Ah da, kaže Slavuj da su drugi i treći dioničar povezana lica i plus supruge.montypython wrote: ↑19 Aug 2024, 10:43 Kako sam ja shvatio po po onoj priči otprije, Aličići su zajedno sa Fejzićima vladali i nisu prihvatili njemačku ponudu po 67 KM a Mujezinović da je bio ZA i njega bi slavuj podržao. Kao i vjerovatno ostali mali dioničari jer od ovih sad ništa dobrog nisu vidjeli, ni rasta dionice ni dobiti ni dividende. A vrhunac je ovo odbijanje njemačke ponude. Ili sam ja nešto pogrešno razumio. Zato sam i pitao ono u mom zadnjem postu treba li podrška ostalih malih. Jednu stvar ne razumijem kako će neko preuzeti ako ima 25 % s obzirom da suprotna strana ima 49%. Shvatam da im je kao povezanim licima naređeno da daju ponudu i da su im glasačka prava do tada ograničena na 25 %. Da li to znači da čim daju ponudu ponovo im se računaju postoci kao 49 %? Odnosno da se može pokušati preuzimanje samo do ponude pa bi se moglo očekivati razvlačenje održavanja skupštine i relativno brza ponuda. Zato i pitam kakav bi mogao biti rasplet da li ta ponuda može biti samo formalna, kolika je min cijena koju moraju ponuditi i sl.
Dakle najveći dioničar nije u tom kolu.
Pa možda je onda još lakše sakupiti dovoljno glasova da se uprava promijeni.
Pretpostavka je da je i Ferizbegović povezan jer vidim da je direktor proizvodnje.
Onda izvan kola ostaju još Crobih fond, g.Čengić, i vjerovatno dr. Prnjavorac.