Namjenska industrija

panzer

Re: Namjenska industrija

Post by panzer »

Ma ništa od toga. Zakonski se mogu pušit. Njima je cilj uzeti pare na brzinu odnosno onoliko dugo koliko traje potražnja za granatama a naša birokratija ih je poremetila. Možda u ovom slučaju profitira dioničarstvo generalno. Pa i Pretisova proizvodnja jer proizvodna baza je dobra a problemi će se riješiti prije ili kasnije.
Pat

Post by Pat »

Unis Pretis DD
Cijena ove dionice trenutno ne odražava njezinu stvarnu vrijednost – čini se znatno napuhana zbog špekulacija i tržišnog entuzijazma. Fundamentalni pokazatelji ne opravdavaju ovako visoku cijenu – dionica je vjerojatno precijenjena. Niskolikvidno tržište, što donosi mogućnost “pumpanja” dionice, tj. precijenjene cijene. Nizak promet u određenim danima ukazuje na mogućnost manipulacije
panzer

Post by panzer »

Na osnovu čega ne odražava stvarnu vrijednost? Ko je računao fundamentalne pokazatelje?

sad će biti odgovor: ovo je prekopirano sa chatGPT...
grovnica

Post by grovnica »

ja sam, predosjećajući da tu ima svega i da Pretis može još rasti ali da se može sve rasuti, prodao na 41 i nije mi žao čitajući ovo sve danas.
u svakom slučaju, meni daleko najveći povrat od ulaska na tržište dionica, neuporedivo sa bilo kojim drugim.
Skljako

Post by Skljako »

Medju najvecim izvoznicima do propasti.. :D
panzer

Post by panzer »

Jeste na papiru. Koji pišu stranački novinari.

Sad, pošto je standarno onaj koji upravlja firmom najtiši, onda se ovdje pojavljuju stvari koje se ne bi smjele pojavljivati u javnosti. Ovo su ozbiljni poslovi i vlasnik mora imati glavnu riječ. A vlasnik šuti, nikad niko ne izađe sa autoritetom i da ili pojasni stvari ili ušutka sve ove koji odnekle iskaču.
U pitanju je ozbiljna industrija i ovakvi poslovi se moraju držati pod striktnom kontrolom.

Mada i bez, ovih nekakvih informacija, sama činjenica da je Pretis u prvih 5 mjeseci ove godine pretekao EFT u izvozu pokazuju da će polugodišnji rezultat biti bolji od predhodnog.
novi

Post by novi »

trenutno je vlasnik Vedran Lakić
panzer

Post by panzer »

Radi veličine firme i ozbiljnosti posla entitetski premijer bi morao pokazati autoritet.
Post Reply