Sve su to samo price politicara.
Nista bez dividende.
Samo dividenda dize cijenu dionica. Vidjeli smo kako dionice ep EPRS na banjaluckoj berzi rastu kad se isplacuje dividenda. Prije toga 15 godina bile na samom dnu.
Mogu oni pricati o povecanju cijene i investicijama lijepa prica za glasace . Nama je dividenda jedino vazna.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... ava/182520
Ode 10 % dobiti na regres i pomoć radnicima.
Plata od 2500 maraka nije dovoljna.
A akumulirani gubitak neka visi.
-
https://www.klix.ba/biznis/privreda/ele ... /240312101
Sada žestoko po njima, a prije 3-4 mjeseca im dali čini mi se 7,5 mio KM onako. Kao da nisu znali da im tako samo pokrivaju manjak parama koje im nikad neće biti vraćene...
Sada žestoko po njima, a prije 3-4 mjeseca im dali čini mi se 7,5 mio KM onako. Kao da nisu znali da im tako samo pokrivaju manjak parama koje im nikad neće biti vraćene...
Mrtvacu su posudili u tri godine 85 miliona maraka.
Ako Jadran stanovi sa tuzbom bude isao do suda van BiH dobit će ih sigurno.
Ako Jadran stanovi sa tuzbom bude isao do suda van BiH dobit će ih sigurno.
41 milion od oktobra 2023.Sitna buranija wrote: ↑12 Mar 2024, 16:36 https://www.klix.ba/biznis/privreda/ele ... /240312101
Ne bi čudilo da obustave svu priču oko solarne energije i električnih auta. Kina će im sve poklopiti i diktiraće im mobilnost u narednih 30 godina jer EU će ovim uništiti svoju autoindustriju kojom su dominirali proteklih 50tak godina.
Izvještaj za februar je tu. Elektroprivreda BiH 148 GWh HE, 320 GWh TE i 12 GWh VE, distribucija 461 GWh višak 19 GWh, u prva dva mjeseca 29 GWh, Elektroprivreda HZHB višak u prva dva mjeseca 75 GWh i Elektroprivreda RS-a 190 GWh. Iako sa ovim trenutnim cijenama ni izvoz ne donosi neki ekstra profit.
Proizvodnja u HE zasad solidna 312 GWh u prva dva mjeseca.
Proizvodnja u HE zasad solidna 312 GWh u prva dva mjeseca.
Opet gledam ovaj finansijski,.. puno je tu stavki koje bi neko trebao objasniti.
U bilansu uspjeha,.. ostali rashodi i gubici 90 miliona, kad se pogleda struktura uglavnom se radi o finansijskim gubicima, otpisima, zašto svake godine imamo finansijske i kreditne gubitke, ove godine 90 miliona, prošle čak 170 miliona,
U bilansu stanja ima stavka "dati krediti" 157 miliona KM, kome dati, rudnicima ? Da li i to ide na otpis u narednih godinu, dvije ?
Nestao je jedan depozit kod banke od 49 miliona prešao u date kredite. Tako da se sva gotovina pretaka prema rudnicima.
Ja koliko vidim sad imaju gotovine 50 miliona ( -115 miliona), depozit u banci od 151 milion, još jedna stavka dati krediti 18 miliona, potraživanja od kupaca -10 miliona, zalihe + 50 miliona. Sve u svemu kad se pogleda kratkoročna imovina je 500 miliona a kratkoročna dugovanja 311 miliona i ako iz te kratkoročne imovine izbijemo kredite date vjerovatno rudnicima stignemo do toga da su u ravnoteži kratkoročna imovina i kratkoročni dugovi., a nekad je bilo viška 500 do 600 miliona.
U bilansu uspjeha,.. ostali rashodi i gubici 90 miliona, kad se pogleda struktura uglavnom se radi o finansijskim gubicima, otpisima, zašto svake godine imamo finansijske i kreditne gubitke, ove godine 90 miliona, prošle čak 170 miliona,
U bilansu stanja ima stavka "dati krediti" 157 miliona KM, kome dati, rudnicima ? Da li i to ide na otpis u narednih godinu, dvije ?
Nestao je jedan depozit kod banke od 49 miliona prešao u date kredite. Tako da se sva gotovina pretaka prema rudnicima.
Ja koliko vidim sad imaju gotovine 50 miliona ( -115 miliona), depozit u banci od 151 milion, još jedna stavka dati krediti 18 miliona, potraživanja od kupaca -10 miliona, zalihe + 50 miliona. Sve u svemu kad se pogleda kratkoročna imovina je 500 miliona a kratkoročna dugovanja 311 miliona i ako iz te kratkoročne imovine izbijemo kredite date vjerovatno rudnicima stignemo do toga da su u ravnoteži kratkoročna imovina i kratkoročni dugovi., a nekad je bilo viška 500 do 600 miliona.
Ko ima zivaca odmah tuzba
Ja sam se zavalio nemam snage ni 10 maraka uloziti u odvjetnike...
Ja sam se zavalio nemam snage ni 10 maraka uloziti u odvjetnike...