Pojedine dustribucije su vec presle nominalnu cijenu.
Ja govorim ovdje o podcijenjenoj vrijednosti. Za RTEU nikad ne bih dao vise id 0.1 KM po akciji za "staru ' kolicinu niti bih dao vise od 0.25 po ovom novom stanju. Jer mislim da je to trzisni maksimum u ovim okolnistima.
Moguce je da ce Kumovska firma uletiti da pokupi od fondova nesto ali po niskoj berzanskoj cijeni (vjerovatno je to razlog za limit koji i dalje stojji ) kao sto je to ucinjeno sa HETR kad je na slican nacin izvrsena dokapitalizacija. Mislim da je tad uletio Mrkonjicki kum u top 10 preko firme MG Mind.
Dokapitalizaciju ce vrsiti ERS ali po 1 KM. Vec su digli kredit koji ce se dobrim djelom iskoristiti za tu dokapitalizaciju.
Fondovi imaju dobar alibi da rasprodaju
BL BERZA
Re: BL BERZA
Bilo kakav samoubica koji daje svoj 1KM na moj 1,5 kf (sto puta manje) mi je jako interesantan, pitanje zasto to radi i od koga je uzeo 1KM
Ako zele da preuzmu RTEU u cijelosti i istisnu manjinske akcionare bilo je i jednostavnih i jeftinijih nacina.
Mozda oni vole skuplje nacine i u tome je stvar.
Mozda oni vole skuplje nacine i u tome je stvar.
O cemu ti, pa smanjili su broj akcija 4x, dignuce kredit, zaraditi na kamati ko treba, sebi ce uplatiti pare, dibiti veci broj akcija i dobice pare!, ne kontam te, kakav imaju trosak? ovo je najmanji, samo sto opljackase ljude
Mogli su mozda sve otkupiti po 0.014.
Nisu ni pokusali da daju ponudu za preuzimanje
Nisu ni pokusali da daju ponudu za preuzimanje