ASA BANKA

panzer

Re: IK BANKA ZENICA

Post by panzer »

Je li i ovdje Qwest izašao iz vlasništva?
panzer

Post by panzer »

RODE VOLKMAR HEINZ GUNTHER ESCHWEGE, DEU 6.8613 VLASNIČKI
slavuj

Post by slavuj »

RODE VOLKMAR HEINZ GUNTHER ESCHWEGE,

Moj prijatelj,dobar poznavalac njemačkog jezika mi tvrdi da se ovako na njemačkom piše riječ HADEN!
panzer

Post by panzer »

Pozajmica. Ništa kredit. Cijena rada sa najvećim klijentom.
Nakon date saglasnosti Skupštine Zeničko-dobojskog kantona o kreditnom zaduženju Vlade Kantona, u utorak (15. 07. 2014.) Munib Husejnagić je održao sastanak sa Suvadom Ibranovićem, direktorom Investiciono-komercijalne banke d.d. Zenica.
Tema sastanka bila je kratkoročna pozajmnica odnosno korištenje dozvoljenog prekoračenja (limit) na postojeća sredstva Kantona u ovoj banci.
Premijer Husejnagić i ministrica finansija Sabina Heljić razgovarali su sa direktorom IK Banke o uslovima ove kratkoročne pozajmnice i rokovima za njenu realizaciju.
Dogovoreno je da se u najkraćem mogućem roku odobre sredstva u iznosu od 10 miliona KM kako bi se mogle platiti zaostale obaveze prema socijalnim i boračkim kategorijama, dobavljačima i budžetskim korisnicima.
savjetnik

Post by savjetnik »

Zakazana skupština društva,
Saziva se 30. sjednica Skupštine Investiciono komercijalne banke dd Zenica.
Sjednica će se održati 10.9.2014. godine (srijeda), u sali Općine Zenica, Trg BiH broj 6, sa početkom rada
u 11 sati.
Za sjednicu se predlaže slijedeći
D N E V N I R E D

1. Donošenje odluke o imenovanju radnih tijela Skupštine:
2. Usvajanje Zapisnika sa 29. sjednice Skupštine Investiciono komercijalne banke DD Zenica.
3. Razmatranje i usvajanje.:
a) odluke o povećanju kapitala Banke;
b) odluke o emitovanju 16. emisije dionica.
4. Razmatranje i usvajanje..
a) odluke o izmjeni i dopuni ugovora o osnivanju IKB d.d. Zenica i Prečišćenog teksta ugovora,
b) odluke o izmjeni i dopuni Statuta IKB d.d. Zenica i Prečišćenog teksta Statuta.
Prema informacijama sa kojima raspolažem prijedlog je da se oko 10 % dobiti iz fonda rezervi podijeli u dionicama.Dobar dio dioničara je skeptičan da će ova odluka proći jer je navodno ZIF Prevent protiv donošenja ove odluke.Ako neko raspolaže sa nekim informacijama neka ih objavi.Hvala
slavuj

Post by slavuj »

Prema mojim informacijama Nadzorni odbor je ovakav dnevni red usvojio jednoglasna.To znači da je i Prevent za ovakvu podjelu dijela rezervi.Na to ukazuje i činjenica da su oni zadnju transakciju,na onog svog Nijemca realizirali na vrijeme da dobiju ovih 10%iz povećanja kapitala.Osim toga njima je jako važno da banka bude sa što većim nominalnim kapitalom.
Pošto u ovom svom hadeniziranu Banke,moraju voditi računa i o interesima nekih malih dioničara koji ih podržavaju,a oni su sigurno zainteresirani za ovu besplatnu emisiju.Svakako ne mislim da su ovi neke poštenjačine,a zašto bi i bili kada sa ovakvim kriminalnim regulatorom na čelu sa Hasanom A.P. Čelamom,može sve proći!Ali mislim da su dovoljno pametni da vode računa o onima koji bi u suprotnom, prestali da budu jezičak na vagi u njihovu korist!
savjetnik

Post by savjetnik »

Hvala na informacijama koje su siguran sam tačne.Moje mišljenje o ovoj dionici je da je ona izuzetno podcjenjena,a nadam se da će u narednom periodu dostići cijenu koja bi zadovoljila sve dioničare.Najgore u svemu ovome je što se preuzimanje dešava u režiji jednog ZIF-a tj.Preventa,a iskren da Vam budem gdje god ima fondova u vlasničkoj strukturi to NIJE DOBRO.
savjetnik

Post by savjetnik »

Prema nekim do sada ne potvrđenim informacijama skupština društva nije održana zbog nedovoljnog kvoruma koji je trebao.Navodno najveći pojedinačni dioničar ZIF "prevent INVEST" d.d. Sarajevo koji ima 13.9664% nije se pojavio.Ako je to istina,a molim nekoga da me demantuje onda zaista imamo ozbiljnih problema i nisam siguran kako da ih zaustavimo.
Zato bih molio ako neko raspolaže sa informacija vezanim za ovu skupštinu neka postavi.Hvala
slavuj

Post by slavuj »

Da,skupština nije održana jer nije imala kvorum.Bilo je prisutno oko 34,3% dionica.Pored ZIF Preventinvest,nije došao niko od onih u kojima sam ja ranije prepoznao Hadena.A ne samo da je odluka o održavanju skupštine donesena jednoglasno nego su se sve ove kopije uredno prijavile.po zakonu se u ovom slučaju ponovljena skupština mora zakazati najranije nakon 15 a najkasnije nakon 30 dana!U tom slučaju je kvorum trečina ukupnog broja dionica.
Ali i tada teško da će odluka o raspodjeli dijela rezervi kroz emisiju besplatnih dionica biti donesena!Naime,tada će ovi sigurno doći i biti protiv,a za odluku je potrebno dvotrečinska većina,pošto se radi o promjeni Statuta.U banci se rezerve definišu Statutom!Hadenizacija IKB Zenica je uveliko počela.Pored svega što je radio Haden,ovi u IKB idu i dalje!Potpuno suprotno interesima dioničara ZIF Preventinvest DUF Blago ,koje upravlja ovim fondom a u večinskom je vlasništvu Preventa,odriće se deset posto dionica IKB da bi pogodovali drugom pravnom licu!Klasična zloupotreba na štetu dioničara fonda!Kao lijek,ostaje samo tužba za zloupotrebu tuđie imovine radi obezbjeđenja pogodnosti povezanim licima!Jer ovima koji sve ovo rade konačni je cilj preuzeti banku,pa prema tome i rezerve,čijeg se dijela ZIF velikodušno odriče.I DUF Blago konačno se pridružio pljačkašima iz ostalih DUF-ova!
Moramo čekati da i ovi dolijaju!Valjda će neko i tužiti!
savjetnik

Post by savjetnik »

Hvala predhodniku na iscrpnom izvještaju u vezi ove skupštine.Koliko sam shvatio DUF Blago koji upravlja ovim fondom se na vrijeme prijavio za učešće na skupštini,ali iz samo njima znanih razloga nisu se pojavili na istoj.Evo sam malo čitao zakon o Investicijskim fondovima koji možete nači na web stranici SASE.ba legislativa-zakoni.Jasno stoji u njemu da su i fond i društvo odgovorni za upravljanjem istim,te postoje zakonom predviđene mjere pa čak i krivična odgovornost.Dioničari ZIF Prevent će siguran sam iskoristiti zakonom predviđenu mogućnost i podnijeti krivične prijave protiv odgovornih osoba.
Post Reply