BH Telecom

rigel

Re: BH Telecom

Post by rigel »

Truba wrote: 14 Nov 2024, 11:46 tooo je problem s brojevima...mogu se kako želiš promatrati

zato raja ne ulaze na burzu nego pare čuva u čarapi
osiguranje depozuta je spasilo banke od nepovjerenja
treba nam nesto slično na burzi
npr garantirana isplata dividende i spisak firmi gdje je to upisano u "USTAV firme"
Kakve ti druže gluposti pišeš. Brojevi su egzaktni i ne mogu se gledati kako je kome ćejf. Sa dionicom telecoma znaš na čemu si, cijena je stabilna i varira 1KM gore dole zadnjih par godina. Dividenda takodjer, isti iznos se isplaćuje godinama, oko 4% je povrat. Ako ti je malo, tražiš dalje. To što si ti mislio da ćeš postati bogat preko noći, zaboravi slobodno.
Isplatu dividende niko ne garantuje jer ista zavisi od poslovnog rezultata i odluke skupštine. Ako želiš sigurnu isplatu kupi obveznice, bila je nedavno odlična prilika sa Asa finanse i 5% kamate.
Uletio sa na tržište nepoznavajući materiju, i sad je svako drugi kriv...
Truba

Re: BH Telecom

Post by Truba »

Citao sam do To sto si mislio da ces postati bogat

upravo suprotno
uložio sam probno manju sumu misleci da cu u roku od godine dana imati duplo ili ništa
dakle bio sam svjestan mogućnosti enrona ili hidrogradnje ili uduplavanja
niko se nikad od siće nije obogatio
mali brojevi daju male brojeve
veliki daju velike jelte

nastavite vi uvjeravati sebe da je SASE odlično mjesto za ulaganje 17 milijardi štednje
da ti tamo neki uhljebi umjesto dividende dijele pare na reklame, obveznice i plaće uhljebljenih ljubavnica
Post Reply