U pravu si ,Rizo je tu po narudžbi.Ali se mora priznati da je uglavnom koristan.Jer drugih nema ni po narudžbi.panzer wrote: ↑06 Jan 2023, 00:11 Dušebrižnici na sve strane.
Pogotovo gdje se pojavi ovaj Softić. On je tu po narudžbi. Komisije može ne biti nikako, to nikom neće smetati ali kad ne ide po volji suljinoj i mujinoj ekipi sad se može svako oglasiti kako članovi komisije nisu dobri.
Bili bi odlični ,čak bi komisija dobila kakvu nagradu sa SASE da su donosili odluke kako pomenutoj grupi odgovara.
Čak će se članovima komisije nekakav Delminijum prišiti kao krivica a upropaštena milijarda KM iz ZIFova nikad nikom nije vrijedna pomena. Tom softiću pogotovo.
On i dalje propituje je li ASA banka kako treba spojena sa Vakufskom bankom.
U ovom teksstu,koji se može naći na stranici senzor.ba,ima dosta toga što ukazuje na kriminal veuan za Komisiju za vrijednosne papire,za Bosnalijek.
Trebalo je uložiti dosta truda da se sve to prikupi.Podatci su uglavnom,iz tužilaštava.
Dati su profesionalni i moralni profili članova KOMVP.I skoro svi kao da su bili zajedno kod ovog Zelenike, što je prije bio upravnik zatvora u Mostaru.A onda je ,kao osumnjičenik da je omogučio bijeg osudjenim ratnim zločincima iz zatvora,postavljen za člana KOMVP.Pa samo to je dovoljno da ne bi smio ni proći u blizini KOMVP.Ali njegov predlagatelj smatra da je on radio u nacionalnom interesu.Kao štoi predlagatelji ovog Zukića,smatraju da se čovjek na svim mjestima gdje prije radio,borio za bošnjačke interese.Sve po njihovoj NACIJA,TO SAM JA.
I jedino ova novinarka i R.Softić,ukazuju na kriminal onih koji bi trebali da se bore protiv toga.Naručeno ili ne,dobro je došlo.Kad ne bi bilo Rize,trebalo bi ga izmisliti.Makar samo zbog toga što mi je dosadilo da sam nešto pitam na skupštinama društava u kojima sam dioničar.
Ukazano je i na marifetluke Uzunovića i njegove družine.od Zevlova i E.Dizdara,preko Bogdana pa do ovog Rizvanovića i Jahića.
Vidim zakazali su skupštinu da izaberu Odbora za reviziju.Ko da gledam,opet isti koji godinama posmatraju kriminal oko sebe.
Valjda im je sugerisano da zaobidju tadašnjeg i novog premijera,kao pokrovitelja te kriminalne serije.
A ako neko ne prekine to mafijaško upravljanje tršištem vrijednosnih papira ,Bosnalijekom,i još nekoliko društava,svjetlo će se ugasiti samo.Sve je do tužilaštava.Ako su odustali od mene,treba procesuirati R.Softića.