BH Telecom
Re: BH Telecom
Ide ovdje koliko je trebalo za ispunjenje budžeta. Bilo je planirano 30 miliona ali dio će isplatiti Ginex.
Samo je pitanje da li je plan od 30 mil bio prije onog uspjesnog zaduzenja FBiH od 350 milion EUR na vanjskoj berzi ljetos. Meni se cinilo/cini da je to zaduzenje u potpunosti trebalo pokriti ispunjenje budzeta putem dividendi...
Mislim da do ove dividenda odluke dolazi jer ove godine nije ralizovana planirana akvizicija Telemacha. A buduci da se United Grupa upravo zadužila 400 miliona eura kroz emisiju obveznica u cilju konsolidacije, pitanje je koliko je grupa sada uopste u potrebi da proda Telemach u BiH.
Meni se cini da ce odluka o visini dividende biti i dobar indikator koliko je ustvari preuzimanje Telemacha sada izgledno.
Mislim da do ove dividenda odluke dolazi jer ove godine nije ralizovana planirana akvizicija Telemacha. A buduci da se United Grupa upravo zadužila 400 miliona eura kroz emisiju obveznica u cilju konsolidacije, pitanje je koliko je grupa sada uopste u potrebi da proda Telemach u BiH.
Meni se cini da ce odluka o visini dividende biti i dobar indikator koliko je ustvari preuzimanje Telemacha sada izgledno.
A možda će se računati kao priliv u budžet za 2026. iako on još nije definisan do kraja.