Tvornica Cementa Kakanj
Re: Tvornica Cementa Kakanj
Da,.. ali uz pad prihoda.
Ja sam očekivao povećanje prihoda posmatrajući povećanje gradnje broja objekata u sredini u kojoj živim.
Za razliku od prethodnih nekoliko godina kada se radilo samo na autoputu i na stambenim objektima ove godine vidim pokretanje novog ciklusa gradnje objekata kao što su škole, domovi, objekti namjenjeni za neke organizacije, institucije.
U svakom slučaju za očekivati je da je 2012. godina bila dno za Cementaru Kakanj jer uz nastavak gradnje Vc dolazi gradnja hidrocentrala, termoelektrana,... i još nekih infrastrukturnih objekata.
Samo još da gradnja stanova krene uzlaznom putanjom.
Ja sam očekivao povećanje prihoda posmatrajući povećanje gradnje broja objekata u sredini u kojoj živim.
Za razliku od prethodnih nekoliko godina kada se radilo samo na autoputu i na stambenim objektima ove godine vidim pokretanje novog ciklusa gradnje objekata kao što su škole, domovi, objekti namjenjeni za neke organizacije, institucije.
U svakom slučaju za očekivati je da je 2012. godina bila dno za Cementaru Kakanj jer uz nastavak gradnje Vc dolazi gradnja hidrocentrala, termoelektrana,... i još nekih infrastrukturnih objekata.
Samo još da gradnja stanova krene uzlaznom putanjom.
I to dobra dividenda.
Kakvi li su rezulatati ove godine.
Kakvi li su rezulatati ove godine.
Sve kolicine sto se nadju na prodaji se kupe u rekordnom roku. I pored rekordne dividende ostvaren je i veliki rast dionice.
Medju prvih 10 prodavao je ZIF Prof.
Kupovali su: Raiffeisen, Šepo Jasmin i Eminović Admir (novo lice medju prvih 10).
Medju prvih 10 prodavao je ZIF Prof.
Kupovali su: Raiffeisen, Šepo Jasmin i Eminović Admir (novo lice medju prvih 10).
Solidan rast u ovoj godini:
Multinacionalna kompanija Lafarge zatvara pogon u Sloveniji.
Prema neslužbenim informacijama Dela, 56 radnika će izgubiti posao, a ostat će samo 14 radnika koji će raditi na poslovima otpremanja proizvedenih količina cementa. S ovim otkazima će se stopa nezaposlenosti u Trbovlju popeti na zabrinjavajućih 25 posto.
Prvi otkazi dogodit će se već kroz tri mjeseca, a ostatak ujesen ove godine. Odluku o povlačenju iz Slovenije kompanija je donijela prije nekoliko dana, a posljedica je očekivanja da im ministarstvo za zaštitu okoliša neće izdati okolišnu dozvolu. Rok za dobivanje te dozvole je kraj travnja.
Skupština 19.05. godišnji izvještaj na njihovoj web stranici ali je ja ne mogu otvoriti.
Tu je,.. 62 miliona prihodi i dobit 11, 2 miliona.
Mislio sam da je 2012. godina dno ali očito da Cementara Kakanj gubi kupce jer mi nema logike ovaj pad prihoda od skoro 11 miliona KM.
Tu je,.. 62 miliona prihodi i dobit 11, 2 miliona.
Mislio sam da je 2012. godina dno ali očito da Cementara Kakanj gubi kupce jer mi nema logike ovaj pad prihoda od skoro 11 miliona KM.
Last edited by brzi on 17 Apr 2015, 13:53, edited 1 time in total.
SCC završen, Mellain završen i već do sredine prošle godine većina betonskih radova na dionicama autoputeva su bili zavšeni tako da je bilo očekivati da prihodi padnu.