Bosnalijek

montypython
Posts: 4067
Joined: 06 May 2010, 10:52

Re: Bosnalijek

Post by montypython »

Naravno. Nadam se da nije problem to sto se na investicionom forumu raspravlja o poslovanju kompanija odnosno o investiranju u iste. Na kraju krajeva prateći to smo i uočili nelogočnost u trećem kvartalu. Držimo pod lupom kako reče Panzer jer ko se jednom opeče puše i na hladno. Ta nije valjda uočila Federalna televizija (ili ABA3) oni imaju pametnija posla detaljno pratiti koliko su kilometara svaki dan prohodali "obespravljeni" radnici. Da nismo o tome raspravljali i to uočili ne bi ni dobili tvoje objašnjenje (za koje bih iskreno rečeno volio da je istina, ko voli loše vijesti).
A šlag na tortu poslovne godine za nas dioničare, koji nismo primili 2 regresa ni 13tu platu, (bar ne od Bosnalijeka), biće kad se i ako podijeli dividenda. Kako rekoh prije, to je, bar meni, jedino mjerilo uspjeha.
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

1.Ja se na hranim ,na žalost,na ovome a još manje od Bosnalijeka,mada je moja imovina tamo popriljčna i trebalo bi u pravnoj državi da imam i neke koristi od toga.
Sve što ovdje pišem je samo zbog toga !
"2.Nije mi poznat niti jedan slučaj da su kriminalci pokradenom vratili bez prisile ono što su mu ukrali.
3.Oni koji lopovima pomažu ist su kao ti lopovi.
Drugi regres i trinestu platu dobijali su i oni što su dnevno strijeljali po nekoliko stotina Bošnjaka u Srebrenici,i nisu to smatrali nečovječnim,mada se jedan od njih prezivao Suljić.ili tako nekako.Meni ste vi ,koji te kriminalce ovdje branita samo zbog toga,isti kao taj streljački vod .
Vi pričate o kriminalu stare uprave,pa baš na tome sam se ja i susreo sa vašim kriminalcima,mislio sam hoće samonom da.. se bore protiv toga.A ispostavilo se da je to njima samo način da preuzmu pljačku od onih prethodnih.I to u puno većem obimu.
A ta Vaša lupetanja o obračunima obaveza na ukradeno su priča za ljude poput Vas.Pa koliko će onda biti obaveza neplačenih doprinosa kada se na sudu utvrdi da su ovi ukrali cijelu firmu.A oni znaju kako i na koji način.Oni znaju kako se kupuje identitet ulagača .O ostalim pojedinostima neću više.Sve će Vam se samo kazati.
Pa zašto se, bar onako iz radoznalosti ne zapitate kako je taj Haden među ovoliko poštena svijeta našao baš te Vase sa podebelim dosijeima,ili one što su tovarili na šlepere 92.
A ja ću se i dalje truditi da se kriminalci raskrinkaju.A poslije dolaze na red i pomagaći.Vi i takvi kao Vi,definitivno to ne možete spriječiti!Nego,nabavite si od te trinaeste plate toplu odjeću i dobre cipele za duga puta.
BranoH
Posts: 48
Joined: 05 Dec 2013, 14:10

Re: Bosnalijek

Post by BranoH »

Iako cijenim Slavujevo misljenje moram istaci da slavuj nekad i nisi bas u pravu i ishitreno pises neke stvari,

ovo sto je receno za administrativne troskove u iznosu od tacno 9, 695,433 km je tacno i to je sporno za Poreznu Upravu koja vec odavvno to pokusava svaliti na teret bosnalijeka , te pare nisu nestale to pouzdano znam i mislim da ce brzo biti zavrsen taj proces tako da se nadam da ce se tih 10mil prikazati kao dobit.

@Panzer malo kasnis sa pitanjem :D rublja se stabilizovala u ogromnoj mjeri , vec ranije sam objasnio da je apsolutno ne moguce potpisati ugovor sa podjelom negativne kursne razlike i necu ponovo ponavljati konvencije ugovore itd kojim je to regulisano sreca pa znam i ja bi strahovao ali bas zato i iznosim da bi i drugi dionicari bili upuceni,

ne 100 vec 100.000.000 % bosnalijek sve ugovore zakljucuje u Eur striktno u Eur ( a objasnio sam u predhodnim postovima mogucnost da se to plati u rubljama ali se mora uplatiti onaj iznos rublji koji u datom momentu je ekvivalentan ugovornom iznosu u Eur s tim da konverziju placa druga strana a ne bosnalijek)

a na samom pocetku "zemljotresa zvanog rublja" i sama kompanija se oglasila da se posluje striktno u Eur LP
po meni solidno izvjesce ali daleko od odlicnog
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Treba kupiti Oslobođenje,biće sve sama poznata imena,sve same poštenjačine!!
Ko čeka ,dočeka!
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... kiccompany

Evo to Oslobođenje,gdje li su sada oni branioci lika i djela ovih,sada i definitivno osumnjičenih kriminalaca.
BranoH
Posts: 48
Joined: 05 Dec 2013, 14:10

Re: Bosnalijek

Post by BranoH »

opet slavuju brzi jezik nego nesta drugo trcis pred rudu

sta predstavlj aistraga, za osumnjicene nista, obicna procesna radnja koja se moze pokrenuti ili prekunuti u svakom trenutku ...

podizanje optunice je vec nesto ali opet nista...

kad bude presuda i to pravosnazna crno na bijelo onda se moze reci Krivi su ili nisu ;)
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Kriminalci na parove razbrojs!U odbranu kriminala naprijed marš!!!
Ovo je komanda iz JNA,mislim forma komande.Nju poštiuje i gospodin Izetbegović.kaže treba to dokazati,kada ga pitaju o kriminalu Asima Sarajlića.
Dragan Čović čini sve da BiH ne funkcioniše,a onad mrtav hladan na TV kaže:Pa vidite ,ovakva BiH ne može funkcionirati.Takva logika i argumenti su ispod nivoa sa kojim bih ja polemisao!Najvažnije je da se može reći:Ipak se kreće!A svi će te vi doći na red!Kad tad!
panzer
Posts: 12405
Joined: 11 Mar 2010, 21:30

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

Nema potrebe da ovo slijedi filozofiju Borisava Paravca: "niko nije kriv dok se ne optuži".

Ovo je tek istraga i kao što Brane kaže ako se ustanovi da su krivi onda se može i slaviti neki uspjeh.
U ovom slučaju , neko može biti kriv jedino ako se dokaže da su dionice plaćane i mimo berze. Ima li pisanih dokumenata za to? Ko će naći te pisane dokumente? I kakve su kaznene odredbe? Nisu ništa naročito ali može pokazati da se zakoni provode.

Može li neka instanca reći da je KOMVP pogriješila i prihvatila prvu skupštinu dioničara gdje je sa HADENom bilo 38,2% kvoruma a nije prihvatila drugu skupštinu dioničara gdje je sa Vladom entiteta bilo oko 39 % kvoruma? Kakve su tu kaznene odredbe? Smjena KOMVP? Ljudima davno istekao mandat a smjene ni na vidiku.

Hapšenja i zatvori su puka nadanja na ovom finansijskom tržištu niti to treba očekivati. Jedino čemu treba stremiti je nova garnitura poštenijih ljudi.
Rublja
Posts: 6
Joined: 17 Dec 2014, 23:12

Bosnalijek

Post by Rublja »

Ne mislim da je ovo faza istrage, ona traje preko godinu dana i zasada tužilaštvo posjeduje adekvatne dokaze na osnovu kojih je prijava upućena, što je i logično.

Ovo je tek početak, sljedeća imena koja će se pozvati na odgovornost su:
Članovi tzv.nadzornog odbora Bernardin Alagić, Vedad Tuzović, Mirna Sijerčić.
Članovi Uprave tj.pomagaći kod nasilnog upada: Belma Abazović i Nermin Zubčević
Pomagaći kod realizacije Ugovora bez pokrića (sa Imperia pharm) u lancu: Ekrem Turajlić, Berin Alagić, Amela Hajdarević, Zlatan Pilipović i ispred distribucije Mirela Zornić.

Nadam se da sve ovo neće ugroziti planiranu isplatu 13-te plate (koju je Uprava najavila) i isplatu dividende (za nas dioničare).
Što se tiče Asima Sarajlića, on neće moći sam da se bori. Znamo da je i rahmetli Tihić bio protiv ove kriminalne radnje te tražio od glavnog odbora SDA da se poduzmu aktivnosti u cilju zaustavljanja otimačine, koju je ipak zemljak (Neka) podržao i isposlovao.
Bit će zanimljivo pratiti dalji razvoj situacije.
slavuj
Posts: 1983
Joined: 19 Sep 2013, 11:29

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

Ja sam zadovoljan i ovim,bar za sad.Koliko ja znam ovi turisti neće tako skoro recimo na jahtanje ili na svadbu u Istanbul.Ili na neko drugo nagradno putovanje.Mislim da će i za eventualne posjete jaranima u inostranstvu morati tražiti posebne dozvole,ili " okolo,preko brda"!
Post Reply