BL BERZA

novi

Re: BL BERZA

Post by novi »

ogranicenost lokalnih ulagaca ogleda se i u zanemarinjavanju naglog rasta dionica rudnika i termoelektrana u RS, promet jeste mizeran i nemoguce je ucestvovati (ocigledan dogovor i kako to nije protivzakonito kao na sase), ali nesto se desava a mi cemo zazmiriti da prodje. a da pala je kisa i Neretva je narasla do ispod mosta (ne zelim vrijedati)
mozda je dio dogovora US vlasti i nadpredsjednika da se proda ta neprofitabilna energetsko rudarska djelatnost jer to ne valja a nije ni zeleno?
Markodj

Post by Markodj »

Ma ovo ce sve propasti, ne moze ovako poslovati. Pa imaju previse radnika, politika sve diktira, izvlace pare, razne tasna masna firme izvlace pare. Ovde je dobro samo direktorima koji su puni para. Ovde je problem sto ce na karaju kupiti npr Pavgord, i onda on po svom, prelazi u doo, otpusta radnike i onda moze ekstra poslovati. Ovo nece nabolje. Samo ocekujem jos gore. A ove termoeletkrane sto neko dize, mislim da to rade namjerno, nema tu neke vrijednosti, dizu da ovce kupe po visokoj cijeni, ovi sto su se nakupovali po maloj, mislim da je to to.

https://www.rtvbn.com/4084994/ers-posta ... puju-firme
novi

Post by novi »

Marko razmisljanje ti je ispravno, tajkuni ce preuzeti ali po kojoj cijeni, mislim da ispod 0,15 nece ici a to je u odnosu na cijenu od prije par dana 15x, sto i sa smanjenjem broja akcija u Ugljeviku od /4 predstavlja rast od oko 400% od presude sa Slovencima - pravo vrijeme za povlacenje ili ...
realno za planirani blok 7 u Tuzli 300MW bilo je planirana milijarda a cijena ovog polovnog sa dugovima trenutno je oko 6,5 miliona - cijena za jedan bager na kopu ili dva propala Farmlanda
Hugo

Post by Hugo »

novi wrote: 05 Dec 2025, 11:35 Marko razmisljanje ti je ispravno, tajkuni ce preuzeti ali po kojoj cijeni, mislim da ispod 0,15 nece ici a to je u odnosu na cijenu od prije par dana 15x, sto i sa smanjenjem broja akcija u Ugljeviku od /4 predstavlja rast od oko 400% od presude sa Slovencima - pravo vrijeme za povlacenje ili ...
realno za planirani blok 7 u Tuzli 300MW bilo je planirana milijarda a cijena ovog polovnog sa dugovima trenutno je oko 6,5 miliona - cijena za jedan bager na kopu ili dva propala Farmlanda
Ispod 0.15 se ne moze ni kupiti. Jednostavno ponude nema. Niko nece da proda akcije "propale" termoelektrane.
500 akcija dnevno je samo fiktivna ponuda jer postoji ogranicenje +20% dnevno.
Markodj

Post by Markodj »

Evo Elektrokrajinu kupuje neki lik Rodoljub Topic (sad u top 10), kaze internet ako je to taj da je direktor u elektroprivredi RS, zar to onda nije sukob interesa. Ljudi koji su stranacki puni su para, imaju imovine bruka

https://banjaluka-24.com/rodoljub-topic ... lni-serif/

A kaze ministra Djokic da ide kolaps ERS-a...

https://banjaluka-24.com/dokic-ako-stru ... ps-sistema
Post Reply