ZIF-ovi
Re: ZIF-ovi
Veza Herbos i Aluminij, možda neko zna?
Ali gdje se spominje Herbos i šta može biti između njih.
Evo jedan članak, pa samo pogledaj zadnju rečenicu.
https://zurnal.info/novost/21312/novali ... dra-hrkaca
https://zurnal.info/novost/21312/novali ... dra-hrkaca
Pa sta ima Hrkac i herbos sa aluminijem . Ni jedan fond nema nikakvog udjela.
Ovaj Avdić stvarno nema blage veze sa materijom koju obrađuje.Jedino mu se mora priznati hrabrost.Inače,Zurnal posjeduje analizu ulaganja fondova koju ima i Tužilaštvo.Nešto ranije o tome su i pisali,ali ne Avdić.Nije mi jasno zašto ne pišu o Mujinim pljačkaškim pohodima.Evo vidim da je krenuo i na Herbos.Čoviek ide na sve ili ništa,ko na TV.A s obzirom na Tužilačtvo ,isgleda da će dobiti sve.Jer izgleda da je dobacio do svih!Kada sam u CIN-u objašnjavao da je dokapitalizacija Sarajevske pivare parama fondova zapravo samo izvlačenje para iz fondova,jedan njihov mi kaže:Pa ne možete to reći.Pivara radi!!!A to što su fondovi te dionice plačli 23 km u dokapitalizaciji,a porodici Selimović i 26 km,to oni ne vide kao pljačku.Pa se pitam je li to ne znaju ili neće!
Njima i Tužilaštvu Kantona Sarajevo na znanje:Niko odavno neće dionice Pivare ni za pola te cijene.Jer ipak nema na tržištu takvih budala.U glavnom su samo kriminalci!Izgleda da je i Hrkač poštenjačina u odnosu na ovu našu organizaciju.
Njima i Tužilaštvu Kantona Sarajevo na znanje:Niko odavno neće dionice Pivare ni za pola te cijene.Jer ipak nema na tržištu takvih budala.U glavnom su samo kriminalci!Izgleda da je i Hrkač poštenjačina u odnosu na ovu našu organizaciju.
Mujo će to najbolje vodit.Odluka o davanju saglasnosti na tekst ugovora o upravljanju između ZIF Bonus d.d. Sarajevo i Naprijed Invest Društva za upravljanje fondovima d.o.o. Sarajevo.
-
Je li to fondovi više ne moraju objavljivati izvještaje?
Na SASE zadnji objavljeni izvještaji za MI Group su za 1. kvartal 2019. godine...
P.S. Možda su sve rasprodali pa nemaju o čemu izvjestiti...
Na SASE zadnji objavljeni izvještaji za MI Group su za 1. kvartal 2019. godine...
P.S. Možda su sve rasprodali pa nemaju o čemu izvjestiti...
-
Sada, kad je stigla ova vijest o nemogucnosti registracije BIOF-a, znaci li to da je prica oko dodatnog kupovanja Herbosa i Crobiha od strane Muje zavrsena, barem sto se tice pomaka cene. Dionice HRBF su dostigle svoj maximum od 6ikusur, sto je cca MCAP/NVI =1. Ovo pitam doticne ucesnike foruma, jer mislim da je Mujaga vec brojem glasova uzeo kontrolu nad Herbosom tj posljedicno i Crobihom. Ostaju dionice u vlasnistvu lica povezanim sa BIOF-om u strukturi ova 2 ZIF-a, no da li ima realne potrebe da ih Mujo kupuje kad je vec sve preuzeo. BIOF i njegov vlasnik izlaze iz BiH, da li ce ostati zarobljeni u Crobihu i Herbosu njihovi manjinski udjeli? MI Grupa je stala na 4.00KM kod kupovine Crobiha, ima li ovdje potencijala za rastom cene i da li ce uopste da nastave sa kupovinom koja bi eventualno mogla da pogura cenu iznad 4.00KM? prije sam pisao o tome kako se mogu usicariti male kolicine ZIF-ova po dobro diskontiranim cenama na NVI, i opet se dokazalo da je vredilo pokusati i na ova dva ZIF.a nesto zaraditi na RUC-u, prije nego stigne namaštano otvranje ZIF-ova u OIF-e. Pišite kako razmisljate.....
Za kraj, nije bitno sta fondovi rade, vec koliko si zaradio na njima. Jer mali dionicari nemaju novca za gonjati pravdu po nepostojecim sudovima.
Za kraj, nije bitno sta fondovi rade, vec koliko si zaradio na njima. Jer mali dionicari nemaju novca za gonjati pravdu po nepostojecim sudovima.