Teško će to ići od naredne godine.
Kad smo kod ovih solara, pita me jedan kolega zašto si protiv njih.Kompanija Madi iz Tešnja koja je jedan od regionalnih lidera u proizvodnju pilećeg mesa, ali se bavi i drugim vrstama poslova, konstantno investira i širi poslovanje. Nedavno su odlučili da uđu u novi biznis, potvrđeno je za BiznisInfo.
Riječ je, naime, o proizvodnji električne energije. Informaciju nam je potvrdio direktor Madija, Maid Jabandžić.
– Prije 20 dana osnovana je kompanija MI Power i to je šesta firma u okviru naše grupacije. Bavit će se proizvodnjom električne energije iz sunca, za sada – kazao je Jabandžić za BiznisInfo.
Dodao je da će proizvedenu struju prodavati na tržištu.
– Električna energija koju proizvedemo ići će na tržište odnosno u komercijalne svrhe. Mi smo svoj potrebe zadovoljili instaliranjem solarne elektrane ranije, i to prvi u državi – kazao je naš sagovornik.
Podsjetimo da je Madi ranije na 3 proizvodne zgrade instalirao najveću solarna elektrana u Bosni i Hercegovini. Ova elektrana se koristiti za vlastite potrebe
Kažem mu nije to zabosti nosač u zemlju , zašarafiti panel i evo ga.
Kaže on: pa ja sam mislio dići kredit od 50.000 KM i kupiti opremu pa bih ja sam to postavio polako. Ne bih angažovao firmu da postavi.
Zanimljivo je kako trend postane devijantan.