Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Nije to ništa neobično jer je početni nastup "novog vlasnika" već dao do znanja da ništa nije nezamjenjivo niti da atmosfera unutar firme ulazi u stabilan period nego suprotno, tek sa novim vlasnikom sve postaje promjenjivo.
-
Bojim se da mi sad ništa nije jasno. Ko je sad novi "vlasnik"? Pretpostavljam da Arslangića više nema ni u kakvim šemama. Ako je u zadnje vrijeme vladao Haden i ako su skori svi smjenjeni "pajseraši" tj opet Haden (ako sam dobro pohvatao konce) i ako je otpao i RALU-LURA, ko je ostao? Je li to Haden smjenjuje hadenovce ili je nešto drugo posrijedi? Gdje je tu Uzunović? Na prvu bih lupnuo da je pred vratima neko veliki i da je spreman odriješiti kesu i možda uz Vladin dio kupiti i Hadenov, što je možda dovelo do stvaranja frakcija na one koji bi to prihvatili i onih koji ne bi. Ali kako rekoh, to je samo nagađanje u nedostatku konkretnijih informacija.
Ja sam mislio na Haden i njihov način preuzimanja te njihov način ponašanja nakon preuzimanja. Ostalo ne znam.
Sada je moguće razmatranje više razloga za ovo što se dešava.Jadan je recimo,samo racionalizacija poslovanja.Drugi mogući je i prethodni uslovi "novog vlasnika".Ja sam se opet sjetio činjenice sa početka hadenizacije kad su mi rekli da dva zeta imaju punca s dosta para.A oni su ostali,jedan ovdje a drugi u Rusiji!
A najgora varijanta je da to gore oslobađaju mjesta za one iz kombija iz mog prethodnog posta.On je možda pošao iz Gradačca,ali je sigurno svratio i do tornja!
Ponavljam,ovo su samo nagađanja!Možda da pitamo ovog njihovog smjenjenog PR.Možda i progovori!
A najgora varijanta je da to gore oslobađaju mjesta za one iz kombija iz mog prethodnog posta.On je možda pošao iz Gradačca,ali je sigurno svratio i do tornja!
Ponavljam,ovo su samo nagađanja!Možda da pitamo ovog njihovog smjenjenog PR.Možda i progovori!
http://www.avaz.ba/clanak/224260/vlada- ... osnalijeka
Vidjećemo šta se krije ubrzo. U Bosnalijeku su navodno reorganizacije sektora, ali i sječa kadrova.
Navodno se pominje i Tuzlafarm kao kupac vladinog dijela. To bi bilo zaista smiješno i žalosno.
Mada bi se mogla povezati Tuzla sa nekim ljudima iz @slavujevog posta.
Vidjećemo šta se krije ubrzo. U Bosnalijeku su navodno reorganizacije sektora, ali i sječa kadrova.
Navodno se pominje i Tuzlafarm kao kupac vladinog dijela. To bi bilo zaista smiješno i žalosno.
Mada bi se mogla povezati Tuzla sa nekim ljudima iz @slavujevog posta.
Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da svoje dionice u Bosnalijeku ponudi na berzi u paketu,mislim da je to metoda 1.Po kojoj cijeni ,nisu izgleda odlučivali!To će u raji!
Sad ako to kupi Tuzlafarm npr., ako su povezani sa HADENom, to niko neće moći dokazati, a kontrolisaće bez problema sve.
Mi smo tu donji. Ne mora čak biti ni tendera za otkup ostatka dionica.
Vlada majstorski odrađuje za privatne interese.
Mi smo tu donji. Ne mora čak biti ni tendera za otkup ostatka dionica.
Vlada majstorski odrađuje za privatne interese.
Oni,taj Tuzlafarm,navodno duguju Bosnalijeku poprilično,pa ne znam kako će dobiti kredit za tu kupovinu!A čak ni Novalić se neće usuditi na toliko nezakonitosti pa da ide zatvarati nekakve dugove kantonalnih zdravstvenih fondova prema Tuzlafarm.U ovom ,prvom krugu definitivno neće biti kupca!Ni Novalić se ne smije sageti da podigne safun,odnosno odredi jaransku cijenu.To je sigurno pod lupom!Ja bih baš volio da to uradi!
Vlada FBiH donijela je danas Odluku o načinu, odnosno metodi privatizacije državnog kapitala u privrednom društvu "Bosnalijek" d.d. Sarajevo.
Državni kapital, koji iznosi 19,2558 posto ukupnih dionica ove kompanije, bit će prodavan putem berze, a postupak će, u skladu s Pravilnikom o postupku prodaje državnog kapitala na berzi, provesti Agencija za privatizaciju u FBiH.
Državni kapital, koji iznosi 19,2558 posto ukupnih dionica ove kompanije, bit će prodavan putem berze, a postupak će, u skladu s Pravilnikom o postupku prodaje državnog kapitala na berzi, provesti Agencija za privatizaciju u FBiH.