Bosnalijek
-
Re: Bosnalijek
Čudi me, bio sam ubijeđen da je sve prethodno dogovoreno i da je transakcija samo formalnost. Rok otkad je ponuda objavljena do danas je prekratak da se bez prethodnog dogovora ide na ozbiljnog kupca koji bi trebao da izvrši dubinsku analizu, donese investicionu odluku i pripremi 18 miliona, sve za par dana.
-
Čak bi se kladio da je tako kratak rok od zakazivanja aukcije do realizacije dat UPRAVO zato da se onemogući eventualni drugi kupac, neko sa strane da se nedmeće sa cijenom i pokvari dogovor.
Evo ga na vrijeme. Po 18,87 za svaki slučaj
-
E to je to. Pitam se je li bila za prodavca koja marka više po dionici, "ispod stola", da se plati ekskluzivitet jedinog kupca. Jer bi drugi to natjerali i iznad 25. Jedino mi je to logičan odgovor zašto bi prodavac dao tako kratak rok za aukciju i smanjio sebi mogućnost da se nadmetanjem postigne viša cijena.
Jel se to pojavio neko sa parama?
Kad se zakljucuje? 13:30?
Kad se zakljucuje? 13:30?
Ali je također i pitanje zašto samo cca 11% dionica. Zasto ne sve? Kupac nema toliko para?
Zašto sve? Vratiš ono što si uložio i opet ti ostane značajan udio na kojem možeš zarađivati.
A lijepo je vidjeti da ima kapitala za uložiti.
A lijepo je vidjeti da ima kapitala za uložiti.
Upravo tako, nije loše ostaviti udio s kojim možeš mešetariti a ide i kakva takva dividenda.
Kapitala uvijek ima, novca je sve više i više ali nažalost ulagača nema puno, narod i kompanije se i dalje radije odlučuje za oročenja skoro na nivoima statističke greške 0,01.
U raiffeisenovom cash fondu je skoro 250 miliona KM. A oni ga i dalje potenciraju i reklamiraju.