Drugi mu je minus što je držao cijenu za domaćinstva godinama ispod proizvodne nanoseći firmi godinama štetu od bar 70-80 miliona godišnje. Ja shvatam da odluka nije samo njegova, ima tu i do ministra i Premijera ali kad si na tom mjestu odgovornost je tvoja. I o tome je šutio. Držao je i ogroman novac na računu a nije ga ni investirao (npr u nove kapacitete) niti podijelio u dividendu. Samo ga je tako držao da ga jede inflacija čak i kad je bila 17 %. To je treća teška greška koja je evidentna. Ima toga još (pad proizvodnje i u EP i u rudnicima...) ali i ovo troje je čista katastrofa, da nema ništa drugo. Tako da je za njim stvarno teško žaliti šta god ja mislio o ovim novima.brzi wrote: ↑25 Oct 2023, 14:39 Definitivno je najveći Andelijin minus to sto je šutio.
Šutio je i plaćao milion tona uglja godišnje dva puta jednom da bi rudari imali za plate a drugi put Stanarima i Kamengradu da bi ugalj bio i isporučen.
Ovi se bar oglašavaju i daju do znanja da planiraju raditi transparentnije.
Oni i ako nisu transparentni i fingiraju minus i kukaju da bi lakše povećali cijenu struje, ako to napokon urade smatraću to taktičkim potezom, koliko toliko opravdanim u danim okolnostima čak i ako bude neki lažni minus za 2023. Međutim, ako ne povećaju cijenu (i to već od 01 januara) i ako ne poslovali mnogo bolje u narednoj godini saznaćemo vrlo brzo i trebamo reagovati kao mali dioničari i to mnogo oštrije nego do sada. Ne bih nikoga da pravdam, zna se šta ja mislim o globalistima, "zelenoj tranziciji" i obnovljivim, ali svakome treba dati šansu bar par mjeseci. Pratiću djela a ne riječi. A o Andeliji sve govori poređenje sa poslovanjem EPCG.