Telekom RS
Re: Telekom RS
Iplatnije je kupovati BHTelecom po 13,5 KM, više se dobije novca od dividende za uloženo, po ovim trenutnim odnosima.
Da samo sto kad BHTelekom vidi da je manja dividenda u mtelu, nece oni poletjeti da daju istu ili vecu, nego ce gledati kako jos vise da ustinu i prebace visak novca negdje drugo. Tako je uvijek bilo, odnos ulozenog i dividende je BHT stalno "podesavao" da bude manji od mtela igrajuci na nacionalnu pricu da ce nesrpski korisnik radije uvijek ostati u BHT za par procenata dobiti manje, nego da ide u (mrski im) Mtel
-
BHT nije nikad pratio dividendom Mtel, jer su oni prestali isplaćivati cijelu dobit ima već 4-5 godina. Mtel je tek sad promijenio dividendnu politiku i to nakon što ih je problem likvidnosti na to natjerao i nakon što su ih sustigle muljaže iz ranijih godina.vdamir78 wrote: ↑12 Jul 2024, 14:21Da samo sto kad BHTelekom vidi da je manja dividenda u mtelu, nece oni poletjeti da daju istu ili vecu, nego ce gledati kako jos vise da ustinu i prebace visak novca negdje drugo. Tako je uvijek bilo, odnos ulozenog i dividende je BHT stalno "podesavao" da bude manji od mtela igrajuci na nacionalnu pricu da ce nesrpski korisnik radije uvijek ostati u BHT za par procenata dobiti manje, nego da ide u (mrski im) Mtel
Što se tiče ovog nacionalnog pitanja, mislim da su "srpski korisnici" puno opterećeniji time da ne idu u (mrski im) BH Telekom (jer sadrži u sebi ovo BH) nego "nesrpski korisnici", jer da to nije tako ne bi Mtel imao tržišno učešće preko 42% nego 32-33% i ne bi BH telekom imao tržišno učešće 43-44% nego više od 50%...
Kakve veze ima nacionalnost korisnika usluge sa procentom isplaćene dividende?! Da govoriš o zaradi kompanije koja je proporcionalna broju korisnika pa hajde, moglo bi se diskutovati. Iako neki korisnici usluga možda jesu, mislim da investitori nisu opterećeni nacionalnim pitanjima.vdamir78 wrote: ↑12 Jul 2024, 14:21Da samo sto kad BHTelekom vidi da je manja dividenda u mtelu, nece oni poletjeti da daju istu ili vecu, nego ce gledati kako jos vise da ustinu i prebace visak novca negdje drugo. Tako je uvijek bilo, odnos ulozenog i dividende je BHT stalno "podesavao" da bude manji od mtela igrajuci na nacionalnu pricu da ce nesrpski korisnik radije uvijek ostati u BHT za par procenata dobiti manje, nego da ide u (mrski im) Mtel
moj buraz kupio dionice telekoma i prešao na telemah
haha
haha
Nije tacno. Razlog proporcionalno manjeg broja korisnika BH Telekoma je sto je gotovo sve vrijeme svog postojanja (a mozda i dan danas) imao najvise cijene. Mtel bi ih potopio davno da nema nacionalne odanosti u federaciji.Sitna buranija wrote: ↑12 Jul 2024, 14:34BHT nije nikad pratio dividendom Mtel, jer su oni prestali isplaćivati cijelu dobit ima već 4-5 godina. Mtel je tek sad promijenio dividendnu politiku i to nakon što ih je problem likvidnosti na to natjerao i nakon što su ih sustigle muljaže iz ranijih godina.vdamir78 wrote: ↑12 Jul 2024, 14:21Da samo sto kad BHTelekom vidi da je manja dividenda u mtelu, nece oni poletjeti da daju istu ili vecu, nego ce gledati kako jos vise da ustinu i prebace visak novca negdje drugo. Tako je uvijek bilo, odnos ulozenog i dividende je BHT stalno "podesavao" da bude manji od mtela igrajuci na nacionalnu pricu da ce nesrpski korisnik radije uvijek ostati u BHT za par procenata dobiti manje, nego da ide u (mrski im) Mtel
Što se tiče ovog nacionalnog pitanja, mislim da su "srpski korisnici" puno opterećeniji time da ne idu u (mrski im) BH Telekom (jer sadrži u sebi ovo BH) nego "nesrpski korisnici", jer da to nije tako ne bi Mtel imao tržišno učešće preko 42% nego 32-33% i ne bi BH telekom imao tržišno učešće 43-44% nego više od 50%...
ja imam broj od 2004 na telekomu
ali sam od 2008 imao mtel broj zato sto je mogao slati sms vani
kasnije mi nije bio potreban pa sam ugasio
ali sam od 2008 imao mtel broj zato sto je mogao slati sms vani
kasnije mi nije bio potreban pa sam ugasio
-
Lupaš gluposti...vdamir78 wrote: ↑12 Jul 2024, 23:26Nije tacno. Razlog proporcionalno manjeg broja korisnika BH Telekoma je sto je gotovo sve vrijeme svog postojanja (a mozda i dan danas) imao najvise cijene. Mtel bi ih potopio davno da nema nacionalne odanosti u federaciji.Sitna buranija wrote: ↑12 Jul 2024, 14:34BHT nije nikad pratio dividendom Mtel, jer su oni prestali isplaćivati cijelu dobit ima već 4-5 godina. Mtel je tek sad promijenio dividendnu politiku i to nakon što ih je problem likvidnosti na to natjerao i nakon što su ih sustigle muljaže iz ranijih godina.vdamir78 wrote: ↑12 Jul 2024, 14:21
Da samo sto kad BHTelekom vidi da je manja dividenda u mtelu, nece oni poletjeti da daju istu ili vecu, nego ce gledati kako jos vise da ustinu i prebace visak novca negdje drugo. Tako je uvijek bilo, odnos ulozenog i dividende je BHT stalno "podesavao" da bude manji od mtela igrajuci na nacionalnu pricu da ce nesrpski korisnik radije uvijek ostati u BHT za par procenata dobiti manje, nego da ide u (mrski im) Mtel
Šta kaže sitna buranija. Čekati do polugidišnjeg izvještaja ili dokupiti još nešto akcija , , Ako nije na odmoru!
Last edited by zule on 16 Jul 2024, 11:21, edited 2 times in total.