BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

panzer wrote: 24 Jun 2026, 20:11 Ali mi je zanimljiva briga za telekom. Svaki političar ima mišljenje za telekom i ima inicijative.

A realno strateški bitnija elektroprivreda može propasti a da se ne počešu
Pa EPBiH je i uz dobar rad teško voditi i napraviti dobar rezultat, s obzirom na socijalnu komponentu koju su ugradili u njeno funkcionisanje, a BHT je relativno lako voditi jer je od samog početka ta socijalna komponenta bila potisnuta tržištem...
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

rigel wrote: 24 Jun 2026, 20:15 Ja samo ne znam šta se ti toliko brineš za dioničare bh telecoma? Žao ti što će moje pare propast? Ili ti je možda žao Dzambićevih nekoliko miliona? :D
Opusti se drug, prodao si, uzeo keš, uživaj...
Pa brinem se kada ćete se u potpunosti razočarati i početi rasprodavati, jer možda budem opet kupovao taman te vaše dionice :lol:
Kao što sam i u Mtelu uradio. Kupio nekad Mtel po 0,9 KM, pa prodao po 1,55-1,60 KM, pa ponovo kupio po 1,05-1,10 kada su se neki razočarali i rasprodavali ga. Evo čekam drugu dividendu od Mtel-a (oni su je usvojili juče za razliku od BHT) otkada sam ga ponovo kupio. Ako ponovim recept i kod Telekoma, biće odlično. A s obzirom da kod telekoma dividende nema, ali ima izvlačenja para i isplate onima koji nisu dioničari, možda ga vrlo brzo budem opet kupovao. Naravno ne po 15,6-15,8 po koliko sam ga relativno skoro prodavao, nego po 13 KM :lol:
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Post Reply