BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

Drnda Drndić wrote: 19 Feb 2026, 10:31 Vidi Muzafere, ova trakavica oko Telemacha se povlačila i dok je prošla vlast i uprava BH Telecoma sa Kahrimanom bila, samo još nije dospjela u javnost. Siguran sam, i da dođe do promjene vlasti, odnosno povratka stare garniture, ova akvizicija bi išla i dalje. Ovo je bojim se dogovoreno na mnogo većem nivou da se kupi.
Opet krivi oni prije njih? Oni počeli trakavicu? :lol: :lol: :lol:

E svakakvih gluposti čovjek pročita. Pa njima je Mtel prije 10-15 godina pred nosom kupio Logosoft, jer ovi nisu htjeli da ga plate čini mi se 30 i nešto miliona koliko je traženo da ih ne bi neko prozivao da su se utalili i da su opljačkali telekom. I ako je bilo kakvog istraživanja tržišta u smislu mogućih akvizicija u prethodnom periodu, to sigurno nije predviđalo izvlačenje stotina miliona KM iz firme. A ja imam nekih informacija iznutra i nije mi poznato da se ranije ikada ozbiljno prilazilo razmatranju akvizicije Telemacha. Dok ovi nisu došli...
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

Ja što sam napisao je sigurno provjerena info. I znao sam je na pola godine, prije nego je došlo do promjene vlasti. I to je tada bilo u začetku.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Kao što ti napisah gore. Akvizicija je djelo ovih sada. Nikakve podjele odgovornosti ne može biti...
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

Naravno da su ovi odgovorni za akviziciju, to niko ne spori!
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Da, ali čim u priču o nečijoj muljaži i lopovluku uključiš i nekog trećeg, makar ga samo i spomenuo u vezi s tim, to se zove relativizacija i pokušaj razvodnjavanja odgovornosti. Možda nisi toga svjestan ali to je tako.

I ne slažem se da bi neko drugi da dođe poslije njih nastavio ovu njihovu priču, ukoliko je oni ne bi stigli završiti do tad. A i sama ta teza je relativizacija težine ovog lopovluka.
panzer

Post by panzer »

Zašto onda cijena pada.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Pa zato što izgleda definitivno idu u realizaciju ovoga...
Post Reply