Bosnalijek

slavuj

Re: Bosnalijek

Post by slavuj »

ummet wrote:Ma samo se budala još nada pravosudnim organima. Biće ovih "nenaplativih" dugova koliko hoćeš, i to ne samo u Bosnalijeku.
Po gvornjoj klasifikaciji,ja spadam u budale!Ne sakupljam ja niti tražim podršku dioničara.Uradit ču ono što u glavnom mogu sam ili uz podršku onih koji za to primaju plaću.I do sada sam zapravo bio podržab jedino od takvih.A dioničari su i onako svi priča za sebe,pojedinačno!Dobar dio njih misli da se tu ne može ništa uraditi,a dio opet čeka ne bi li i do njih došla bar koja mrvica sa stola ovih silnika!Sve u svemu,za mene je ipak korisnije da ne šutim!A i oni svakako moraju imati u vidu moje moguće reakcije!
panzer

Post by panzer »

Je li neko drugi ikad pokusao da reaguje? Ili je to spalo samo na jednog covjeka.

Meni je cudno da neko nakon sto su "ovi" preuzeli firmu neko kupi dionice i onda kada se desi ono sto je od pocetka bilo ocito, onda krene tuzbalica tipa " moj nedime,sta nam ovo rade".
slavuj

Post by slavuj »

Ja jednostavno vjerujem u vrijednost Bosnalijeka,u ostalom kao i u vrijednost još desetine društava čije su dionice daleko od njihove stvarne vrijednostiNaravno da se ovo ne odnosi na one top dionice koje su dio paralelnog platnog sistema i eskontuju se u Zatvorenim investicijskim fondovima kojima upravljaju uglavnom kriminalizirana Društva za upravljanje fondovima!.Zapravo bolje bi bilo reći da znam koliko vrijede nego da vjerujem.I zbog toga sam među malobrojnim dioničarima koji su učestvovali u dokapitalizaciji koristeći pravo preće kupnje!Kao što znate,večinu su pokupili oni sa Malte,a nešto i oni iz Hrasnog!
A odluku o dokapitalizaciji i cijenu po kojoj će se emitirati dionice za dokapitalizaciju,donijeli su oni isti koji su i kupili večinu!
Podjela dividende koja je slijedila dokapitalizaciju pokazala je da ona,ta dokapitalizacija,nije ni bila neophpdna zbog svježeg novca.
Svrha joj je bila da promjeni vlasničku strukturu,i to u korist onih koji su donijeli tu odluku!
Još samo da podsjetim da je Haden,ma šta to značilo,plačao dionice u hadenizaciji najmanje 18 KM.A hadenizaciju su proveli ovi isti koji sada maltaju Bosnalijek!Sve su to argumenti u prilog onima koji su zadržali,kupili,ili će kupovati ove dionice!A i ja sam među njima,i ostat ću,mada sam svjestan svega što oni gore rade!
Nemam namjeru ih obradovati tako skoro!
panzer

Post by panzer »

32 miliona KM je skoro 20% od knjigovostvene vrijednosti firme a Zakon o privrednim društvima kaže da direktor ne može(nema ovlaštenja) sam na svoju ruku donositi takve odluke.
insider

Post by insider »

Koliko je Haden platio za kupovinu Bosnalijeka?

Ovo je sada samo kusuranje.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

insider wrote:Koliko je Haden platio za kupovinu Bosnalijeka?

Ovo je sada samo kusuranje.
Ma Haden je kupio Bosnalijek Bosnalijekovim parama i to je sada postalo očigledno. I sva ova farsa oko nenaplativosti potraživanja, tužbe, prodaje tih potraživanja i sl. je samo da se kroz papire "pokrije" kriminal...
Shahab

Post by Shahab »

To su strani investitori koji dolaze u našu vukojebinu.
slavuj

Post by slavuj »

http://www.capital.ba/direktor-bosnalij ... brenja-no/

NAgradno pitanje:Zašto niko u Sarajevu o ovome ne piše?

Za očekivati je da se i na ovom portalu počinje vrtiti bar reklama za onaj lijek protiv proljeva.Naravno ukoliko ga ovi iz Jukićeve imaju za prodati.Jer sami su toliko zasrali da vjerujem da troše čitavu svoju proizvodnju tog lijeka!
panzer

Post by panzer »

Pa ide im po planu. Niko ih ne poziva na odgovornost. Zašto bi trošili lijekove.
Post Reply