Marva leziljebovićka!!!proleter wrote:Slažem se sa monhtyem, a evo i ovaj donji komentar kojeg sam prekopirao sa komentara portala klix.ba je u tom tonu.
Dakle mizerna dobit od milion - dva a samo prva četvorica dignu skoro milion za godinu ?!
Sapienti satis
Ovo cetvero iz Sarajevo-Osiguranja na celu sa direktorom Midhatom Terzicem, svaki mjesec neto plate 76.000 km, tu se ne racunaju dnevnice za sluzbeni put, svako od njih ima sluzbeno (privatno) auto, ne placaju gorivo, ne placaju nocenja nigdje u BiH, ne placaju servise za auta, u restoranima jedu dzaba, u kafanama piju dzaba... racunajte na ovu cifru jos pola toliko...
pored svega toga ovog Terzica proglasavaju biznismenom godinama, kad je postao direktor, Sarajevo osiguranje imalo 80% pokrivenosti osiguranja, sad nemaju ni 20%, toliko o sposobnosti ovih ljudi... nadzorni odbor on sam sebi postavio, to je tako u drzavnim firmama, ali narode suti i trpi, samo suti i trpi...
ps. da, zaboravio sam svalerke da spomenem, ali one ne naplacuju usluge, nego dobiju unapredjenje na poslu
Njih 5-6 ima cca 18 hiljada mjesečno što je ukupno mjesečno cca 100 hiljada a godišnje 1.2 mil. Što je najžalosnije, ovo je neto iznos pa je bruto cca 2 milijuna samo za plaće a gdje su još ostali troškovi koji na dotičnu ekipu otpadaju (auti, vozači, bonusi, troškovi reprezentacije i tko zna što još).
Samo navedeno premašuje cifru od 3-4 dodatna milijuna. A još kad jednom odjebu sa funkcija pa se otvori pitanje otpremnina - e to će biti prava fešta!
Da ih eliminiramo dioničarima bi svake godine sjelo 5-6 mil dividende (SVAKE GODINE)
A ne mora ni u dividendu. Može i na neku akviziciju i jačanje tržišne pozicije koja kopni iz godine u godinu. A tržište će onda nagraditi dioničare povećanjem cijene.
A mogao bi se dio potencijalne dobiti iskoristiti i na otkup vlastitih dionica!
Ovako imamo dioničarstvo na balkanski način. Uhljebi se i izvlači.