Damirko wrote:Prvo malo oko pravila berze. Imas ogrnicenje u dnevnom trgovanju, zavisno od kotacije. Mislim da je najniza moguca vrijednost bilo koje dionice (pa tako i Bosnalijeka) na SASE 0,01KM. Možda se pravila mijenjaju ako je emitent u stečaju. I po navodima tvog posta, još ništa nisi izgubio. Izgubio si samo kada prodaš po nižoj vrijednosti nego što si kupio. Uz mnoge mane, SASE nije ni bolji ni gori po šišanju ovaca od neke druge berze u svijetu. Veliki problem je niska likvidnost i nepovjerenje ino ulagača u BiH. SASE je mlada berza i 2007 joj je prvi balon koji je pukao. Druge berze su imale niz takvih balona i gomilu ljudi koji su skakali sa mosta zbog gubitaka. Preporucm da povjerenje tražiš u emitentima, a ne u SASE. U sluačju Bosnalijek, najmanje zla napravio je SASE. A evo jedno svježe viđenje iz ugla Veljka Trivuna. http://www.biznis.ba/iintervjui/18256-f ... arika.html
Dobro, druze. Iz tvoje zadnje recenice se moze zakljuciti da smatras da je Trivun u pravu? Nadam se da sam se prevario u dojmu. Smatram te vrlo objektivnim clanom foruma.
Sta cemo sa ispumpavanjem novaca iz drustva od strane postojece uprave? Skrivanjem i smanjivanjem naseg profita?
Drzava jeste za to kriva u onoj mjeri u kojoj je to do sad tolerisala, odnosno prethodne mafijaske garniture.
Po meni, krivac za podcjenjenost dionice BSNL jeste uprava drustva i niko drugi. Smatra se da realno BSNL ostvaruje 15-tak miliona neto profita godisnje, samo lopovi pod Trivunovim nosom to lijepo iznesu iz firme na vrlo namazane nacine, sve po zakonu. A nama ko je kriv kad ulazimo u ovakve talove.