Bosnalijek

Sabur2

Re: Bosnalijek

Post by Sabur2 »

Nema ta tema nacionalni naboj i odmah nije nikom interesantna, a prosječan čitatelj se u to razumije kao i u kvarkove.
Shahab

Post by Shahab »

Zakuhalo se. Prljavi veš izlazi u eter putem sudske presude. U diskreditaciju Uzunovića umješani i insajderi iz firme. Nema šanse da ovo gurnu pod tepih i sami sebi halale. SIPA je logičan epilog obaveze zaštite imovine pojedinca u slučaju međunarodnog kriminala, pogotovo kod postojanja osnova sumnje i dokaza svih dokaza, u formi sudske presude. Pratim ovaj Capital. Najjači su portal. Poput DB-a. Otkrili si i aferu Pavgord u Zvorniku.
slavuj

Post by slavuj »

Ne vjerujem da su planirali da se sude sa Europskom unijom i Rusijom,istovremeno! Očito su štedjeli na Entefurilu!
Ako je ovaj poznati europski investitor(?!?!!!!) stvarno tužio,kako kaže njihov direktor,eto belaja!A ja sam ih na skupštini upozorio na tu mogučnost!
Predsjednik NO i predsjedavajući skupštine,i jedan od bitnih u hadenizaciji,rekao mi je da ja to pričam bez osnova,ili tako nekako!Isto kao što i je prije dvije godine rekao da su sva potraživanja iz Rusije uglavnom naplačena .
Sad ponovo očekujem SMS prijetnje!
panzer

Post by panzer »

slavuj wrote:Ne vjerujem da su planirali da se sude sa Europskom unijom i Rusijom,istovremeno! Očito su štedjeli na Entefurilu!
Ako je ovaj poznati europski investitor(?!?!!!!) stvarno tužio,kako kaže njihov direktor,eto belaja!A ja sam ih na skupštini upozorio na tu mogučnost!
A zašto se Paskal ne bi pravio naivan pa pričao kako "mali" i njima pravi probleme a oni mu kao eto ne mogu ništa?
slavuj

Post by slavuj »

Sve je moguće!Ali je sigurno da je neko oštetio Bosnalijek za tih 32 miliona km.Ako to nisu radili u međusobnoj saradnji,onda će ovi Rusi sigurno tužiti!
Treba sačekati da se vidi da li su tužili zbog smjene Zevlova i hoće li tražiti poništavanje izbora članova NO .Ako urade to dvoje,znači da više nisu u talu sa ovim domaćim dijelom hadenove ekipe.Ja sam na skupštini posmatrao reakcije Zevlova na moja pitanja i konstatacije i imao sam utisak da to pažljivo prati i to sa odobravanjem!Od prevodioca je tražio da mu sve prevede!
Šta ako se ispostavi da je ta šteta učinjena,i to nakon što glavni tužilac Salihović nije potpisao prijedlog mjera zaštite koje je tužilac Čavka pripremio za Sud BiH.U tom prijedlogu tada postupajući tužilac Čavka,tražio je da se Hadenu i Uzunoviću zabrani upravljanje Bosnalijekom dok se sudski postupak ne završi!Da li će ova velika pljačka biti pridodana argumentima koji su pripremljeni za procesuiranje Salihovića!
Sve ću bre da vas tužim,neko je davno rekao!
Treba Čkalju izgleda konačno poslušati!
Shahab

Post by Shahab »

Mimikrija nije u ruskoj prirodi. Kada krenu, idu direktno. I snažno. Kao medvjed. Pogledati pod Sirija. Možda je medijska priprema njihova režija jer ko bi drugi pustio info u javnost. Moja je procjena da se novi Arslanagić prekombinovao. Mislio je da može sviju izraditi i uzeti novac kao u filmovima Clinta Eastvoda. Ove hinjske i mahalske spletke manipulacija skupštinom su domaći specijalitet. Očigledno da Rusi nisu šabani. Sada ćemo imati brzi rasplet. Nema šanse za guranje pod tepih. Opet je Čengić heroj priče.
slavuj

Post by slavuj »

Sve što neko učini da zaštiti sebe,porodicu i svoju imovinu,temeljna je ljudska obaveza,jer pored LJUDSKIH PRAVA postoje i ljudske obaveze!Najvažnija
je ,po meni ,obaveza da se čovjek bori za svoja prava!I nije to nikakvo herojstvo!!Kada bi se ljudi u tom segmentu života malo više angažirali,bilo bi sigurno manje nasrtaja na tuđu imovinu,manje kriminala.
A kada već spominjemo herojstvo,svakako treba istaći da će najveće poštovanje zaslužiti neko iz ovog našeg,sada potpuno anemičnog i neproduktivnog pravosudnog sistema,ko se odluči uhvatiti u koštac sa ovolikim kriminalom.Poštovanje će sigurno zaslužiti i insajderi koji pomognu u procesuiranju nekoga od stotina onih koji su odavno zuavukli ruke u džepove ovih ljudi,ovih naroda i države!Što se mene tiće,sad se već ponavljam,ja ću do kraja činiti sve što mogu i što moram u ostalom!Nikakvi me SMS-ovi ni prijeteće poruke druge vrste,neće zaplašiti!
insider

Post by insider »

Sve je ovo dogovoreno i isplanirano od svih ucesnika.

Ovo je kusuranje i vracanje usluga.

Na kraju krajeva u pitanju je u potpunosti privatna firma, jel tako?

Prica za javnost ide: Ja tebi dao robu, ti nisi platio, mi se malo tuzakali, i ja izgubio spor. Usput ga prodo nekim slovencima. Sve legalno.

Ne zaboravite, sve je dogovoreno, samo se kusuraju.
ummet

Post by ummet »

Naravno da je sve dogovoreno, i to ne samo kod Bosnalijeka. Sud i tužilaštvo su totalno u funkciji pljačkaša svih građana, a ponajviše dioničara. Zato sam rekao da je "glup onaj ko očekuje reakciju pravosuđa", a ovom prilikom izvinjenje Slavuju, nisam imao namjeru da vrijeđam. Ali i dalje tako mislim. Nemoguće je da se trendovi promijene u kratkom vremenskom roku. Kompletna ova ekipa od Ćelama, preko Dizdara i Uzunovića, pa do Salihovića ubjeđena je u to da im "niko ne može ništa". Malo je ovdje šta bilo regularno. To je naša realnost. A još jedna opaska, insajderi iz Bosnalijeka će se javiti tek kad vide da je sve propalo. I kad ih neko povede 30 dana u pritvor. Do tada ništa. Oni su isti lopovi kao i njihovi šefovi, samo što je njihov plijen manji. Dobro je rekao rahmetli otac od "prvog u Bošnjaka", da će biti nepravde i lopovluka. Čovjek se okrenuo oko sebe i vidjeo kakva je situacija.
panzer

Post by panzer »

Ovdje je samo (eventualna)greška u koracima, jer NO nije dao saglasnost ali sve ostalo je odrađeno kako treba. A i ta saglasnost je obični papir koji se i dan danas može odštapati.

Uglavnom nije prvi put da neko preuzme firmu firminim parama.
Post Reply