Ono što se može reći na osnovu RVP jeste da je JAMP s.r.o. kupac većine, ili svega ovoga u zadnjih 7 dana jer je na registru porastao za 0,25%.
Istovremeno nesto sitno se sa skrbnika Sberbanka prodalo, a isto toliko se na skrbniku Unicredit kupilo.
Ali opet nevjerovatno na koji način se grabi, tačno kao da je namjera podići kurs.
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Povukao se "kolega" sa 27,50 KM. Bolje je sačekati.
Vidio sam. Izgleda da ćemo još malo sačekati.
Ima neko ko neće da proda po 26,51, već po 26,49....
A ovo su one brokerske tehnikalije. Ako staviš 1pf niže ili više kod prodaje ili kupovine onda se tvoj prvi realizuje. Mada ovdje stvarno nema potrebe za ovim stvarima.
Imam zabiljezeno stanje top 10 na 02.06.2021.
U odnosu na danasnje stanje, samo Sberbank ima povecanje za 0,6% i Jamp za 0,35%
A prometovano je oko 1,67% dionica u razdoblju od 28.05. do 28.06.
Jel ovo oni jedni drugima prebacuju da dignu cijenu, ili je neko nakupio 0,7% ispod top 10?
Bice najprije da su ovih 0,7 prebacivali medjusobno, a da su ovih 0,95 pokupili na trzistu.
U odnosu na danasnje stanje, samo Sberbank ima povecanje za 0,6% i Jamp za 0,35%
A prometovano je oko 1,67% dionica u razdoblju od 28.05. do 28.06.
Jel ovo oni jedni drugima prebacuju da dignu cijenu, ili je neko nakupio 0,7% ispod top 10?
Bice najprije da su ovih 0,7 prebacivali medjusobno, a da su ovih 0,95 pokupili na trzistu.
Možda i asovi sateliti nešto kupuju. I oni mogu izvući koju stotinu hiljada iz svojih budžeta.
Dobri su i ovi kupovni nalozi na 26 KM ispod ovog skrivenog. Lijepe količine.
Šta sad kad je otišlo i ovo po 27 KM. Statistički limit je na 29,18KM.
Imam dojam da cijeli svijet zna sta se ovdje događa osim mene...
Ne nudi niko ni po 28, ni po 29...
Ne nudi niko ni po 28, ni po 29...