https://kampanja.bhtelecom.ba/LP=182/ze ... ovicL8BCUR
Ovi sire biznis na road asist?
BH Telecom
Re: BH Telecom
BHT opasno siri obim usluga i nacin isisavanja novaca (cestitam na domisljatosti), sve sto planiraju i imaju projekte ne donosi novac nego sluzi za reklamu i isisavanje novca, pojedinci bliski nekome zaradjuju a mi gledamo u nebo i cekamo izbore
Kad su monteri već na terenu mogu i auto pogledati nekome usput.
Zar nije ovo prodavanje tudje usluge na rate uz racun bht. Morali bi se bas svojski potrudititi da imaju gubitke sa ovim.
-
Ukinuli produkciju filmova koja im je uslovno rečeno srodna djelatnosti s obzirom da imaju kablovski program, a uvode nešto potpuno van konteksta i djelatnosti koju obavljaju i gdje na tržištu ima cijeli niz igrača. Bezbeli su kupili od nekog njegovu propalu firmu iz oblasti asistiranja na cesti za fine pare. Za njih fine pare...
Vrlo zanimljivo kako krene lavina od jedne pogresne informacije. Ovo gore spomenuto je partnerska usluga sa firmom Oryx. Telecom je samo kao kanal prodaje i telecom nema nista sa samom uslugom osim sto vam isporuci racun i uzme procenat od Oryxa. Ne idu telecomovi monteri na intervencije.
A produkcija serija je sasvim opravdano ugasena jer je finansijski povrat od investicije bio smjesan.
A produkcija serija je sasvim opravdano ugasena jer je finansijski povrat od investicije bio smjesan.
-
Drago mi je da su samo posrednici i da ne ulaze u nenormalnu diverzifikaciju poslovanja.
Što se tiče produkcije, ja lično kao dioničar nisam imao ništa protiv da čak imaju i gubitak na tome (a mislim da je projicirani povrat kroz 7-8 godina trebao biti između 80% i 90% uloženih para- znači gubitak par miliona KM krkz 5 godina), jer je društvena korist bila puno veća od gubitka (promocija države, društva, kulture i podrška onoj rijetkoj stvari koju znamo - praviti filmove i serije). Bolje da su pravili gubitak na tome nego što su bacali pare na Imperia TV, svake godine par miliona KM...
Što se tiče produkcije, ja lično kao dioničar nisam imao ništa protiv da čak imaju i gubitak na tome (a mislim da je projicirani povrat kroz 7-8 godina trebao biti između 80% i 90% uloženih para- znači gubitak par miliona KM krkz 5 godina), jer je društvena korist bila puno veća od gubitka (promocija države, društva, kulture i podrška onoj rijetkoj stvari koju znamo - praviti filmove i serije). Bolje da su pravili gubitak na tome nego što su bacali pare na Imperia TV, svake godine par miliona KM...
I ja sam dionicar i znam podatke koji nisu za foruma ali odluka o gasenju content laba je 100% ispravna. I nisu milioni za Imperiu.
-
Pa kada sam išao gledati poslovni plan prošle godine, sjećam se da je bila neka projekcija ulaganja u ovo i povrata od toga i da sam tamo vidio da je povrat značajno manji prvih godina kada su ulaganja najveća, ali da se prihod od prava i prodaje serija provlači i kroz naredne godine i da u nekom periodu od 7-8 godina to dođe na taj neki nivo od preko 80% povrata. Ali se ne mogu sjetiti detalja i cifara, nisam zapisao. Sve u svemu, da je sve čisti gubitak, a nije, to je godišnje 3-4 mio za period trajanja projekta. Ali je društvena korist ogromna. A nije i da telekom nema nikakve koristi. S druge strane, kakav su projekat ponudili umjesto toga? Mamuzaju mrtve konje i na to bacaju pare. Ali su digli cijene pretplate bez ikakvog vidljivog unapređenja usluge, pa će se sutra hvaliti boljim rezultatom. To može dati efekat godinu-dvije, ali u dugom roku imaš samo štetu od takvog pristupa. Vjerovatno Kovačević & Co na to i rač̣unaju, da ĉe tu biti par godina ili jedan mandat, a poslije nas šta nas briga...
izvini rigel kako ti zaradjujes na ovim promasajima kao dionicar, raci mi ja sam glup