Sa ovim direktorom se slažem samo oko ovog zadnjeg pasusa.Vlada je 90 postotni vlasnik i nadam se da tamo im razumnih ljudi koji če se potruditiza zaštitu vlastite imovine.
Več sam napisao da sam išao da vidim materijele za skupštinu.A tamo su svi ovi brojevi o kojimase ovdje još uvijek nagadja.
Tačnu vrijednost akvizicije nisam sa sigurnošću utvrdio jer u kod oba Telemaha postoje dvije cifrei one se zbrajaju.
No mene to i nije posebno zanimalo.Ja sam samo nastojao dokučiti onu cifru koja nije medju iskazanim i zbog koje sam ja prvenstveno protiv ove aakvizicije.
Slušao sam i direktora kod Senada.Toliko je iznio kontradiktornosti i netačnosti da me još više učvrstio u mojem protivljenju.
Kaže da če dividenda biti ista kao do sada a u novom Planu poslovanja u prvoj godini kredita nema dividende.A sljedečih godina se planira isplata 30 miliona za dividendu a to je znatno manje od onog što smo dobili za 2024.godinu.
Inače njegove cifre o planiranom poslovanju,ne znače ništa.Jer naa zadnjoj skupštini usvojeni plan .poslovanja za tri godine nije predvidjao isplatu dividende a što je potvrdila i članica uprave za finansije.U medjuvremenu je neko valjda savjetovao da ipak prije odlučivanja planiraju i dividendu i pred dioničare se ide sa novim planom.Papir svašta trpi!.
A na pitanje da li se mošda planira da neko kupi taj novi Telekom,direktor je decidan sa tvrdnjom da nije vrijeme za prodaju telekoma.A u isto vrijemetvrdi kako če Telemah kupiti neki veliki igrač ako mi to ne uradimo.
TVrdnju dijela javnosti da seradi o velikoj pljački odbacuje izjavom da oni kupuju a ne prodaju.
A kod nas su nabavke,kupovine ,u ime društava u dršavnom vlasništvu,najčešče prilike za pljačke.I prvenstveno sam protiv ove akvizicije i za pola ove cijene.I nadam se da ,ukoliko se ona realizira,Novalič neče biti zadnji premijer na padinama Igmana.
Arslanagič,Uzunović,Mulaosmanović...Čekaju društvo direktora!