BH Telecom
Re: BH Telecom
moram li ga baš na svakoj dionici dudlat
NIJE BAŠ TAKO BRUTALNO, možda 5-7 godina,...a naravno da će nastavit islaćivati divdendu u nekom drugačijem iznosu i okolnostima, cijena dionice će skočiti, firma će biti jača, dobit oko 80 miliona, tako da će moći podijeliti opet 30 miliona, npr
Begov Han
-
Pa isplati li se onda plaćati sada 15 KM i više za ovu dionicu?
ako neko kupuje da bi kratkoročno bio dobar na dividendi ili na prodaji dionica, ne znam. dugoročno ovo bi mogao biti dobar projekatSitna buranija wrote: ↑11 Jun 2025, 11:28 Pa isplati li se onda plaćati sada 15 KM i više za ovu dionicu?
Begov Han
Išao da vidim materijale za skupštinu.Kažu nisu ih još pripremili.Može tek od sutra.
Očito još nisu odlućili.Baš ih briga za tamo nekakve male dioničare!
Ostaje nam samo da se na skupštini pojavi nekoliko stotina dioničara i da kažu šta misle o Nikšičevoj poslovnoj sosobnosti!
Ostaje nam samo da se na skupštini pojavi nekoliko stotina dioničara i da kažu šta misle o Nikšičevoj poslovnoj sosobnosti!
-
Pa zar ne trebaju biti svi materijali spremni onog momenta kada sazovu skupštinu? Kako će utvrditi dnevni red bez materijala? Ili su nesposobnjakovići i ovdje podbacili pa sazvali skupštinu zbog zakonskog roka 30.06. Iako materijale nisu ni pripremili?
Odlučili su, nema odluke o dividendi, ide se u neraspoređenu dobit, provjerenoslavuj wrote: ↑11 Jun 2025, 12:18 Išao da vidim materijale za skupštinu.Kažu nisu ih još pripremili.Može tek od sutra.
Begov Han
-
Na kupovini 717 komada po 13,69 KM i to je to. Nema druge potražnje. Na prodaji preko 4000 komada od 15,15 KM pa na više do 16 KM...
Vidio sam baš tu misterioznu Odluku.Isstina tek iz drugog pokušaaja,ali sam vidio Odluku kojom se 65 miliona dobiti rasporedjuje u Nerasporedjenu dobit!Oni koji upravlaju našim kapitalom u BH Telekomu uzimaju sebi dovoljno vremena da sve što poduzimaju usklade sa zakonom.Mirnes wrote: ↑11 Jun 2025, 12:56Odlučili su, nema odluke o dividendi, ide se u neraspoređenu dobit, provjerenoslavuj wrote: ↑11 Jun 2025, 12:18 Išao da vidim materijale za skupštinu.Kažu nisu ih još pripremili.Može tek od sutra.
Sreo sam i Sekretara Društva.Njihov argumnt kako se radi o poslovno tajni pao je pred zakonsskom definiciom o ravnopravnossti svih dioničara.Složili smo se da nijedna odluka neće biti zakonita ukoliko ja ,kao mali dioničar,ne budem znao o akviziciji sve ono što zna recimo Nikšić.Složili smo se i u tome da odluku o akviziciji može donijeti samo Skupština Društva.
Oni se tako ne ponašaju!A ja se baš toga plašim.Znam šta je ssve Nikšič propustio u prošlom mandatu.
Prijavio sam se za Skupštinu i rekao da ču doči dai tamo kažem ono što sam o Nikšiću saznao na slučaju hadenizacije Bosnalijeka
-
https://istraga.ba/novac-iz-sarajeva-id ... ama-iz-rs/
Nekada mi je neko rekao da onaj Magoda iz SDP-a ima neku marketinšku firmu ili firme u Banjaluci (valjda mu neka bliža familija živi tamo pa se to valjda vodi na njima). Ne znam je li tačno, ali bi to objasnilo otkud ove silne marketinške firme uz Banjaluke dobijaju poslove u Kantonu Sarajevo, a sad evo i u BHT...
Nekada mi je neko rekao da onaj Magoda iz SDP-a ima neku marketinšku firmu ili firme u Banjaluci (valjda mu neka bliža familija živi tamo pa se to valjda vodi na njima). Ne znam je li tačno, ali bi to objasnilo otkud ove silne marketinške firme uz Banjaluke dobijaju poslove u Kantonu Sarajevo, a sad evo i u BHT...