Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...

slavuj

Re: Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...

Post by slavuj »

U jednom prethodnom postu sam se čudio kako to da niko od trojice dioničara koji to mogu,ne zakaže vanrednu skupštinu.I evo,kao da su me čuli,dvije skupštine u dva dana.Prvo je zakazao najveći dioničar za 17,11,ponedjeljak,a onda i jedan od onih što imaju obavezu raspisivanja tendera,za dan prije.
Ovaj prvi je doveo one Njemce s dobrom ponudom,a ovi što traže duplu cijenu ,doveli su zaštitare.Ne vjerujem da će natjerati Njemce da daaju još na cijenu koja je više od dva puta veća od maximalne tržišne.
I niko ne može da dokući razloge odbijanja ovih što kontrolišu Enker.A samo njih dvojica bi dobili više od dvadeset miliona za svoje.
P o čaršiji se prića da neki domaći tajkun podržava ove da ne prodju,a to znaći kraj firme,Kažu da ga zanima lokacija .
Ja vjerujem da su oni u stanju uništiti firmu,ali ne vjerujem da če to uraditi svjesno.Najviše bi izgubili baš oni,i ostali dioničari,i naravno ,uposlenici.Nadam se da će početi koristiti i pamet.Ali ne od ovih što ih sada savjetuju.
Što se dioničara tiče,oni jednostavno moraju voditi računa o svojim interesima.A to je valjda lako.
Post Reply