Ovo o kupovini pola DUF-a nisam znao kada sam pisao prethodni post.Bio bi puno određeninji!
Hasen Mašović je član NO BOR Banke,vjerovatno u ime mreže TV1.
Ostalo potražite na internetu!
A dok sam ja to tražio,ne znam zašto,ali mi je na pamet pala jedna situacija iz 1993.godine.
Moj mladi komšija,kada je sa Žući sišao u grad,nabavio negdje onu kartu sa načičkanim srpskim teškim naoružanjem oko Sarajeva.Kada ju je vidjela njegova majka
.inače intelektualka,zaprepašteno je uzviknula:Emire sine,pa mi smo opkoljeni!
Dobro bi bilo da neko sklon surfanju,napravi i ovu ovovremensku kartu!
Fabrika duhana Sarajevo
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Ispravka,Hasen Mašović nije u NO Bor banke u ime mreže TV1 nego u ime onog Cuprum Austrija,ili tako nekako.Prodao je te dionice i vjerovatno više neće biti član tog NO!
Živi u Austriji.Izgleda idealan partner direktoru fabrike.Možda treba napomenuti da mu je potomak jednog od osnivača SDA!
Nek nam je sretno!
Živi u Austriji.Izgleda idealan partner direktoru fabrike.Možda treba napomenuti da mu je potomak jednog od osnivača SDA!
Nek nam je sretno!
Ok. Hajde da vidimo koliko godišnje MI Group isplati naknade DUFu i koliko od toga DUF može isplatiti vlasniku u ovom slučaju FDSu kao dividendu? Da bar jednom nakon 10 godina počnemo pričati o zaradi od uloženog.
10-15% dionica u rukama fondova i malih donicara nose prevagu oko upravljanja nad fds zato direktor parama firme i kupuje duf-ove i zif-ove(samo one koji imaju udio u fds) da bi obezbijedio tu prevlast
od ovih 15% dionica 5% je direktno pod kontrolom fds tj.direktora a ostalon osim ovog fizickog lica ,izgleda hrkacevo&copany.one wrote:10-15% dionica u rukama fondova i malih donicara nose prevagu oko upravljanja nad fds zato direktor parama firme i kupuje duf-ove i zif-ove(samo one koji imaju udio u fds) da bi obezbijedio tu prevlast
FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE Sarajevo, BIH 39,91
UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 2,12
ZIF "MI-GROUP" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 2,06
Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina Sarajevo, BIH 1,74
BABIĆ SEAD Sarajevo, BIH 1,72
ZIF HERBOS FOND d.d. Mostar MOSTAR, BIH 1,72
ZIF CROBIH FOND d.d. Mostar MOSTAR, BIH 1,52
ZIF "BONUS" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 1,50
UG UDRUŽENJE DIONIČARA FABRIKE DUHANA SARAJEVO Sarajevo, BIH 1,37
NLB Banka d.d., Tuzla TUZLA, BIH 1,32
-
@one
Daj nam molim te detaljniju analizu ovog vrhunskog posta ..samo nastavi molim te ..šteta je da ovo ostane na nivou jednog posta i osobe koja je tako pametna a krajnji domet joj je pisanje na portalu iza nick-a…
Željno iščekujemo ...
Daj nam molim te detaljniju analizu ovog vrhunskog posta ..samo nastavi molim te ..šteta je da ovo ostane na nivou jednog posta i osobe koja je tako pametna a krajnji domet joj je pisanje na portalu iza nick-a…
Željno iščekujemo ...
Na predzadnjoj skupštini četiri Punomoći od vlasnika dionica na skrbniku Unicredit bank date su doktoru o trošku dioničara i to:Dvije punomoći od dva Hrkačeva fonda
čiji nazivi počinju sa Balkan...,jedna punomoć je bila od Hrkača lično i jedna od supruge jednog od kriminalnih mešetara.Samo jedan dio je u vlasništvu osobe koja nije ni u kakvoj vezi sa onima sa spiska osumnjičenih za kriminalne manipulacije dionicama Bosnalijeka.Tako je u i sa ostalim skrbnicima!
Već sam napisao da je kupovinom dionica HRCAR od Herbosa plačena baš ta podrška.Dionice u vlasništvu Herbosa i Crobiha su također podrška poznatom kupcu trafika po hercegovini vrijednih oko dva miliona KM,prema knjigama bivših vlasnika za deset miliona veći iznos!Ta kupovina je predmet jednog od Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima u kojem je glavni lik baš taj veliki meštar Mulahasanović!Oni iz Finansijske policije kažu da će to jednog dana na kraju morati neko pročitati.Možda će to biti baš ovi branitelji kriminala,kada shvate šta su im uradili.A na putu za Orašje shvatiće da su zapravo,mada rade u fabrici duhana,cijelo vrijeme pušili hercegovačku škiju!
U svrhu odgađanja neminovnog je i ova kupovina DUF a,kao u ostalom i sve investicije ovog menadžera!
čiji nazivi počinju sa Balkan...,jedna punomoć je bila od Hrkača lično i jedna od supruge jednog od kriminalnih mešetara.Samo jedan dio je u vlasništvu osobe koja nije ni u kakvoj vezi sa onima sa spiska osumnjičenih za kriminalne manipulacije dionicama Bosnalijeka.Tako je u i sa ostalim skrbnicima!
Već sam napisao da je kupovinom dionica HRCAR od Herbosa plačena baš ta podrška.Dionice u vlasništvu Herbosa i Crobiha su također podrška poznatom kupcu trafika po hercegovini vrijednih oko dva miliona KM,prema knjigama bivših vlasnika za deset miliona veći iznos!Ta kupovina je predmet jednog od Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima u kojem je glavni lik baš taj veliki meštar Mulahasanović!Oni iz Finansijske policije kažu da će to jednog dana na kraju morati neko pročitati.Možda će to biti baš ovi branitelji kriminala,kada shvate šta su im uradili.A na putu za Orašje shvatiće da su zapravo,mada rade u fabrici duhana,cijelo vrijeme pušili hercegovačku škiju!
U svrhu odgađanja neminovnog je i ova kupovina DUF a,kao u ostalom i sve investicije ovog menadžera!
evo malo o konkurenciji;
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_is ... nju-491046
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_is ... nju-491046
FDS sa Mulahasanovićem na čelu i političkim mecenama u pozadini nije konkurencija nikome i ničemu.
Kakva je bila poslovna 2014. godina za Vakufsku banku?
- Prethodna godina predstavlja prekretnicu u poslovanju banke, nije bila laka, ali poduzete su mnoge aktivnosti na prevazilaženju izazova sa kojim smo se suočili. U novembru 2014. imenovana je nova uprava banke, koja je poduzela niz aktivnosti s ciljem unapređenja poslovanja banke. Upravo su u toku korporativne radnje okrupnjavanja domaćeg kapitala, što su krajem godine objavili svi mediji. Ne mogu vam ništa preciznije reći jer se te radnje još odvijaju na berzi. Slijedi dokapitalizacija banke, ali ono što je bitno jeste činjenica da ne izostaje spremnost većinskog vlasnika da podrži proces restrukturiranja banke. U međuvremenu, novi menadžment je poduzeo različite, značajne aktivnosti, pri čemu ističemo širenje mreže poslovnica, bankomata - BH mreža, unapređenje postojećih proizvoda i usluga, značajno finansiranje stanovništva, te malih i srednjih preduzeća. U 2014. započeli smo važne aktivnosti od kojih očekujemo pozitivne rezultate u narednom periodu. Prihvatanjem savremenih poslovnih praksi, velikim zalaganjem i aktivnostima na tržištu približavamo se našim građanima.