BH Telecom

slavuj

Re: BH Telecom

Post by slavuj »

Juće sam otišao da se prijavim za skupštinu.Nisam se mogao prijaviti jer kažu još nemaju knjigu dioničara.Doći če ovih dana!
Pa kada sam več tu,iskoristio sam priliku da razgovaram sa sekretarom Društva.
Prvo smo razjasnili šta se podrazumjva pod tačkom Raspodjela dobiti iz 2025.Nema nikakave dividende,jednostavno se ta dobit
rasporedjuje na poziciju NERASPOREDJENA DOBIT!To nam je donio ovaj nosilac odlikovanja zlatna orhideja što sad upravlja imovnom ,i Zlatnih ljiljana izmedju ostalog!
Ja sam pitao na osnovu čega su oni tražili ponude za nabavku TELEMACH;komada DVA.,i vodili razgovore o utrošku iznosa večeg od knjigovodstenog ili nominalnog kapitala u vlasništu dioničara.
Saglasili smo se da o utrošku tolikog kapitala Društva može odlučiti samo Skupština društva.
A na skupštini nikada nisu dali o tome progovoriti.
Naraavno da se nismo složili ni o vrijednosti akvizicije,koju su potpuno netransparentno utvrdile dvije strane revizorske kuće.
Ja sam odbacio i tvrdnju da BH Telekom ne bi mogao opstati bez ove akvizicie.To je do menadzmenta .U poslovnom svijetu nije baš uobičajeno da vlasnici fataju po ulici komitente i kite ih hiljadarkama da predju u njihovu kompaniju.
Još dosta toga smo raspravili.Ostalo ču ostaviti za tužbu,koju samnajavio.
A i ovim postom dajem njjima priliku da me tuže,zbog odavanja poslovnih tajni,kako prijete!
I na kraju;MOJ UTISAK JE DA SE OVI JOŠ NADAJU TOJ GOZBI O TROŠKU DIONIČARA!
Post Reply