Bosnalijek

panzer

Re: Bosnalijek

Post by panzer »

Izašao je devetomjesečni. I kursne razlike su značajno smanjile dobit. Ako bi se kojim slučajem do kraja godine dolar vratio na više nivoe i ta razlika bi bila znatno manja.
insider

Post by insider »

panzer wrote:Izašao je devetomjesečni. I kursne razlike su značajno smanjile dobit. Ako bi se kojim slučajem do kraja godine dolar vratio na više nivoe i ta razlika bi bila znatno manja.

A uticaj izgubljenih sporova?
montypython

Post by montypython »

Po sjećanju, u Bosnalijeku iz nekog razloga zadnji kvartal bude potpuno nesrazmjeran, bar zadnjih godina, uvijek bude bolji od čitave dotadašnje godine. Ne znam koji je razlog je li nešto vezano za računovodstvo, knjiženje, troškove... Npr 2016 u 3kv prihod 67 i gubitak od -3 a na kraju prihod 135 m dobit 9. Ispada da je u 4 kv prihod bio skoro kao za prva 3 zbirno. Slično za 2015 3 kvartal prihod 76 dobit 4,2 na kraju prihod 122 dobit 11. 2014 ista stvar, dobit sa 3,2 skočila na 10.
savjetnik

Post by savjetnik »

Samo kod nas ima da jedna kompanija objavi devetomjesečni izvještaj o poslovanju za period 01.01. – 30.09.2017. godine koji je za skoro 25 miliona KM veći od istog perioda predhodne godine,a da cijena na berzi i dalje stoji 11,50 KM.Današnja objava ovih izvještaja na uređenim tržištima(naše to sigurno nije) bi cijenu ove dionice podigla najmanje 5%,preko 12,00 KM,ali izgleda da više nema povjerenja u ove izvještaje. Sigurno je da se kod investitora uvukao strah,da li opravdan ili ne presudite sami,ali ja vidim(iz objavljenih izvještaja) da kod ove kompanije prihodi konstantno rastu i da su na dobrom putu da dobit ove godine bude značajno veća u odnosu na 2016 godinu,ako se uzme u obzir kako napisa moj predhodnik da su uvijek u zadnjem kvartalu imali značajan rast prihoda.Još samo kad bi na ovim kursnim razlikama smanjili gubitak,ali nadati se da bi i dolar do kraja godine mogao ponovo ojačat.
panzer

Post by panzer »

Koliko god da sam govorio da više ne bih kupovao ove dionice stalno mi je oko na njima. Po svemu sudeći očekivati je da krajnji rezultat za ovu godinu bude dobar.
nane

Post by nane »

Valjda ce sada poceti utrka
montypython

Post by montypython »

Ne znam bi li se smijao ili plakao. Oni bi da znaju kako povećati udio??? Znaju li ovi iz FIPE s kim su uopšte razgovarali? Možda da im neko šapne da se "dionički udio" povećava-kupovinom dionica.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Drzava nema vlasnistvo, osim ako na vidiku nije ponistenje privatizacije.
Ne znam zasto su gubili vrijeme u agenciji.
Bolje bi im bilo da su angazovali brokera da im kao i za Haden skupi koliko im treba po fiksnoj cijeni.
Post Reply