montypython wrote:Meni je Raciov komentar nelogičan. S jedne strane 50ak puta je ponovio tezu da ništa nije dokazano, prema tome sve je OK, a kome se ne sviđa neka proda dionice i ide drugdje, i to je varirao i prepakovao na razne načine. OK ukapirali smo to i manje više niko se s tim ovdje ne slaže. E sad u ovom zadnjem postu uz to tvrdi da ne razmišlja o budalama i lopinama, ne prepucava se po medijima, cijeni svoje zdravlje i sl. S druge strane napisao je i poslao 50ak postova o jednoj te istoj temi. Zar nije to kontradiktorno, posvetiti toliko vremena odbrani menadžmenta i vlasnika ponavljajući jednu te istu tezu 50 puta a istovremeno tvrditi da cijeniš sebe svoje zdravlje i imovinu? Slavuj se nije javio ima dvije nedjelje po ovom pitanju, niti je ko išta problematizirao, a Racio, koji je racionalan, sam iz čista mira ponovo pokreće temu iako sam tvrdi da ne treba puno talasati.
Samo razmjenjujem mišljenje da i sebe uvjerim da je najbolje , kada se sa nečim ne slažem, odseliti kapital u drugi grad, mahalu ili državu, svejedno.
Nisam u drugim temama jer vrte istu problematiku a i nemam tamo interesa jer njihove udjele ili dionice nemam.
Čim provedem svoju tezu u djelo, bit će to ovih dana ili do kraja godine , svejedno - mislim da mi ni ovaj forum neće biti zanimljiv jer me ta problematika neće doticati interesno.
Ja ne branim nikoga jer od toga nemam ništa a nikad ne radim nešto uludo da trošim energiju, neka to rade oni koji su za to plaćeni i dušebrižnici koje to zabvalja ili im podiže ego.
Slažem se da nije zakonito dosta toga što je pobrojao panzer, ali.... ako je netko podmićen a nema dokaza.... to ostaje na nivo- rekla-kazala, ako je Slovenac dobio po brnjici to nije Zakonito ali je skoro pa pravedno, mi unesrećili jednog njihovog dilbera koji je došao uhljebiti se za dobre pare a oni/Slovenci nama 50.000 štediša ukrali pare/300 milona i godinama koristili i moje i mog oca koji nije ni dočekao da ih može tražiti nazad.
Mi kod njih ne možemo ni firmu osnovati bez kamare problema a oni ovdje rade šta hoće, kupuju šta hoće i samo izvuku pare, naši lopovi su za njih amateri, ali oni samo vješto koriste naše rupe u Zakonima. Tako da mi nije žao tog Slovenca, dobro je on zaradio za ništa napravljeno.
Opet ću ponoviti i stalno ponavljam, nisu krivi lopovi, oni su samo instrumenti i vojska, krivi su loši Zakoni koji omogućavaju zločin bez kazne.
Treba u parlamentu djelovati preko svojih delegata i rupe začepiti inače ćemo uočavati nepravilnosti/kriminal i probleme ali ostati nemoćni da se počinioci ili grupe, sankcionišu.
To se zove : " INSTITUCIONALIZOVANI KRIMINAL" koji je involviran u Zakone i džaba je režati na HASU i HUSU , kad oni samo koriste rupe da vide svoga posla, zajedno sa pravim gazdama- ONIMA KOJI SU TAKVE ZAKONE CILJANO SKROJILI.
Kome to nije jasno, neka nastavi sa Sizifovim poslom a ja odoh uložiti tamo gdje mislim da me ovi problemi neće doticati i gdje nitko neće reći da nekoga branim, nego samo svoj interes pratim