BH Telecom

Truba

Re: BH Telecom

Post by Truba »

novi

Post by novi »

BHT opasno siri obim usluga i nacin isisavanja novaca (cestitam na domisljatosti), sve sto planiraju i imaju projekte ne donosi novac nego sluzi za reklamu i isisavanje novca, pojedinci bliski nekome zaradjuju a mi gledamo u nebo i cekamo izbore
panzer

Post by panzer »

Kad su monteri već na terenu mogu i auto pogledati nekome usput.
hrkljus

Post by hrkljus »

Zar nije ovo prodavanje tudje usluge na rate uz racun bht. Morali bi se bas svojski potrudititi da imaju gubitke sa ovim.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

panzer wrote: 13 Dec 2024, 17:27 Kad su monteri već na terenu mogu i auto pogledati nekome usput.
Ukinuli produkciju filmova koja im je uslovno rečeno srodna djelatnosti s obzirom da imaju kablovski program, a uvode nešto potpuno van konteksta i djelatnosti koju obavljaju i gdje na tržištu ima cijeli niz igrača. Bezbeli su kupili od nekog njegovu propalu firmu iz oblasti asistiranja na cesti za fine pare. Za njih fine pare... :roll:
rigel

Post by rigel »

Vrlo zanimljivo kako krene lavina od jedne pogresne informacije. Ovo gore spomenuto je partnerska usluga sa firmom Oryx. Telecom je samo kao kanal prodaje i telecom nema nista sa samom uslugom osim sto vam isporuci racun i uzme procenat od Oryxa. Ne idu telecomovi monteri na intervencije.
A produkcija serija je sasvim opravdano ugasena jer je finansijski povrat od investicije bio smjesan.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Drago mi je da su samo posrednici i da ne ulaze u nenormalnu diverzifikaciju poslovanja.

Što se tiče produkcije, ja lično kao dioničar nisam imao ništa protiv da čak imaju i gubitak na tome (a mislim da je projicirani povrat kroz 7-8 godina trebao biti između 80% i 90% uloženih para- znači gubitak par miliona KM krkz 5 godina), jer je društvena korist bila puno veća od gubitka (promocija države, društva, kulture i podrška onoj rijetkoj stvari koju znamo - praviti filmove i serije). Bolje da su pravili gubitak na tome nego što su bacali pare na Imperia TV, svake godine par miliona KM...
rigel

Post by rigel »

I ja sam dionicar i znam podatke koji nisu za foruma ali odluka o gasenju content laba je 100% ispravna. I nisu milioni za Imperiu.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Pa kada sam išao gledati poslovni plan prošle godine, sjećam se da je bila neka projekcija ulaganja u ovo i povrata od toga i da sam tamo vidio da je povrat značajno manji prvih godina kada su ulaganja najveća, ali da se prihod od prava i prodaje serija provlači i kroz naredne godine i da u nekom periodu od 7-8 godina to dođe na taj neki nivo od preko 80% povrata. Ali se ne mogu sjetiti detalja i cifara, nisam zapisao. Sve u svemu, da je sve čisti gubitak, a nije, to je godišnje 3-4 mio za period trajanja projekta. Ali je društvena korist ogromna. A nije i da telekom nema nikakve koristi. S druge strane, kakav su projekat ponudili umjesto toga? Mamuzaju mrtve konje i na to bacaju pare. Ali su digli cijene pretplate bez ikakvog vidljivog unapređenja usluge, pa će se sutra hvaliti boljim rezultatom. To može dati efekat godinu-dvije, ali u dugom roku imaš samo štetu od takvog pristupa. Vjerovatno Kovačević & Co na to i rač̣unaju, da ĉe tu biti par godina ili jedan mandat, a poslije nas šta nas briga...
novi

Post by novi »

izvini rigel kako ti zaradjujes na ovim promasajima kao dionicar, raci mi ja sam glup
Post Reply