Fabrika duhana Sarajevo
-
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Čini mi se već sam pisao a i provjerio iz osobnih razloga :nema teorije da se dividenda na ovaj način može isplatiti jer odluka koja je prethodila ovoj ( o raspodjeli dobiti za 2012 god ) nije izglasana ...mada osobno ne bih imao ništa protiv ,dapače, ne vjerujem da je uprava fds glupa da učini gaf i započne isplatu ,osobito ako se zna da je punomoćnik vlade ( čitaj Nikšićev & Lijanovićev čovjek ) glasao protiv raspodjele dobiti a time indirektno i protiv isplate dividende ...iz ovoga je vidljivo ko nas i kako vodi ako se zna da je proračun u velikom minusu ...ali valjda su išli po onoj zaklaćemo tele porad kile mesa ..
Inetersantno niti jedna strana nije predložila komisiji svoje svoje predstavnike u nadzorni odbor,niti zatražila nadozor skupština od komisije,bar tako kaže Ćelam u intervju za Oslobođenje....
Jesu li se šta dogovorili da mi ne znamo,ovakvo stanje najviše ruši male dioničare koji čekaju isplatu dividende,molim stručnu osobu da iznese mišljenje o mogućnosti tužbe za neisplatu dividende
Jesu li se šta dogovorili da mi ne znamo,ovakvo stanje najviše ruši male dioničare koji čekaju isplatu dividende,molim stručnu osobu da iznese mišljenje o mogućnosti tužbe za neisplatu dividende
Provjerite datum dospjelosti u odluci o isplati dividende, tek nakon tog datuma bi se mogla podnijeti tužba.
Koga tužiti?
Vlada nije glasala za raspodjelu dobiti, a glasali za isplatu dividende.
Kako isplatiti nesto sto nije raspoređeno???
Vlada nije glasala za raspodjelu dobiti, a glasali za isplatu dividende.
Kako isplatiti nesto sto nije raspoređeno???
Zar nema nikakve nove informacije u vezi isplate dividende,šta čeka se nova komisija ili nešto drugo je u pitanju???
:[b]D Sta je rješenje da nova komisija upiše jedan od dva nadzorna odbora,pa jel onda treba nova skupština da donese odluku o raspdjeli dobiti,i visini dividende,pa da ide isplata, i jel se to mora dogoditi do kraja godine,ili se dogodine može isplatiti i prošlogodišnja izglasana dividenda,koji scenario je izgledan,pa zar udruga malih dionićara koja postoji u FDS nema i neki komentar o daljem toku događaja..[/b]
kad bi rasprodali ono sto nije vezano za osnovnu djelatnost i i taj novac zajedno sa akumuliranom dobiti isplatili dobilo bi se po dionici vise nego sto joj je sada cijena na berzi.
Da istina je ,book value je cca 180 km,nego mislim sad na trenutnu neisplaćenu dividendu,koji je legalan put da se isplati,mozda uz dozvolu i napomenu revizora,ili mora ići formiranje novog nadzornog odbora,pa nova skupština,ovako je u biti i nadzorni odbor stari još tu a istekao mu je mandat , i uprava nije dobila razrješnicu i nije usvojena odluka o raspodjeli dobiti za 2012.Koji je put ispravan da bi se zakonski isplatila dividenda za prošlu godinu koja je izglasana na skupštini,Panzer može tvoje mišljenje??one wrote:kad bi rasprodali ono sto nije vezano za osnovnu djelatnost i i taj novac zajedno sa akumuliranom dobiti isplatili dobilo bi se po dionici vise nego sto joj je sada cijena na berzi.
Trenutno nemam nikakvo mišljenje oko FDSa niti imam kakva pozitivna očekivanja. Situacija će se odvijati onako kako to bude u interesu kriminalne hobotnice koju predvodi Z.Blekić. Vlada sa preko 40% u ovoj firmi godinama igra statistu a ni nekoliko mjeseci nakon skupštine ništa se razrješava niti ima većinski vlasnik ima kakvog uticaja na firmu.
I kad nešto pokušaju, onda hobotnica preko svih berzanskih instutucija koje je preuzela ima načina da zaustave bilo kakvu akciju koja se protivi njihovim interesima.
Tako da sam otpisao ovu firmu kao dobro ulaganje.
I kad nešto pokušaju, onda hobotnica preko svih berzanskih instutucija koje je preuzela ima načina da zaustave bilo kakvu akciju koja se protivi njihovim interesima.
Tako da sam otpisao ovu firmu kao dobro ulaganje.
Panzer, a cini mi se da imas dionice BSNL,i tamo su novci nestajali u apartmanima,skupim autima itd,i hobotnica Arslangića ti nije smetala.Ne branim ulaganja Fds ali većinski udjeli u fondovima,društvima za upravlnje,Tobacco press itd.. sigurno u budućnosti će imati veću vrijednost porastom tržišta te i povećati i cijenu Fds,koja trenutno stagnira jer NLB izlazi iz vlasništva,a znamo da je njima svaka cijena dobra.. A i pitanje je bilo u vezi načina isplate dividende za 2012,tako da me je tvoj odgovor pomalo razočarao.