Eto, finans policija kaže da to što se priča nije ni dio onoga što oni znaju i šta su našli. OK našli su i šta sad, šta su uradili po tom pitanju?Odbrana poste wrote: ...A iz finansijske policije su mi rekli da
sve ono sto ja znam,nije ni ozbiljan procenat onoga sto su oni gore nasli.Dakle nasli su!I dosta toga je dostavljeno tozilastvu.Izvjestaj o pljacki Zavoda za zdravstvenu zastitu Kantona Sarajevo kroz cijene lijekova vece za nekoliko puta nego recimo u ZE-DO kantonu ili u izvozu/lopril/,protiv Arslanagica i partnera u tom poslu iz Fonda dostavl;jen je tuzilastvu jos prije dvije godine.
Nije mi jasno je li treba da nešto postane svima očigledno, da se pojavi u Slobodnoj Bosni ili Danima ili na nekom internet forumu pa da nadležne službe reaguju, ili bi možda trebalo biti obrnuto.
Eto sad čujem nešto je dostavljeno tužolaštvu prije dvije godine. I šta bi? Ništa.
Nema mi druge nego da se i ja pravim blesav. Ništa nije pokrenuto, ljudi o kojima se govori da su nešto uradili normalno dolaze na posao, tj na "mjesto zločina". Da je bilo šta ozbiljno nađeno to bi bilo nemoguće kaže mi logika. Dakle ispada ljudi su nevini tj lažno ih optužuju.
A što se tiče cijena lijekova u kantonu Sarajevo, ne znam detalje ali ako sam dobro shvatio i ako je razika u napumpanim cijenama lijekova išla Bosnalijeku, onda je to po meni dobar potez menadžmenta. Ako možeš nešto da prodaš skuplje prodaj to, ako će davanjem poklona i ljetovanja firma zaraditi, treba to učiniti. S tim aspektom djelovanja menadžmenta nemam nikakvih problema, volio bih kad bi i menadžeri drugih kompanija imali takav aktivan da ne kažem agresivan pristup.
Evo oni koji vode Zemaljski muzej, siguran sam nisu nikom davali mito, sva su radili po zakonu i mirno čekali da da im država kapne nešto iz budžeta. Posljedica. Muzej zatvoren.
Ja bih pokreatao istrage i tužbe i protiv onih koji legalno uništavaju firme. Evo direktor željeznica kaže da mu hiljadu ljudi ništa ne radi tj višak su, ali on je eto merhametli duše, pa ne otpušta. Posljedica, ukidaju se linije, vozovi prljavi i zapušteni. Plata za hiljadu ljudi sa doprinosima je min 20 ak milona godišnje. Nije bolje ni u drugim firmama. na potpuno isti način Energoinvest gubi nekoliko miliona svake godine. E sad imamo direktora koji svjesno oštečuje firmu za 20 milona godišnje, i sve je potpuno legalno, iako se kompanija raspada i u minusu je stotine miliona i imamo s druge strane nekog momka playboya u Bosnalijeku (koji je redovno u plusu 6-8 miliona) koji ima Ferarija od 0,3 miliona i to je strašni kriminal samo po sebi. Ovo je čista hipokrizija. Imamo na kraju krajeva ministra vanjskih poslova koji ne izlazi iz Njujorka spavajući po hotelima u sobama od nekoliko stotina dolara (ako ne i hiljadu) na noć i koji državnim parama u stvari turistički obilazi svijet a to radi čitav parlament i sve parama poreznih obveznika. i sve je to potpuno legalno. A ustvari legalizovani kriminal.
Ne branim ja nikoga, pogotovo Arslanagiće i pogotovo Trivuna ali želim da stavim stvari malo u perspektivu tj da kažem da nije ništa nije crno-bijelo i da u slučaju Bosnalijek ima još mnogo onih koji su krivi prvo zato što godinama ništa nisu znali a trebali su pa onda što ništa nisu uradili kad su saznali uključivo sve do sad.