Bosnalijek

Racio

Re: Bosnalijek

Post by Racio »

Shahab wrote:Niko ne želi SDA zlatne koke. Vjerovatno su ozbiljne kompanije iz branše procjenile da zlatne koke nemaju budućnost. Niko ne želi ulagati novac u nejasnu situaciju.
Ma situacija je jasna ko* dan. Problem je samo što je g. Slavuj otkrio da je jedan od potencijalnih ponuđača, naopako nalijepio marku na pismo namjere kojim je poslao ponudu. Odmah je o tom ozbiljnom prekršaju postupka, obavijestio nadležno tužilaštvo i tražio da se ta ponuda ne razmatra.
Ponuđač je shvatio da ne može muljati i odustao od ponude jer je vidio da je marka naopako naljepljena, što jest jest- dokaz corpus delicti.

U međuvremenu se na agenciju za privatizaciu sjatila sva novinarska TV elita i rekla da iz pouzdanih izvora znaju podatak da su neki ponuđači toliko bili neprofesionalni i neznalice, da su i marku na pismo, naljepili naopako i pitali u agenciji: da li je došlo do povlačenja ponude, kako je gospon Slavuj njima napisao i objasnio teška kršenja Zakona, jer ponude ne trebaju davati neuki nesposobnjakovići koji ni marku neznaju zalijepiti a kamo li voditi tako ozbiljne kompanije.
Tek tada je shvaćeno da se dobro ime kompanije, ne gradi samo na dobrim poslovnim rezultatima, nego i dobrom imenu koje su vlasnici dionica svojim objavama u novinama i na TV, pokušali izdići iznad prosjeka, govoreći o tim kompanijama po novinama i TV u superlativima.
Međutim malo kasno bijaše i ozbiljni investitori zaključiše da će ih u tim kompanijama više boljeti glava od samozvanih sveznalica po medijima, koje ni u vlastitoj kući ne mogu reda zavesti, nego što bi imali sa ozbiljnim planovima razvoja u tim kompanijama za koje trebaju dati kešovinu.

Zbog toga se eto, na velikodušne ponude naše drage vlade, nejavi nitko....baš čudno a toliko smo radili na podizanju ugleda tih kompanija, koje idu u privatizaciju, što na TV što u novinama i opet nema nikoga da ih kupi...tobe jarabi na što ovaj svijet sa parama sliči.
slavuj

Post by slavuj »

To kako su izgledala ta pisma namjere mogli su vidjeti samo oni što hodaju iza recima premijera ili Čovićevog stečajnog na trajnom radu gore među njima ili iza svog voljenog direktora NU!Slavuj ,kao u ostalom sve tice,ne hoda ni iza koga,nego leti!Jer valja stići na sva ta mjesta s kojih rastjeruje tolike čestite investitore.I sudeći po uspjesima u rastjerivanju koji mu se pripisuju,puno je to veća tica!Koliko je samo energije potrošio da okalja imidž velikog investitora Hadena!Pa sad gospodin Haden lično traži investitora,onakvog kakvog je najavljivao bivšu premijer kada je svečano objavio da će se sastati sa gospodinom Hadenom .
Dvorski broker inače smatra da se dionice na berzi ne kupuju pismom namjere nego jednostavnim izdavanjemkupovnog naloga.Naravno prije toga je nužno obezbjediti potrebna sredstva.Čudi ga ,kaže ,da to ne znaju ovi što vire pozadi ispod sakoa šefovima!Ovo bi bilo dosta za danas od mene.Idem uživati u uspjehu u rastjerivanju investitora.A i da malo propratim aktivnosti tužilaca!
slavuj

Post by slavuj »

To kako su izgledala ta pisma namjere mogli su vidjeti samo oni što hodaju iza recima premijera ili Čovićevog stečajnog na trajnom radu gore među njima ili iza svog voljenog direktora NU!Slavuj ,kao u ostalom sve tice,ne hoda ni iza koga,nego leti!Jer valja stići na sva ta mjesta s kojih rastjeruje tolike čestite investitore.I sudeći po uspjesima u rastjerivanju koji mu se pripisuju,puno je to veća tica!Koliko je samo energije potrošio da okalja imidž velikog investitora Hadena!Pa sad gospodin Haden lično traži investitora,onakvog kakvog je najavljivao bivšu premijer kada je svečano objavio da će se sastati sa gospodinom Hadenom .
Dvorski broker inače smatra da se dionice na berzi ne kupuju pismom namjere nego jednostavnim izdavanjemkupovnog naloga.Naravno prije toga je nužno obezbjediti potrebna sredstva.Čudi ga ,kaže ,da to ne znaju ovi što vire pozadi ispod sakoa šefovima!Ovo bi bilo dosta za danas od mene.Idem uživati u uspjehu u rastjerivanju investitora.A i da malo propratim aktivnosti tužilaca!
Racio

Post by Racio »

slavuj wrote:To kako su izgledala ta pisma namjere mogli su vidjeti samo oni što hodaju iza recima premijera ili Čovićevog stečajnog na trajnom radu gore među njima ili iza svog voljenog direktora NU!Slavuj ,kao u ostalom sve tice,ne hoda ni iza koga,nego leti!Jer valja stići na sva ta mjesta s kojih rastjeruje tolike čestite investitore.I sudeći po uspjesima u rastjerivanju koji mu se pripisuju,puno je to veća tica!Koliko je samo energije potrošio da okalja imidž velikog investitora Hadena!Pa sad gospodin Haden lično traži investitora,onakvog kakvog je najavljivao bivšu premijer kada je svečano objavio da će se sastati sa gospodinom Hadenom .
Eto sad se i ponavljaš, haman ti dobro u kvaru navigacija a hoće to sa godinama , koliko vidim zasad se vrtiš u krug ili ti je ponestalo materijala za radio Milevu, pa ponavljaš stare postove . ;) Hajd , hajd biće bolje ako-Bogda , svakome se to tko živi u izgubljenim iluzijama tolike godine, može desiti, netko bi pravo pobudalio od tolikih prikaza i šejtana svih vrsta koji se po noći javljaju a onda valje pisati o tome.
Terapija je u toku, popravljaš se koliko vidim ali malo sporo ide, možda zbog godina, samo budi uporan, možda izađeš iz toga za koju godinicu.
slavuj

Post by slavuj »

Nisam se javio zbog predhodnog,ne mogu ja na tom nivo.A od te kriminalne bratije očekujem i mnogo toga goreg!Nemočni ljudi pribjegavaju svim,njima primjerenim metodima.Izgleda da im poprilično stvaram probleme.U posljednje vrijeme prevazilaze i same sebe .Ali pustimo ih.
Za one koje zanima informacija:na dnevniku BHT ,večeras nešto prije 21,biće nešto i o ovim prodajama.Naravno na jeziku koji ovi ala predhodni,jednostavno ne mogu razumjeti!
Racio

Post by Racio »

slavuj wrote:Nisam se javio zbog predhodnog,ne mogu ja na tom nivo.A od te kriminalne bratije očekujem i mnogo toga goreg!Nemočni ljudi pribjegavaju svim,njima primjerenim metodima.Izgleda da im poprilično stvaram probleme.U posljednje vrijeme prevazilaze i same sebe .Ali pustimo ih.
Za one koje zanima informacija:na dnevniku BHT ,večeras nešto prije 21,biće nešto i o ovim prodajama.Naravno na jeziku koji ovi ala predhodni,jednostavno ne mogu razumjeti!
Ti ko* CNN unaprijed znaš šta će biti na TV, halal vjera. Kako ti to uspjevaš, bolje reći kreiraš, zanima me kad se vidi da od tvog talambasanja i telalenja nema ništa i da si samo stvarao lošu klimu oko kompanija koje je trebalo dobro prodati, hoćeš li se ikome iviniti zbog toga?
Ipak...pa vi se znate međusobno ! :arrow: :mrgreen:
panzer

Post by panzer »

Kao što on reče....

Je li stvarno toliko uticajan pa da treba pričati samo o njemu odnosno o jednom penzioneru koji se trudi da zaštiti svoje vlasništvo. Možda se ne trudi uvijek na pravi način ali pridavati toliku pažnju njemu a ni jednoj drugoj osobi koja stvarno ima uticaja na trgovine dionicama je zanimljivo.

A vidljivo je da nekima smeta
slavuj

Post by slavuj »

Ne treba se čuditi ovakim napadima na mene!Imaju oni dobrih razloga za to!I ne samo ovi oko Hadena,nego i svi drugi što ovih dana aktivno rade da na zakonit način,u prisustvu vlasti,opljačkaju ono što se još opljačkati može!Za to imaju debelog razloga i njihovi partneri u vlasti!
Što se mene tiče,ja se više ne čudim ni činjenici da sam jedini koji im se javno nastoji suprostaviti.I nije samo zbog svojih interesa.Nisam samo zbog svojih interesa ni debvedeset druge otišao na brdo!
Istina,ima tu još poneki,bar anonimni pokušaj!Neki i od učesnika ovog foruma.Prepopznao sam ih po nekim formulacijama koje ja koristim ovdje.Dobro dođu i oni!Neka oni koji bi to morali raditi po prirodi svoga posla,shvate da ljudi imaju razloga da se plaše suprostaviti se tim kriminalcima!Mislim na one koji anonimno pišu tužilaštvima!Ja sam,recimo ,pitao zar je takva prijava uopće bila potrebna da se akteri priupitaju šta to rade!
Naravno da ja ne mogu odvratiti potencijalne kupce,ali određene probleme stvaram svakako onima što su počeli priču o Pravilniku o određivanju cijena...!I bez obzira na nečije utiske,oni su odustali od te zakonom predviđene pljačke!Davno sam napisao da je došla situacija kao u hamamu:Ispo safun i niko ne smije da se sagne!Ne pada im ni na pamet da ,recimo ,za 24 sata drastičlno promjene mišljenje o vrijednosti BSNL,kao u slučaju SOSO!A za FDS ostavili su skoro mjesec do aukcije,da ne bude onih TEHNIČKIH RAZLOGA;po onom drvosječi iz Žepča!
Koliko vrijedi dionica FDS,ili BSNL,saznat će mo kada ih budu rasprodavali oni kojima su po svoj prilici namjenjeni!
A dotle,no sikiriki,što bi rekao Edo Majka!
I na kraju:BOLJE JE I NE PRODATI NEGO DATI ZA SITNIŠ KRIMINALCIMA!
panzer

Post by panzer »

Pojedinac određene poteškoće može napraviti osobama iz uprava firmi ali sigurno ne može uticati na procese prodaje jer se tu vrti puno više interesa a oni sigurno neće biti podložni potezima nezavisnih pojedinaca tako da sumnjam u bilo kakav trenutni uticaj
slavuj

Post by slavuj »

Svaki učesnik na tržištu vrijednosnih papira samo je pojedinac,makar prestavljao i tzv institucionalne investitore.Grupa koja djeluje na isti način je opet organizirana skupina,bez obzira što se to na prvi pogled i ne vidi.Tužioci su također pojedinci,svjedoci,vještaci,analitičari,sve su zapravo pojedinci.Čak i kolektive ,bilo koje vrste,predstavljaju opet pojedinci.Nekoliko pojedinaca u medijima su opet JAVNOST,s kojom moraju računati svi koji imaju namjeru ponovo pokušati da se ustoliče.Anonimne prijave ,sumnje,ukazivanja,ako pošalju dva pojedinca odvojeno,onda su ipak DVIJE prijave,dojave ,zahtjevi.Elem,sve je do pojedinaca!Pojedinac je recimo i premijer,mada se pokušava sakriti iza odluka Vlade.Zato ja i nastojim ohrabriti baš pojedince da istupaju,ukazuju,zahtjevaju.Pa nek neki drugi pojedinci bar razmisle šta da rade!Na kraju sučeljeni ostaju samo pojedinci!
Post Reply