time mogli upravljati, nego ćemo drugima prepustiti profit?" Pa zato što MI ne postojimo. Mi smo čopor, narod, a narod je raja, i kao što je poznato - fukara.

http://www.nezavisne.com/index/kolumne/ ... 00348.html
panzer

Post by panzer »

23. april a finansijski izvještaj još nije objavljen u medijima.
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

Po nekim nezvaničnim informacijama do kojih se može doći , 2014.godina neto dobit BHT cca 78,5 miliona KM...
Post Reply