Fabrika duhana Sarajevo

one

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by one »

mislim da je uplacena dividenda za 2012
progres

Post by progres »

Ja danas provjeravao. Meni nije bila uplaćena.
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

Za sve koji su u dilemi ..odgovorno potvrđujem da mi je jučer uplaćena dividenda ….hvala FDS-u …očekujem uskoro i za 2013 godinu ... :lol: :lol:
hadzo

Post by hadzo »

evo ipak su uplatili dividendu, super :D
one

Post by one »

U odredjenoj percepciji kad bi krimosi pustili fondove s lanaca da kupuju dionice do njihove fer vrijednosti,cijena dionica fds bi najvise dobila upravo iz povezanosti s par fonova.(rastom cijene dionice fds-a rasli bi i fondovi a kroz taj finansiski inzinjering opet bi jos vise profitirala cijena dionice fds-a. U konacnici bi cijena npr. mogla biti 2-3 puta veca nego kad bi se ta kompanija prodavala)
slavuj

Post by slavuj »

Raspoitivao sam se okolo za dividendu,pa se čudio što ja nisam dobio.Dobili i oni koji su predali poslije mene ,i oni koji imaju manje nego ja,i oni koji imaju više i nikako da skontam kriterije,odnosno redoslijed.Onda mi čovjek objasni:Prvo isplaćuju one što su dali punomoć direktoru i njegovim,zatim one koji su glasali za direktorove kandidate za NO ,i to rangirane po galami koju proizvode kada govore oni što su protiv direktora,zatim one što i ne dolaze na skupštine a ne daju punomoć onima što i nemaju baš dobro mišljenje o DIREKTORU,pa tek onim što već dugo smatraju da ih ovaj menadžment pljačka.A na kraju su oni koji se zalažu da ovi odu iz fabrike!Pa ti nađi sebe,kaže ovaj moj tumač redoslijeda isplate ! Ima li neko na ovom forumu da mi kaže gdje sam ja tu????
panzer

Post by panzer »

Možda i jeste tako ali nešto sumnjam u to. Zašto bi sebi neko pravio posao i razdvajao par hiljada dioničara ako već moraju svima isplatiti. Ili sad ili za dvije tri sedmice. To dioničaru ništa ne znači a ni ljudima koji rade na isplati.

Pa i ako se gleda sa elektroprivredom koja nema "takvih korporativnih problema" opet procedura isplate ide brže. U elektroprivredi moraš čekati skoro mjesec dana da dođeš na red jer nemaš lični žiroračun tj nisi im dostavio taj podatak nego zbirni bankarski račun.
progres

Post by progres »

Ja sam zvao i niko se ne javlja na ova dva kontakt broja koja su oni naveli. Kada sam nazvao na treci pitali su me jesam li penzioner jer njima prvo isplacivaju. Kako oni mogu znati jesam li penzioner ili ne? A i da je to tako nisu oni merhamet nego dionicarsko drustvo gdje bi svi trebali imati ista prava. Tako da ovdje dijelim slavujevo misljenje.
slavuj

Post by slavuj »

Pa ovdje smo čekali 16 mjeseci,tamam toliko je prošlo od donošenja odluke .Jer nikakva nova odluka nije ni bila potrebna za isplatu te dividende.A ti penzioneri ,koje oni kao isplačuju prve,to su upravo oni koji i ono malo preostalog ljudskog dostojanstva bacaju pod noge svome N ovom Vođi,za mrvice sa njegova stola,pa se onako čoporativno deru na svakoga ko i riječ kaže o njegovu kriminalu!Kakvi su to karakteri govori činjenica da se po godinu i više pristaju ponašati po volji direktora,da bi dobili svoje i uz to nešto u plasitčnoj kesi!Taj razbojnik o trošku dioničara se ne ustručava dostojanstvo onih koji su na kraju puta,baciti pod noge svojih kriminalnih partnera!Pa kako bi se onda ustručavao angažirati čitavu službu da nekima pokaže da oni ipak ovise o njegovoj volji.Ja sam potpuno siguran da će jednom morati objasniti u šta je sve potrošio pare koje je dioničarima trebao isplatiti prije više od godinu dana!
one

Post by one »

u srbiji cigare znatno pojeftinile:
http://www.telegraf.rs/vesti/1325827-po ... po-paklici
Post Reply