Bosnalijek

graditelj

Re: Bosnalijek

Post by graditelj »

Ako Bosnalijek kupuje dionice, onda o tome mora biti obavještena Komisija i odluku mora donijeti NO društva. A nije im u interesu da stiču vlastite dionice, jer to bi značilo samo da ojačavaju poziciju ostalih dioničara, jer vlastite dionice nemaju pravo na glasanje ni na učestvovanje u dobiti.
http://www.capitalmarket.ba/LinkClick.a ... 67&mid=674
panzer

Post by panzer »

Nakon dešavanja iz proteklih mjeseci sve se može opravdati.

Vlastite dionice nemaju pravo glasa; i ne treba im, bitno je da samo da se ne glasa protiv njih.
Nemaju pravo na dobit; oni svakako izvuku ono što im treba.
Odluku o kupovini dionica mora odobriti NO; znamo na čijoj je NO strani
Mora odobriti i KOMVP; ona komisija koja mjesecima meditira ne zna šta da radi(ali zna šta ne smije uraditi).Čak i da im se dostavi objašnjenje iz Bosnalijeka to će biti u stilu; pošto je već postojao sporazum o kupovini dionica od IFC, NO je odlučio da nakon isteka roka to i uradi kako te dionice ne bi postale predmet smetnji poslovanju firmi odnosno predmet neprijateljskog preuzimanja.

Ne kažem je Bosnalijek kupac ali sve je moguće. Nisam baš siguran da Hrkač ima 6-7 mil KM na gomili.
one

Post by one »

sta je sa herbosovim milionima od prodaje cementare kakanj?
panzer

Post by panzer »

one wrote:sta je sa herbosovim milionima od prodaje cementare kakanj?
Za sada ništa. I dalje je sve na skrbničkim::
Attachments
bs.png
bs.png (16.7 KiB) Viewed 5606 times
Sabur2

Post by Sabur2 »

Dosta dionica na Unicredit stize od nekog drugog prodavca osim IFC i NLB.

A šta reći na ovo? Pokušaj stvaranja panike, rampa, ili im je samo svejedno...
Attachments
17.09. u 10:10
17.09. u 10:10
17.09..png (53.25 KiB) Viewed 5589 times
proleter

Post by proleter »

Nema kupovnih naloga :shock:
Investitor

Post by Investitor »

Šuška se da se Hrkač priklonio Arslanagiću, ukoliko je to tačno, sa ovakvim omjerom snaga država nema nikakve šanse čak i da ih Libijci podrže.
Sabur2

Post by Sabur2 »

.
Edit: netačan podatak - moja greška.

Imam informaciju da je najveći dio kupovine bio od strane Hrkača i da će se to vidjeti za koji dan. Također imam informaciju da je Hrkač uz vladu, što može biti istina ali i ne mora.

Činjenica je da u ovom preuzimanju dionica od IFC nisu reagovali niti Vlada niti Arslanagić.
To može značiti svašta, ali isto tako može biti da je Vlada indolentna zbog poznatih razloga, a da Arslanagić zbog toga i nije imao potrebe da reaguje, ako mu je već ovaj saveznik.
Last edited by Sabur2 on 18 Sep 2012, 14:00, edited 1 time in total.
vaclavha

Post by vaclavha »

Big nije kupio nijednu dionicu bosnalijeka vec nekoliko godina... ljudi, guglajte, trazite informacije, ne trujte forum teorijama po kojima je dovoljno da kazete "vjerovatno" i da svaka paranoja postane "realna"...

pogledajte izvjestaj na KOMVP: http://www.komvp.gov.ba/bih/index.php?o ... wn&id=3098
Sabur2

Post by Sabur2 »

vaclavha wrote:Big nije kupio nijednu dionicu bosnalijeka vec nekoliko godina... ljudi, guglajte, trazite informacije, ne trujte forum teorijama po kojima je dovoljno da kazete "vjerovatno" i da svaka paranoja postane "realna"...

pogledajte izvjestaj na KOMVP: http://www.komvp.gov.ba/bih/index.php?o ... wn&id=3098
Pošao sam da editujem, ali si me preduhitrio.
Moj previd, učinilo mi se na prvu, a dok sam provjeravao neke druge informacije, ti si već postao. NAdam se da nikog nisam doveo u zabunu.
Post Reply