Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Ova obavijest o sticanju dionica od strane menadjmenta i člana NO upučuje na nove momente u odnosima Hadena i ovih sa Malte.Taj izgleda samo fingiran sukob,meni je bio čudan i pri posljednjem izboru NO.Bez nekih posebnih poteza,Rusi su prihvatili činjenicu da im ovi niz Miljacku ne prihvate niti jednog kandidata za NO.Jer o eventualnim prigovorima konačnu odluku ne bi donosili pokrovitelji njihovog kriminala iz KOMVP nego sud!Ali izgleda da niko nije tražio poništenje tog izbora.A na toj skupštini bila su dva advokata i notar!Još čudniji je pristanak Rusa i ostalih na već drugu po redu emisiju dionica za zaposlene.Samo oni iz prvih deset su mogli spriječiti tu emisiju jednostavnim glasanjem protiv.To pokazuje i ko su zapravo dioničari Bosnalijeka.Profesor Jahić,nekadašnji Titov omladinac Skenderagić i još neki,dobro su se prestavili javnosti!Uz kriminal,pa dokle se stigne!Jer pored visokih plaća koje imaju ovi u menadžmentu,pored bonusa koje odredjuju sami sebi,Uzunoviću su dodijelili još nekoliko procenata potrebne podrške od strane zaposlenih i dvadesetak hiljada godišnje dividende na osnovu ovih dionica za zaposlene.Osim toga obezbjedili su ga od eventualnog zatvora jer prodajom dvadeset i tri hiljkade dionica može otkupiti eventualnu godinu zatvora!A teško da će mu neko presuditi više kod ovakvog sudstva.Dobro je on iskoristio ovo šegrtovanje uz Arslanagića!
Potpuno sam siguran da je nužno dobro razmisliti o ovom ko bajagi,sukobu između prva dva dioničara.Čini mi se da je samo jedan čovjek u sukobu sa onima gore kao i sa svim ostalim kriminalcima na SASE!
Potpuno sam siguran da je nužno dobro razmisliti o ovom ko bajagi,sukobu između prva dva dioničara.Čini mi se da je samo jedan čovjek u sukobu sa onima gore kao i sa svim ostalim kriminalcima na SASE!
Pritisla prodaja sad. Međutim cijena ne pada značajno. Nekako se uvijek pojavi kupovni nalog.
Ne vjerujem u zakon tržišta na SASE i valorizaciju vrijednosti dionice kroz poslovanje.
Ovdje je, mislim, opet na sceni prikupljanje radi kratkoročne (brze?) zarade. Neko nešto zna.
Ne vjerujem u zakon tržišta na SASE i valorizaciju vrijednosti dionice kroz poslovanje.
Ovdje je, mislim, opet na sceni prikupljanje radi kratkoročne (brze?) zarade. Neko nešto zna.
Jedini zakon koje svako trziste slijedi je zakon ponude i potraznje. Dobro poslovanje svakako cini dionicu pozeljnom, ali nije nuzno da ce dobro poslovanje privuci kupce. Pogotovo na slabo likvidnin berzama kao sto je SASE. Treba uciti i djelovati. Sarajevo osiguranje i BHT su na redu. Mada nebi iskljucio i ostale firme koje ce drzava prodati a koje mogu dosta narast be zbog poslovanja nego likvidacione vrijednosti.
-
Mislim da je trenutno samo kraća korekcija radi realizacije dobiti onih kojima je i ovaj mali rast dovoljan. Kupci vjerovatno ne žure da dižu cijenu kad ovi sami navaljuju. Vjerovatno je slična priča i na SOSORu. Imam osjećaj da čim se oni istovare slijedi nastavak rasta jer ako neko nešto zna nastaviće, ovo nije cijena na kojoj bi se odvijala nekakva akvizicija, ta cijena će biti mnogo viša. A znaju uostalom svi bar nešto novo, to da je dobit 13,5 miliona, bar tako je rečeno u intervjuu od neki dan. Uprava sad ima značajno više i ličnih dionica te im odgovara i podjela dividende više nego prije. I to značajno više dividende. E sad možda ima i još nešto što neko zna ali po meni i ovo je sasvim dovoljno za rast, bar ovaj dosad.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cengic- ... /160603024
Evo samo da se vidi da se sve radilo po planu kriminalaca i njihovih pokrovitelja i saučesnika iz vlasti.Sad se konačno vidi za koga je Vlada šuvala akumuliranu dobit u ovim društvima.Sad bjelosvjetski kriminalci dijele dividendu ili od tih para kupuju dionice svojih firmi.Ove u Bosnalijeku za to i zvanično optužuju.Ove oko bivše FDS čak ni to!Jemo li mi baš toliko glupi da povjerujemo kako su to Nikšić ranije i Novalić sada radili bez vlastite koristi!Sječam se ,recimo ,u FDS kada sam Gospodinu Jasminu Jaganjcu,kao predstavniku Vlde na Skupštini,rekao da će mali dioničari podržati Vladine kandidate ako Vlada glasa za isplatu dividende.Ne daju oni to,rekao mi je dobri Jasmin!
I niko se danas ni ne zapita pa zar ćemo opet takvim ljudima dati državne,pare poreskih obaveznika,u ruke.I umjesto da recimo Novalić ćeka nekopomilovanje u zatvoru,on nasmiješen kao da je upravo oslobodio Sarajevo,čeka novi mandat.Sa ovima do konačnog uništenja.!
Evo samo da se vidi da se sve radilo po planu kriminalaca i njihovih pokrovitelja i saučesnika iz vlasti.Sad se konačno vidi za koga je Vlada šuvala akumuliranu dobit u ovim društvima.Sad bjelosvjetski kriminalci dijele dividendu ili od tih para kupuju dionice svojih firmi.Ove u Bosnalijeku za to i zvanično optužuju.Ove oko bivše FDS čak ni to!Jemo li mi baš toliko glupi da povjerujemo kako su to Nikšić ranije i Novalić sada radili bez vlastite koristi!Sječam se ,recimo ,u FDS kada sam Gospodinu Jasminu Jaganjcu,kao predstavniku Vlde na Skupštini,rekao da će mali dioničari podržati Vladine kandidate ako Vlada glasa za isplatu dividende.Ne daju oni to,rekao mi je dobri Jasmin!
I niko se danas ni ne zapita pa zar ćemo opet takvim ljudima dati državne,pare poreskih obaveznika,u ruke.I umjesto da recimo Novalić ćeka nekopomilovanje u zatvoru,on nasmiješen kao da je upravo oslobodio Sarajevo,čeka novi mandat.Sa ovima do konačnog uništenja.!
Prihod 2018. 171,2 mil KM; dobit 12,96 mil KM
Nastavak: https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic ... /190524065
Ne tako davno:
Novalić: FDS, Sarajevo-osiguranje i Bosnalijek nisu nikakvo "državno blago"
https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /160828023
Objavljen finansijski konačno i na SASE.
dobit po dionici 1,47.
Lani čini mi se bilo oko 1,10.
Hoćemo li podijeliti razliku ili će biti nešto između?
Možda bude pola dobiti za dividendu kao i do sad. Ostalo vjerovatno zadržavaju.
dobit po dionici 1,47.
Lani čini mi se bilo oko 1,10.
Hoćemo li podijeliti razliku ili će biti nešto između?
Možda bude pola dobiti za dividendu kao i do sad. Ostalo vjerovatno zadržavaju.