Elektroprivreda BIH

brzi

Re: Elektroprivreda BIH

Post by brzi »

Da,.. ako bi nastupali kao NVO vjerovatno bi dobili podrsku i nekih fondova, bar onih koji nisu pod mujinom šapom, mogla bi se dobiti podrska 5% kapitala, mogli bi predlagati tacke dnevnog reda. Imati prostor u medijima.
Vjerovatno bi nasa kritika trenutne uprave bila bolje prihvaćena i shvaćena nego kritika bivše vlasti.

I ima još jedna adresa na koju bi morali poslati neka pitanja,.. a to je Sindikat Elektroprivrede BiH. Ako se već ne oglašava generalni direktor zašto se oni ne oglašavaju po pitanju sistemskog urušavanja Elektroprivrede BiH.
Čekaju da radnici ne dobiju platu pa da se onda oglase ?
slavuj

Post by slavuj »

brzi wrote: 17 Dec 2023, 10:23 Da,.. ako bi nastupali kao NVO vjerovatno bi dobili podrsku i nekih fondova, bar onih koji nisu pod mujinom šapom, mogla bi se dobiti podrska 5% kapitala, mogli bi predlagati tacke dnevnog reda. Imati prostor u medijima.
Vjerovatno bi nasa kritika trenutne uprave bila bolje prihvaćena i shvaćena nego kritika bivše vlasti.

I ima još jedna adresa na koju bi morali poslati neka pitanja,.. a to je Sindikat Elektroprivrede BiH. Ako se već ne oglašava generalni direktor zašto se oni ne oglašavaju po pitanju sistemskog urušavanja Elektroprivrede BiH.
Čekaju da radnici ne dobiju platu pa da se onda oglase ?
Problem su fondovi i drugi institucionalni vlasnici dionica.Oni se u glavnom,ponašaju u interesu grupacija koje na neki način upravljaju njima.A svi imaju neke skrivene interese.Tako je i sa fondovima izvan mujine kontrole.
Ja ću to i provjeriti.Tražit ću,kao jedan od prvih deet dioničara jednog fonda,da se taj fond ukljući u aktivnosti koje će mo eventualno poduzeti.Ne vjerujem da će to uraditi.
montypython

Post by montypython »

Mislim da je ideja sa udruženjem sjajna, treba to ipak neko da vodi i koordinira, sad se vidi iako smo svi za istu stvar (sa manje više sličnim idejama i zahtjevima) teško je ovako na daljinu i rasutim i obično pismo poslati. Ako Slavuj ima vremena i želje mislim da je on idealan za takvo nešto ima iskustva odranije, već je bio u medijima, zna ljude takoreći na izvoru imao je i uspjeha sa Bosnalijekom... Naravno tu treba i neka članarina ili kako se već to finansira a mislim da smo svi spremni učestvovati i naravno što nas je više to bolje.
panzer

Post by panzer »

slavuj wrote: 17 Dec 2023, 10:13 Iz vlastitog iskustva znam da je važno da se nastupa u ime NVO.To znaći da bi dobro bilo da se udruženje registruje i to baš kao Udruženje dioničara Elektroprivrede(a).I to bi neko trebao odraditi.Legitimacija pred medijima jako puno znaći,kao i pečat pred institucijama.Ja sam istupao u ime udruženja koje smo svojevremeno formirali i znam da je to važno.Mislim da se ta papirologija može relativno brzo odraditi.Vjerujem da bi dosta dioničara pristupilo udruženju.
Registracija udruženja će uzeti vrijeme.

Moj prijedlog je bio da svi mi na mail uprave pošaljemo jedan dopis na kojem tražimo sastanak na kojem će uprava objasniti šta radi.

U dopisu svi trebamo staviti ime jedne osobe kojoj će EPBIH odgovoriti i eventalno potvrditi termin.
A onda između sebe možemo odrediti tri četiri dioničara za sastanak.

Udruženje " dividenda" ( ako se tako zvala)svakako može biti podrška.

Ja sam za da do utorka dopis bude spreman. Već je okvirno definisan.

A ovo oko medija i uključivanja fondova može paralelno sa ovim aktivnostima oko slanja dopisa i eventualnog sastanka ali da jedna aktivnost ne čeka drugu.
Dejan118

Post by Dejan118 »

Koliko ima radnika EPBiH a da su i dionicari ?
I oni su ostecen bez obzira na plate imaju pravo i na dividendu.
slavuj

Post by slavuj »

Ja sam spreman uraditi sve što mogu,ali udruženje treba voditi neko mladji.Menadzmentima i svim zvaničnicima na tržištu vrijednosnih papira je pun kufer mene.A hiljade dioničara zapravo misle isto!Volio bih da neko sam odlući da se prihvati tog posla.Naravno da će mo svi pomoći.
montypython

Post by montypython »

panzer wrote: 17 Dec 2023, 13:14
slavuj wrote: 17 Dec 2023, 10:13 Iz vlastitog iskustva znam da je važno da se nastupa u ime NVO.To znaći da bi dobro bilo da se udruženje registruje i to baš kao Udruženje dioničara Elektroprivrede(a).I to bi neko trebao odraditi.Legitimacija pred medijima jako puno znaći,kao i pečat pred institucijama.Ja sam istupao u ime udruženja koje smo svojevremeno formirali i znam da je to važno.Mislim da se ta papirologija može relativno brzo odraditi.Vjerujem da bi dosta dioničara pristupilo udruženju.
Registracija udruženja će uzeti vrijeme.

Moj prijedlog je bio da svi mi na mail uprave pošaljemo jedan dopis na kojem tražimo sastanak na kojem će uprava objasniti šta radi.

U dopisu svi trebamo staviti ime jedne osobe kojoj će EPBIH odgovoriti i eventalno potvrditi termin.
A onda između sebe možemo odrediti tri četiri dioničara za sastanak.

Udruženje " dividenda" ( ako se tako zvala)svakako može biti podrška.

Ja sam za da do utorka dopis bude spreman. Već je okvirno definisan.

A ovo oko medija i uključivanja fondova može paralelno sa ovim aktivnostima oko slanja dopisa i eventualnog sastanka ali da jedna aktivnost ne čeka drugu.
Ovo se sve slažem, dopis upravi da ide hitno, ako može za dan dva, a za udruženje treba neko vrijeme, to da ide svakako paralelno ali da se ne čeka njegovo formiranje. Treba nam sastanak sa upravom (i/ili ministar i Nikšić) da bude ako može i prije praznika a dopis da prime u ovoj sedmici, makar da ga pročitaju. A u međuvremenu mi da povećamo broj članova.
slavuj

Post by slavuj »

Dobro,ajmo delat,kako bi rekao rahmetli Bandić,kako ga je neki dan nazvao Z.Milanović.
Objavite to pismo,da imamo uzorak.Na mora svako biti isto,ali mora sadržavati suštinu zahtjeva.
Stavite i mail na koji ćemo poslati.Ja ću to uraditi odmah
montypython

Post by montypython »

Poslao ti ja na PM ima par dana ali izgleda da nije otišlo zaglavilo u Outboxu. Trenutno nisam kući ni u gradu objaviću ga ovdje čim se vratim za par sati. Ili neka objave oni koji ga takođe imaju, u međuvremenu.
Truba

Post by Truba »

Dejan118 wrote: 17 Dec 2023, 13:23 Koliko ima radnika EPBiH a da su i dionicari ?
I oni su ostecen bez obzira na plate imaju pravo i na dividendu.
ja sam uvjeren da i ne znaju kako su dionicko drustvo
Post Reply