Tvornica Cementa Kakanj

panzer

Re: Tvornica Cementa Kakanj

Post by panzer »

Povećanje dobiti u prvom polugodištu:

http://195.222.43.81/sase-final/languag ... odinu.aspx
brzi

Post by brzi »

Da,.. ali uz pad prihoda.
Ja sam očekivao povećanje prihoda posmatrajući povećanje gradnje broja objekata u sredini u kojoj živim.
Za razliku od prethodnih nekoliko godina kada se radilo samo na autoputu i na stambenim objektima ove godine vidim pokretanje novog ciklusa gradnje objekata kao što su škole, domovi, objekti namjenjeni za neke organizacije, institucije.
U svakom slučaju za očekivati je da je 2012. godina bila dno za Cementaru Kakanj jer uz nastavak gradnje Vc dolazi gradnja hidrocentrala, termoelektrana,... i još nekih infrastrukturnih objekata.
Samo još da gradnja stanova krene uzlaznom putanjom.
brzi

Post by brzi »

Jučer legla divienda.
insider

Post by insider »

I to dobra dividenda.

Kakvi li su rezulatati ove godine.
insider

Post by insider »

Sve kolicine sto se nadju na prodaji se kupe u rekordnom roku. I pored rekordne dividende ostvaren je i veliki rast dionice.

Medju prvih 10 prodavao je ZIF Prof.

Kupovali su: Raiffeisen, Šepo Jasmin i Eminović Admir (novo lice medju prvih 10).
panzer

Post by panzer »

Solidan rast u ovoj godini:
Image
panzer

Post by panzer »

Multinacionalna kompanija Lafarge zatvara pogon u Sloveniji.

Prema neslužbenim informacijama Dela, 56 radnika će izgubiti posao, a ostat će samo 14 radnika koji će raditi na poslovima otpremanja proizvedenih količina cementa. S ovim otkazima će se stopa nezaposlenosti u Trbovlju popeti na zabrinjavajućih 25 posto.

Prvi otkazi dogodit će se već kroz tri mjeseca, a ostatak ujesen ove godine. Odluku o povlačenju iz Slovenije kompanija je donijela prije nekoliko dana, a posljedica je očekivanja da im ministarstvo za zaštitu okoliša neće izdati okolišnu dozvolu. Rok za dobivanje te dozvole je kraj travnja.
brzi

Post by brzi »

Skupština 19.05. godišnji izvještaj na njihovoj web stranici ali je ja ne mogu otvoriti.
Tu je,.. 62 miliona prihodi i dobit 11, 2 miliona.
Mislio sam da je 2012. godina dno ali očito da Cementara Kakanj gubi kupce jer mi nema logike ovaj pad prihoda od skoro 11 miliona KM.
Last edited by brzi on 17 Apr 2015, 13:53, edited 1 time in total.
panzer

Post by panzer »

SCC završen, Mellain završen i već do sredine prošle godine većina betonskih radova na dionicama autoputeva su bili zavšeni tako da je bilo očekivati da prihodi padnu.
Post Reply