Bosnalijek

crveni

Re: Bosnalijek

Post by crveni »

A Polic je svakako provjereni kadar tvrdolinijasa u SDA, tako da je to vrlo moguce...
Odbrana poste

Post by Odbrana poste »

Moj "crveni",nema tu mjesta ni za selam,niti za bilo koju vjeru,osim vjere u pare,narucito tudje.Jedina ideologija te skupine je pljacka.
Skoro u svemu ostalom se slazem s tobom,osim oko uposlenika.Naravno da i medju njima ima i pametnih i postenih,ali vecina ipak misli da je ovako najbolje;
Najvise Arslanagicima,Sepi prvom asistentu sta ugrabi,Trivunu poprilicno,uposlenicima sta ostane,a ostane podosta,a vlasnicima nista!
E ovo je prilika da to promjenimo!Ostavimo sada Hadena po strani,saznati cemo na vrijemo ko je to .
Hajde da isprobamo sta mi mozemo uraditi.
Na telefon UG"DIVIDENDA" broj:033 260175 Mirsad,neka se jave svi koji su spremni ucestvovati u predlaganju i izboru jednog clana NO u ime malih dionicara.
Za pocetak ostaviti samo podatke kao i telefon za kontakt i broj dionica,da vidimo koliko bi smo mogli prikupiti glasova.Ako se ispostavi da je to respektabilan
procenat,trazili bi smo podrsku nekog od institucionalnih investitora koji imaju iste ciljeve kao mi.A mozda bi nas pdrzala i Vlada.
Da ne bi poceli raspredati pricu o tome kako to ja pokusavam da vas pridobijem za sebe,ja na zalost ne ispunjavam uvjete za clana NO Bosnalijeka.
Javite se i prenesite drugima da se jave,ako ne pokusamo nikada necemo saznati sta mozemo uraditi!
crveni

Post by crveni »

Svaka cast na konkretnosti. Mislim da je prijedlog odlican! To je prilika da se i radnici-dionicari jave, naravno oni koji gledaju stvari svojim, a ne tudjim ocima. Ja cu lobirati za tvoj prijedlog!
panzer

Post by panzer »

Bilo bi dobro kada bi se išlo na masovniju promociju udruženja tj da se iskoriste mediji koji pokrivaju više prostora. U prvom redu Oslobođenje ako je već lakše doći do tih novinara a i na portalima na internetu.
Ovaj forum još uvijek ne prati dovoljan broj ljudi da bi se udruženje samo tako promovisalo.
crveni

Post by crveni »

Koliko sam upoznat Oslobodjenje je vise naklonjeno Arslanagicima tako da od njih ne treba nist ocekivati... Prijedlog je dobar, al za sada mislim da treba ici i raGovarati sa sto vise ljudi te na taj nacin pokusati doci do kriticne mase nakon cega ce se mediji sami zainteresovati...
Sabur2

Post by Sabur2 »

Do skupstine imamo dovoljno vremena da se okupimo. Moje misljenje je da u ovom casu udruzenje "Dividenda" zastupa interese svih malih ulagaca i da je to najjednostavniji i najbolji nacin da se ukljucimo u izbor NO. Ponavljam da je jako bitan taj jedan clan koji bi zastupao nase interese. Ovdje se mnogo stvari moze uraditi nama iza ledja, zbog cega bi na kraju mogli imati gubitke ili ne ostvariti zaradu kakvu bi trebali. Svakom je jasno da Haden nije Deda Mraz i ne donosi paketice i ispunjava zelje. To su poslovni ljudi. Gledace da kupe po sto nizoj cijeni. Gledace da sa sto manje ulozenog kontrolisu sto vise, i za sve to ih ne mozemo kriviti jer je to logika i nije protivzakonito.

Zato snazno lobiram za okupljanje u ovo postojece udruzenje i odabir jednog kvalitetnog covjeka, dionicara sa integritetom, nekompromitovanog. Mozda ne bi bilo lose vec poceti misliti o nekom imenu, pa da se pokusamo usaglasiti i skupiti tako sto vise podrske.
sarajevo2012

Post by sarajevo2012 »

E crveni, crveni! Crveni će nas i odvesti tamo gdje su i krenuli da nas vode, u tri lijepe pm! Pa šta bolan da je i istina da se u bosnalijeku naziva sellam, pa zar je to zločin čovječe???!!! Gledam vas kako se svi skupa provaljujete i glumite neke wall street brokere, mislite da ste sa nekoliko stotina dionica odmah eksperti za sve i svašta, samo mahalate i pretresate praznu slamu a pojma o životu nemate!!! Pustite ljude da rade i žive, najradije biste vi sa tom šačicom dionica postali robovlasnici koji će od radnika bosnalijeka izvući i dušu ako treba samo da se koja markica izvuče!!! Ako vam se ne sviđa nešto u vezi sa poslovanjem, pa prodajte te dionice pobogu i uložite novac u nešto drugo, ne ponašajte se ko lešinari više!!! Šta mislite, da će vam vlada fbih napraviti zlatnu koku od ove firme, da će vam oni neke pare isplaćivati??!! Pa od koje firme su to napravili i koju firmu su podigli, samo mi jedan primjer dajte!!!
ZAKLJUČAK: Većina tih gluposti što valjate nemaju apsolutno nikakve veze sa istinom i zdravim razumom.
Sabur2

Post by Sabur2 »

sarajevo2012 wrote:E crveni, crveni! Crveni će nas i odvesti tamo gdje su i krenuli da nas vode, u tri lijepe pm! Pa šta bolan da je i istina da se u bosnalijeku naziva sellam, pa zar je to zločin čovječe???!!! Gledam vas kako se svi skupa provaljujete i glumite neke wall street brokere, mislite da ste sa nekoliko stotina dionica odmah eksperti za sve i svašta, samo mahalate i pretresate praznu slamu a pojma o životu nemate!!! Pustite ljude da rade i žive, najradije biste vi sa tom šačicom dionica postali robovlasnici koji će od radnika bosnalijeka izvući i dušu ako treba samo da se koja markica izvuče!!! Ako vam se ne sviđa nešto u vezi sa poslovanjem, pa prodajte te dionice pobogu i uložite novac u nešto drugo, ne ponašajte se ko lešinari više!!! Šta mislite, da će vam vlada fbih napraviti zlatnu koku od ove firme, da će vam oni neke pare isplaćivati??!! Pa od koje firme su to napravili i koju firmu su podigli, samo mi jedan primjer dajte!!!
ZAKLJUČAK: Većina tih gluposti što valjate nemaju apsolutno nikakve veze sa istinom i zdravim razumom.
Trivune jesi to ti?
proleter

Post by proleter »

Gospodine montypython, ti zaista imaš svoje momente ponekad.
Sa nekoliko stvari u tvom kratkom postu se ne slažem :

1.FDS je još veoma podcjenjena dionica fundamentalno, a to što je likvidnost nikakva pa su mali prometi ne znači da je skupa.

2. Kažeš da ne bi obveznice dotaknuo ni štapom. Naželost ne možeš ih dotaknuti ni kranom dizalice jer ih je skoro nemoguće kupiti od velikih igrača, banaka i ostalih finansijskih institucija. Pogledaj malo unazad par godina da si ih kupio, pa izračunaj koliko si izgubio držeći zaljubljeno BSNLR, a koliko bi prinos bio na obveznicama. Usput, ove obveznice imaju status vanjskig duga i najmanje su rizične na SASE, ili nisu nimalo jer se redovno isplaćuju. BTW, dionice FDS nisam stigao kupiti, a sada nažalost nemam keša.

3. Dionice BH Telecoma spominjem jer se radi o firmi koja obavezno isplaćuje dividendu, ima dobre fundamenta (sada kada je telekom RS 1,62 KM čini se još konkurentnijim), suviše je veliki i pod pažnjom regulatorne agencije da bi se dešavale stvari kao u BSNLR i FDS (ovdje se slažem sa tobom da se radi kriminal u FDS-u kao i ENISR-u i još nekim firmama sa državnim kapitalom).
I mislim da će BH Telecom relativno brzo i uspješno biti privatiziran.

4.Kažeš da navlačim da bi se kupovale dionice BH Telecoma. Koga? Učesnike ovog opskurnog foruma?? Pa ovdje su sve isti frustrirani likovi sa foruma Moj novac, samo što su iz BiH, što znači da se već svi u glavu znaju i svi su dekintirani i bez keša. Ovaj forum ne posjećuju, ili je vrlo minoran broj, Slovenci i Hrvati ili lica van BiH da bi nekoga "navlačio. Pratio sam broj posjeta po pojedinom topicu ovdje i na forumu Moj novac, i na veliko iznenađenje, iako izgleda da ja zamro, broj posjeta je i do 5 puta veći na forumu Moj novac !!
panzer

Post by panzer »

Hajde malo o temi a ostalo možete na pp.
Ovo je puno bitnije:
Sabur2 wrote:Do skupstine imamo dovoljno vremena da se okupimo. Moje misljenje je da u ovom casu udruzenje "Dividenda" zastupa interese svih malih ulagaca i da je to najjednostavniji i najbolji nacin da se ukljucimo u izbor NO. Ponavljam da je jako bitan taj jedan clan koji bi zastupao nase interese. Ovdje se mnogo stvari moze uraditi nama iza ledja, zbog cega bi na kraju mogli imati gubitke ili ne ostvariti zaradu kakvu bi trebali. Svakom je jasno da Haden nije Deda Mraz i ne donosi paketice i ispunjava zelje. To su poslovni ljudi. Gledace da kupe po sto nizoj cijeni. Gledace da sa sto manje ulozenog kontrolisu sto vise, i za sve to ih ne mozemo kriviti jer je to logika i nije protivzakonito.

Zato snazno lobiram za okupljanje u ovo postojece udruzenje i odabir jednog kvalitetnog covjeka, dionicara sa integritetom, nekompromitovanog. Mozda ne bi bilo lose vec poceti misliti o nekom imenu, pa da se pokusamo usaglasiti i skupiti tako sto vise podrske.
Predstavnik na skupštini treba biti Čengić i to će svi podržati a kako rekoh, radi medijske promocije bolje je da je on. E sad, ulazak predstavnika u NO je druga priča. O tome se može kasnije pričati ako se ikad dođe do toga.
Post Reply