BH Telecom

KingPoint

Re: BH Telecom

Post by KingPoint »

Da se hoce desiti i ta akvizicija , da se vise zavrsi ako nista rasprave ovdje pa cemo sve dalje lagano … ovdje neko proda 7 dionica u nekom strahu i odmah pocne drugima da soli pamet kako je akvizicija vodi Telekom u ravan ,de malo da vidimo hoce li se ista i desiti , moze se desiti i pozitivno pa sackajte malo.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Ja sam se lično čudio rastu cijene jer je moja reakcija bila da se treba izlaziti.
Muzafer

Post by Muzafer »

Evo kratak odgovor "sitnoj."

Nisam kupovao nakon objave preuzimanja, ali jesam neka 3, 4 mjeseca prije toga, nekih 10 godina nakon kompletnog izlaska. Prethodno sam drzao u periodu od 3, 4 godine izmedju 2012 i 2014 tada nekada. Uglavnom sa tadasnjim dividendama i kapitalnim rastom, bio sam up negdje 35 to 40 posto i odlucio da izadjem skroz kada se dobit pocela smanjivati.

E sad, razlog ponovnog ulaska je da imam neku bas likvidnu dionicu u sklucaju da zatreba neki iznos da ne moram prodavati neke druge emitente. Plus, dobit se konacno nakon dugog niza godina ustabilila i pocela rasti.

Da imam nerasporedjenog kesa, usao bih na ovom nivou od 14, pogotovu jer sam stava da akvizicije ipak nece biti. A i ako je bude - gledam na BH Telekom dionicu kao na kvazi obveznicu i u slucaju da preuzimanje prodje i pude "preskupo" cijena moze dole naravno, ali je onda ustvari super buying opportunity.
Post Reply