Dakle decko, ako si vaistinu novopeceni investitor, tj tek kreces, ako nejmas pocetni kapital od 5K USD, onda slobodno probaj na SASE ili BLBERZi. Oba ta trzista su nelikvidna, i ne sluze kao dobar primjer pocetniku koji se odlucio ulagati s ciljem povrata veceg od drugih nacina zarade, ali mogu posluziti kao iskustvo.investitor_ba wrote: ↑30 Nov 2020, 14:55 Hvala na informacijama. Ima smisla, poslao sam mail Raiffeisenu pa cu vidjeti kako ide dalje.
Nema nekih nadolazecih skupstina do kraja godine?
Ulaganje vani nije komplicirano, a ako se ne spominje u tvom opsegu informiranja broker koji ti nudi mogucnsot ulaganja iz BiH u npr Teslu..to ne znaci da isti ne postoji. Ne postoje barijere u zivotu, osim pocetnog kapitala za mladog "investitora", da ulozi u Tesle, spotify-e, PayPale, put na Mars i drugih milijon prilika. Vrijeme je da se širi krug mladih ljudi i malo starijih (25-40 godina) iz BiH -koji sebi mogu omoguciti izdvajanje u stednju - trgnu, i vide da im prolaze karavane dok mi ( i ja ) psi lajemo na SASE, Muje , Suje, Dinu, AW Broker, poslusnike iz DUF-ova koji nisu ludi da ne dobiju platu, Zije, Hrkače itd. Botom lajn je, da slobodno ulozis svoju stednju na SASE, ali smanji rizik i nestavljaj sve ovdje vec radi disperziju. Vani se ogromne kolicine novca slijevaju u kompanije koje grade buducnost, dok ovdje su listirane samo pojedine firme, zastarjele industrije, niskog ili nikakvog free floata. SASE je dobro zamisljena, ali nije za primjer djaku veseljaku.