Investitor wrote: a evo i zašto: 1.)Oni su svjesno fingirali kvartalne gubitke da bi raja prodavala budzašto, 2.) Pustili su lažnjak da je Bosnalijek trenutno u gubicima 25 miliona (preko ljudi koji lafo imaju informacije iznutra), 3.)Nisu adekvatno reagovali na ovo neprijateljsko preuzimanje (ukoliko izuzmemo ono šturo saopštenje o IFC-u).
Ukoliko ovo što pretpostavljam nije tačno onda postoji mogućnost da sada Arsla hoće vjerovatno da proda svoje dionice po što većoj cijeni jer ide u penziju pa plasira informacije o čudu Bosnalijeka i kvartalnoj neto dobiti od 8,6 mil. Daj Bože da nisam u pravu oko ovog preuzimanja, ali vidjet čemo uskoro
Po svemu sudeći, to nije urađeno planirano iako je sve poklopilo da tako izgleda. Koliko ja imam informaciju još na početku godine su odlučili da promijene tehniku distribucije u ruskim republikama i da umjesto jednog ovlaštenog distributera naprave diverzifikaciju. Taj jedan je bio Protek i on im je napravio neke probleme uz pomoć pominjanog Uzunovića. Tokom tih mjeseci nije bilo isporuka i kada su riješili problem onda je krenulo sa većim isporukama. U međuvremenu firma je imala standardne fiksne troškove(a vjerovatno i proizvodne jer je proizvodnja radila) i radi toga je bio minus do polugodišta a nakon toga se situacija ustabilila odnosno poboljšala jer je promjena distribucije dala rezultate.
Navodno, i dalje ne znaju ko je kupac ovog velikog paketa i misle da je u pitanju investiciona odluka nekog fonda odnosno Hadena. Po meni, da je Haden tek tako mislio kupiti udio, onda bi samo kupio od IFC-a jednom transakcijom a ne bi se pojavio posrednik( ako je Hrkač,ili Blekić) koji je prvo uz pomoć Herbos fonda kupio od IFC-a udio a kasnije sa znatno većom količinom dionica od ostalih dioničara sve zajedno prodao Hadenu. Tako da ja mislim da je neko iz naše regije i pretpostavio sam da je Moralić(i dalje se ne zna) a u Bosnalijeku prihvataju i tu opciju.