Ma, nije fer. Znaš da pred svaku skupštinu šalju obiman materijal i da su im FI na preko 50 strana.
Mislim, dobro je da stave i na stranicu. Još je bolje što je pnovo u (ne)djeljivim dionicaama
Da mi je samo doznati šta na svoju stranicu stavlja KLAS koji je još na "prvoj kotaciji" šta god to više značilo.
ASA BANKA
Re: IK BANKA ZENICA
Pozdrav,
Novi sam na forumu i interesuje me da li je u planu prodaja IK banke nekoj stranoj banci?
Novi sam na forumu i interesuje me da li je u planu prodaja IK banke nekoj stranoj banci?
Nije u planu dok se ne pojavi kupac koji bi dao normalnu ponudu za preuzimanje banke. Trenutno se Prevent bori da preuzme vlasništvo putem održavanja niske cijene dionica na berzi. U prvi mah su pokušali dokapitalizaciju da bi imali banku pod svojom kontrolom ali su se nakon neuspjeha okrenuli projektu Moja Banka.
Sad je pat pozicija.
Sad je pat pozicija.
ASA traži ovo kao i da prošlogodišnja zarada ostane na neraspoređenoj dobiti. Indirektno su objavili i rezultat za prvi kvartal ove godine gdje je dobit 542.000 KM1. U Odluci o sazivanju 26. sjednice Skupštine Investiciono komercijalne banke d.d. Zenica koja je objavljena u dnevnom listu «Oslobođenje» dana 28.4.2012. godine zakazane za 31.5.2012. godine u Sali Općine Zenica, Trg BiH broj 6, Zenica, blagovremeno u roku od 8 dana od dana objavljivanja Odluke, dioničar «ASA Finance» d.d. Sarajevo predlaže izmjenu dnevnog reda za 26. sjednicu Skupštine Investiciono komercijalne banke d.d. Zenica na način kako slijedi:
« Tačka 7 Razmatranje i usvajanje:
Tačka 7.b) Odluka o povećanju kapitala Banke, briše se,
Tačka 7.c) Odluka o emitovanju 13. emisije dionica Banke, briše se.
Panzer, smije li se psovati na forumu ili ces me cenzurisati? Mislim, pa dokle vise? Neka prodaju svoj paket i kupe se u Svoju banku.
zar nije iz prošlogodišnje zarade isplaćena dividenda
Hvala na info, koliki udio drzi Prevent? Ciji su clanovi NO?panzer wrote:Nije u planu dok se ne pojavi kupac koji bi dao normalnu ponudu za preuzimanje banke. Trenutno se Prevent bori da preuzme vlasništvo putem održavanja niske cijene dionica na berzi. U prvi mah su pokušali dokapitalizaciju da bi imali banku pod svojom kontrolom ali su se nakon neuspjeha okrenuli projektu Moja Banka.
Sad je pat pozicija.
Evo nekih pokreta, danas promet 200 hiljada...
Naizgled je dobro jer je dobit veća za 33 % ali da nije bilo otpisa rezervisanja bilo bi oko 730k KM. Ipak dobit je dobit.Investiciono komercijalna banka Zenica ostvarila je dobit u prvom polugodištu 2012. godine od 1,16 miliona KM, što je bolji rezultat nego u istom periodu prethodne godine kada je neto dobit iznosila oko 870 hiljada KM, pokazuje nerevidirani izvještaj objavljen u dnevnoj štampi.
Zarada po dionici iznosi 3,06 KM u odnosu na 2,30 KM u istom periodu prethodne godine.
Ukupni prihodi Banke iznosili su oko 5,80 miliona KM, a rashodi oko 4,64 miliona KM.
Prihodi od kamata iznosili su 2,74 miliona KM i manji su nego godinu ranije kada su iznosili 2,94 miliona KM.
Istovremeno, smanjeni su i prihodi od naknada i provizija budući da su iznosili 1,28 miliona KM u odnosu na 1,43 miliona KM. Na drugoj strani, banka je ostvarila dobitak iz osnova rezervisanja od 424 hiljade KM, kojeg nije imala u prethodnom razdoblju.
Banka ima kapital od 11,77 miliona KM, njene dugoročne obaveze iznose 25,58 miliona KM, a kratkoročne 102,2 miliona KM.
Rezervisanja iznose 314 hiljada KM i nešto su manja nego u prvom polugodištu 2011. godine kada su iznosilia 439 hiljada KM.
http://ikbze.com.ba/ikbze/bs/text.php?id=95
Malo se razvuklo ovo sa 13. emisijom dionica. Do sada je već trebalo biti riješeno.
Malo se razvuklo ovo sa 13. emisijom dionica. Do sada je već trebalo biti riješeno.