S obzirom da sam ja transparentan po pitanju mojih postupaka, pri komentarisanju na ovoj temi često naglasim da sam prodao BH telekom (a uglavnom od tih para sam kupio Mtel) kako bi se vidjelo da moje stavove prate i postupci. Nisam kao neki na ovom forumu da hvalim firmu i širim optimizam dok se istovremeno istovaram iz te firme, kao što imamo primjere na Elektroprivredi gdje su pojedinci širili potpuno neutemeljen optimizam dok su je istovremeno rasprodavali. Nažalost, u slučaju EPBiH nisam sebe poslušao i izašao iz nje na vrijeme, pa se sada moram zajebavati s njom.Muzafer wrote: ↑01 Feb 2026, 23:40Mislim da si jedno 5, 6 puta zadnjih godinu dana ponovio da si izasao iz Telekoma, ali da imaš Telekom RS. Izvinjavam se ako griješim.Sitna buranija wrote: ↑01 Feb 2026, 22:43 Mala napomena, zbog planirane akvizicije Telemacha i pljačke u najavi sam prodao sve svoje dionice u BHT nakon gotovo 20 godina, a zbog ovakvih stvari bih mogao prestati biti njihov korisnik nakon gotovo 30 godina...
Iz članka na kliksu je stalalo da "'VIP Team United' tuži BH Telecom i ostale operatere, sa tužbenim zahtjevom, samo u predmetu protiv BH Telecoma u iznosu od 25 miliona KM." Tako da vjerovatno tuzi i Telemach i Telekom RS - samo što to još možda nismo saznali.
U svakom slučaju - hajde realno odgovori - na šta bi ličilo da je BH Telekom platio 25 miliona 'VIP Team United-u' da zadrži emitovanje Hayata i ne znam kojih još kanala, a da pri tome nije sklopio nikakav ugovor o distribuciji sa 'VIP Team United.' Ili platio bilo koju manju sumu. Onda bi drugi domaći kanali imali osnov da tuže BH Telekom zbog nejednakoj tretmana, a i bilo kakve isplate bez ugovora za VIP Team United bi mogle isto biti predmet tužbe.
Uglavnom, koliko sam skontao, Mtel plaća prava i za Pinkove i za Grandove i za Hayatove kanale. Samo BHT plaća za sve strane, a ne plaća ništa za domaće kanale. Ukoliko mu neko ustupa besplatno kanale, to je ok, svako ima neki svoj interes. Ali ako mu neko ne želi više ustupati besplatno, treba ili da plati ili da ne emituje te kanale. Ali objašnjenje ne može biti ono koje su dali. Razlog za neemitovanje kanala i odbijanje plaćanja može biti slaba gledanost i ekonomska neisplativost (što nije slučaj) a nikako obračun i osveta na političkoj osnovi. A BHT nije sklopio ugovor upravo jer su svjesno izbjegavali i oglušili se na višestruke pozive, zahtjeve i upozorenja ove firme oko regulisanja prava. S druge strane, ja kao korisnik sada više nemam isti obim i kvalitet usluge kakvu sam imao ranije, pa mi BHT čini time štetu.
Ti kao dioničar bi trebao biti zabrinut zbog tužbe i posljedica koje mogu nastupiti po tom osnovu, kao i zbog mogućeg otkazivanja pretplate jednog dijela korisnika. Prvo će imati efekat na rast troškova, a drugo na pad prihoda. A ono oko čega bi najviše trebao biti zabrinut je mogući odliv ogromnog iznosa novca za kupovinu mrtvog konja. Kako god okreneš, ti kao dioničar očekuješ dividendu, a da li će je biti skontaj sam. Samo posložiš stvari i upotrijebiš racio...