Fabrika duhana Sarajevo

progres

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by progres »

Vec su prosle dvije sedmice od skupstine a nigdje obavijesti o isplati dividende. Sta vise cekaju???
Shooter

Post by Shooter »

Prema mojim informacijama isplata dividende ce poceti nakon sto istekne zalbeni rok u trajanju od 30 dana od dana donosenja odluke ....
savjetnik

Post by savjetnik »

Danas sam razgovarao sa jednim prijateljem koji ima dionice fds.Kako mi reče da je zvao u fds i da su mu rekli da može dostaviti dokumentaciju za isplatu dividende.Prema njegovim riječima rok za isplatu iste je 02.11.2014.godine barem je tako skupština donijela odluku.
progres

Post by progres »

Znam da je rok 02.11. Ali ima li smisla dostavljati dokumentaciju prije objave i da li firma nastavlja sa praksom da zahtijeva dokumentaciju iako su mi već ranije isplacivali dividendu? Hvala
one

Post by one »

Počela je proizvodnja cigareta u Tutunskom kombinatu Prilep za novu firmu Philip Morris-Tutunski kombinat Prilep, čime je oficijalno započela realizacija ugovora o strateškom partnerstvu između Kombinata i svjetskog giganta Philip Morris.

"Novo društvo, koje je bilo dio strateškog partnerstva je formirano, registrovano, dobilo je sve dozvole za proizvodnju, uvoz, izvoz, akcizne dozvole, što je bio neophodan uvjet da bi de facto radilo. Cigarete za novo društvo su već u proizvodnji. Novo društvo, prema ugovoru, opskrbilo nas je sa repromaterijalima, sirovinama akciznih markica i Tutunski kombinat, kao kontraktuelni proizvođač, pustio je brendove koji su dio ugovora", kaže generalni direktor Tutunskog kombinata Prilep Aleksandar Dermendžiev.

Prema ugovoru o strateškom partnerstvu, Philip Morris će kupovati značajne količine orijentalnog duhana, što predstavlja sigurnost za kooperante. Inače, uskoro će se u Tutunskom kombinatu Prilep proizvoditi i brendovi Philip Morrisa i najpoznatijeg Marlbora.
panzer

Post by panzer »

Ovo bi moglo izmijeniti neke stvari:
http://www.seebiz.eu/japan-tobacco-inte ... /ar-95756/
slavuj

Post by slavuj »

Dobro bi bilo kada bi neko po ovom metodu izračunao vrijednost FDS!
panzer

Post by panzer »

Možda je bolje ne računati jer bi se moglo desiti da se dođe do one cijene koju je navodno adris nudio fdsu da ga otkupi. je li to bilo 120 KM ili 130 KM po dionici, ne sjećam se.
one

Post by one »

a prodaja duhanskog biznisa u Adrisu trenutno nije tek nešto razložno o čemu se tek razmišlja, potvrđuju i dobro upućeni neslužbeni izvori, prema kojima je za taj posao Vlahovićev tim angažirao i međunarodne savjetnike. Taj je posao, kako doznajemo, povjeren stručnjacima JP Morgana. Pritom ipak treba reći da je indikativno i to što u rovinjskoj kompaniji govore o "mogućem partnerstvu". Plan prodaje duhanskog biznisa navodno je predviđen u nekoliko faza, s tim da se za početak predviđa zadržavanje manjinskog kontrolnog paketa, odnosno prodaja tri četvrtine TDR-a. Taj koncept pak uklapa se u tvrdnje adrisovaca da im je cilj zadržati proizvodnju i radna mjesta u Hrvatskoj, a jamstvo zadržavanja proizvodnje određeni broj godina navodno je i jedan od glavnih uvjeta Adrisa za možebitnu transakciju.Budući da je prodaja duhanskog biznisa u slučaju Adrisa već odavno dio planova ključnih dioničara, a prva razmatranja prodaje sežu unatrag čak desetak godina, valja primijetiti da je taj idejni projekt već dulje vrijeme slično koncipiran.
Post Reply